Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pug 207 88 km (90?) a LPG?

Featured Replies

Napisano

Witam, szanowną brać kącikową i chcę zapytać czy do ww. autka można zakładać lpg bez żadnych przeszkód skromny.gif Niestety nie znam się na "Francach" a tu pewnie ktoś jest w tym temacie zorientowany smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, szanowną brać kącikową i chcę zapytać czy do ww. autka można zakładać lpg bez żadnych

> przeszkód Niestety nie znam się na "Francach" a tu pewnie ktoś jest w tym temacie

> zorientowany

> Pozdrawiam

Wszsytko zalezy jaki silnik jesli - VTi to jest to bezpośredni wtrysk wiec tak jak i TSI zabawa mało opłacalna.

VTi były dwa

1.6l VTi 120 bhp

1.4l VTi 95 bhp

Do gazu najbardziej polecany jest 1,4 75KM nawet były z fabrycznie wyposażony w BRC za dopłatą.

Dodatkowo były 1,4 90KM, i 1,6 110KM tych także LPG nie uszkodzi tylko chyba mało spotykane :D

Napisano

> Wszsytko zalezy jaki silnik jesli - VTi to jest to bezpośredni wtrysk wiec tak jak i TSI zabawa

> mało opłacalna.

> VTi były dwa

> 1.6l VTi 120 bhp

> 1.4l VTi 95 bhp

Wolnossace silniki VTi konstrukcji PSA-BMW nie maja wtrysku bezposredniego, tylko THP go ma. Byl w 207 tez silnik 1.4i 16V VTT 88 KM (ET3J4) konstrukcji PSA, bazujacy na silniku TU3.

Napisano

> Wolnossace silniki VTi konstrukcji PSA-BMW nie maja wtrysku bezposredniego, tylko THP go ma. Byl w

> 207 tez silnik 1.4i 16V VTT 88 KM (ET3J4) konstrukcji PSA, bazujacy na silniku TU3.

Faktycznie, kolega ma racje ok.gif zwracam honor

Przyznam szczerze ze sugerowałem sie niestety tym co opisuja rózni dziennikarze w artykułach a tam czesto jest napisane ze jest to wtrysk bezpośredni irked.gif naprawde zwracałem na to uwagę.

Na oficjalnej stronie peugeota sprawa wyjaśniona.

Co do gazu to tak jak pisałem odnośnie 1,4 75KM powinien być bezproblemowy do gazu natomiast co to VTi to znalazłem cos takiego VTi LPG

Napisano
  • Autor

> Wolnossace silniki VTi konstrukcji PSA-BMW nie maja wtrysku bezposredniego, tylko THP go ma. Byl w

> 207 tez silnik 1.4i 16V VTT 88 KM (ET3J4) konstrukcji PSA, bazujacy na silniku TU3.

Ten to jest ten 90 konny na bank, czy w ogóle ten silnik nadaje się do gazu? Nie wiem czy ma zmienne fazy rozrządu frown.gif

Napisano
  • Autor

> Faktycznie, kolega ma racje zwracam honor

> Przyznam szczerze ze sugerowałem sie niestety tym co opisuja rózni dziennikarze w artykułach a tam

> czesto jest napisane ze jest to wtrysk bezpośredni naprawde zwracałem na to uwagę.

> Na oficjalnej stronie peugeota sprawa wyjaśniona.

> Co do gazu to tak jak pisałem odnośnie 1,4 75KM powinien być bezproblemowy do gazu natomiast co to

> VTi to znalazłem cos takiego VTi LPG

Niestety akurat ten używany egzemplarz ma właśnie 90 km i nic nie wiem na temat tego auta a tymbardziej silnika wink.gif

Napisano

> Ten to jest ten 90 konny na bank, czy w ogóle ten silnik nadaje się do gazu? Nie wiem czy ma

> zmienne fazy rozrządu

Jesli masz 1.4i 16V 90 to jest to ET3J4, nie ma wtrysku bezposredniego itp (BMW nie maczalo w nim lap, to silnik konstrukcji Citroen/Peugeot), ma zmienne fazy rozrzadu. Nadaje sie do gazu.

Napisano

> Jesli masz 1.4i 16V 90 to jest to ET3J4, nie ma wtrysku bezposredniego itp (BMW nie maczalo w nim

> lap, to silnik konstrukcji Citroen/Peugeot), ma zmienne fazy rozrzadu. Nadaje sie do gazu.

A ja zapytam: ile taki silnik realnie spali? W centrum miasta, z korkami, światłami, itp. Chodzi oczywiście o silnik obudowany topicową 207-ką.

Napisano

> A ja zapytam: ile taki silnik realnie spali? W centrum miasta, z korkami, światłami, itp. Chodzi

> oczywiście o silnik obudowany topicową 207-ką.

Nie wiem jak P207 ale kolega mial C4 z tym napedem i chwalil sie jakims zaskakujaco niskim zuzyciem paliwa jak na 1200kg kompakta z silnikiem 1.4i 16V (mialem porownanie do sluzbowego Megane II 1.4i 16V).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.