Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wspomaganie w Pandzi 1.1 - gdzie założyć w Krakowie?

Featured Replies

Napisano

Hej,

chciałbym założyć żonie w Pandzi 1.1 wspomaganie kierownicy, nie wiecie może gdzie to można zrobić w Krakowie, jaki warsztat może się tego podjąć i nie sknocić przy okazji połowy auta? Sam tego robić nie będę - brak czasu, miejsca...

--

Pozdrawiam,

Paweł

Napisano

Zastanawiałeś się nad kosztem.

Przy wspomaganiu nawet obudowa kolumny (ta nad nogami) jest inna, maglownica też.

Koszt naprawy serwa jakiś czas temu wynosił ok. 1500 zł a gdzie reszta.

Napisano
  • Autor

> Zastanawiałeś się nad kosztem.

No właśnie tak ;-) Trochę nad tym myślałem i odpuściłem sobie taką zabawę, za kilka- kilkanaście miesięcy kupię nową pandzię i już :-)

Napisano

To że jest jest inna maglownica nie oznacza ze nie można założyć wspomagania. Sam założyłem takie wspomaganie i nie jest to koszt jak kolega przedstawił. 1,5k to chyba tylko w ASO... osłony pod kierownice nie trzeba wymienić chyba że ktoś tak bardzo potrzebuje regulacji wysokości kierownicy.. Cały koszt założenia wspomagania to 650 zł z kolumną używaną... nowe kosztują koło 900 zł na allegro...

Napisano

> kierownicy.. Cały koszt założenia wspomagania to 650 zł z kolumną używaną... nowe kosztują

> koło 900 zł na allegro...

Napisz gdzie takie ceny. Mnie naprawa (wymiana czujnika położenia) kosztowała 650 i myślałem że to tanio, bo w serwisie krzyknęli 1600

Napisano

650 zł ???

Ja za sam magiel płaciłem ok. 250 zł na Alledrogo

Zapewne nie liczysz robocizny, (po wymianie magla trzeba np. zbieżność ustawić).

Kolumna to nie wiem ile , do tego dochodzi "tzw. osiowanie - silnik elektr. musi wiedzieć kiedy i jak ma zadziałać"

No i w/w silnik,serwo,czujnik też trzeba kupić.

Jak ktoś ma znajomego mecha, "KTÓRY TO OGARNIE "to faktycznie będzie taniej niż napisałem,ale z tego co słyszałem to kupa roboty jest a za darmo nikt nie poświęci popołudnia.

• 4 tygodnie później...
Napisano

No patrz a ja założyłem i całość mnie wyszła 485zł. Oczywiście robiłem to sam ale jest to banalnie proste jesli sobie kupisz instrukcje montażu na allegro. Maglownicy nie musisz kupować, spokojnie jeżdze na starej. Wymienia sie samą kolumnę wewntątrz auta i pociąga kabelki do akumulatora i bezpieczników. Sterownik jest już na kolumnie, wpinasz kostki i jedziesz. Jak przeszkadza ci miganie zegarka to robisz jeszcze osiowanie za kilkadziesiąt zł ale jest to też zbędne. Podsumowując - kupujesz kolumne ze sterownikiem i drażkiem skrętnym. Na allegro są juz od 450zł, ja jeszcze utargowałem na przesyłkę. Tylko nie kupujcie anglików bo nie pasuje.

Napisano

> A to panda jest bez wspomy? ile pali to w trasie i miescie?

Są wersje mające wspomaganie i bez.

W trasie najmniej udało mi się 4,7 litra na 100km, ale średnio wychodzi mi 5,5. W mieście gorzej. Średnio 7-7,5.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.