Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Panda 1,1 swap na 1,3 MTJ

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich.

Mam takie pytanie czy da rade przelozyc silniki z 1,1 na 1,3 ?? Mam caly przod takiej pandy w dieslu i chce to zamienic. Prosze o pomoc.

Napisano

> Witam Wszystkich.

> Mam takie pytanie czy da rade przelozyc silniki z 1,1 na 1,3 ?? Mam caly przod takiej pandy w

> dieslu i chce to zamienic. Prosze o pomoc.

No da rade lecz trzeba bedzie prawie wszystko zmienic, czyli caly osprzet wink.gif

Napisano
  • Autor

> No da rade lecz trzeba bedzie prawie wszystko zmienic, czyli caly osprzet

No ja mam wszystko. Chodzi mi glownie o lapy silnika i skrzyni. Mam caly uklad napedowy i zasilania ropa. lacznie z zegarami i bezpiecznikami w srodku samochodu.

Napisano

> No ja mam wszystko. Chodzi mi glownie o lapy silnika i skrzyni. Mam caly uklad napedowy i zasilania

> ropa. lacznie z zegarami i bezpiecznikami w srodku samochodu.

Dowiedz sie najpierw czy nie bedzie problemu z zarejstrowaniem takiego samochodu, zmiana z benzyny na rope ...

Napisano

> Witam Wszystkich.

> Mam takie pytanie czy da rade przelozyc silniki z 1,1 na 1,3 ?? Mam caly przod takiej pandy w

> dieslu i chce to zamienic. Prosze o pomoc.

na początek do wymiany- cała wiązka silnika plus reszta instalacji elektrycznej łącznie z body i bezpiecznikami oraz zegarami- jeśli tego nie zrobisz będzie migał wyświetlacz i komp będzie pokazywał błędy.

do tego układ paliwowy no i przednie zawieszenie- amortyzatory i sprężyny mają zupełnie inną charakterystykę (grubsze toczysko).

na pewno układ wydechowy- z tego co pamiętam ma ciut wierszą średnicę.

inny akumulator etc

Mocowania silnika będzie pasować - tu nie ma różnic 9 w sensie każda panda jest przystosowana do mocowań rożnych silników)

Napisano
  • Autor

Dobra dowiem sie co i jak z zarejestrowaniem. Wiazke wszystko mam bo dostaje przod z cala deska ucienty przed siedzeniami do tego zbiornik paliwa itd i awias przedni.

Napisano

> Dobra dowiem sie co i jak z zarejestrowaniem. Wiazke wszystko mam bo dostaje przod z cala deska

> ucienty przed siedzeniami do tego zbiornik paliwa itd i awias przedni.

Pamiętaj o mocniejszych hamulcach przednich z diesla waytogo.gif

Napisano

> Dobra dowiem sie co i jak z zarejestrowaniem. Wiazke wszystko mam bo dostaje przod z cala deska

> ucienty przed siedzeniami do tego zbiornik paliwa itd i awias przedni.

z rejestracją nie powinno być kłopotu- obecnie silnik to część zamienna- kwestia zgłoszenia zmiany pojemności w WK i ubezpieczycielowi

Napisano

> Pamiętaj o mocniejszych hamulcach przednich z diesla

no i wycięciu wlotu powietrza w zderzaku po stronie kierowcy na IC grinser006.gif

Napisano

> no i wycięciu wlotu powietrza w zderzaku po stronie kierowcy na IC

oj tam, szczególik wink.gif

ja bym szczepił jakieś 1,4 16v lub tjet, gdybym miał cały wrak z podzespołami odpowiednimi devil.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No wiecie te bym wolal 1,4 ale tylko taki mi sie trafil wrak wiec trzeba brac to co jest. Ogolnie zmiana P&P tylko duzo pieprzenia z drobiazgami. Jak zaczne zabawe wszystko bedzie w temacie wlacznie z fotami.

Napisano

> z rejestracją nie powinno być kłopotu- obecnie silnik to część zamienna- kwestia zgłoszenia zmiany

> pojemności w WK i ubezpieczycielowi

Oj coś mi świta, że ze zmianą rodzaju paliwa jednak może byc kłopot. To już nie tylko wymiana silnika. Dokładnie nie wiem, ale kolega miał kłopoty, jak do Gaza zamiast Żuka wpakował diesla z Marca.

Ale to było laaataaaa temu. hmm.gif

Napisano

> W czwartek po 18 lub w piatek z rana dociera do mnie wrak. Zdjjecia oczywiscie beda :D

szczerze to pomysł uważam za chory... jak masz dobry przód i chcesz mieć pande w dieslu to kup coś z uszkodzonym przodem i napraw na podstawie części.

Zmiana z benzyny na diesla to strasznie dużo roboty. Jak wytłumaczysz jak będziesz sprzedawał auto?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.