Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Start-stop

Featured Replies

Napisano

Kto ma to u siebie w aucie? Ale tak na co dzień, nie raz kiedyś jazda autem szwagra.

Ciekaw jestem czy

- nie denerwuje

- co sie dzieje z ogrzewaniem/chłodzeniem wnętrza podczas postoju

- czy szarpie silnikiem podczas startu

- czy wyrabia czasowo jak chce się szybko ruszyć spod świateł

Wszelkie subiektywne opinie mile widziane. Ja osobiście nie jeździłem autem z tym wynalazkiem więc się nie wypowiadam. Na razie "ideologicznie" jestem na nie.

Napisano

mam, ale rzadko używam

nie wiem jak z ogrzewaniem, ale klima się wyłącza albo słabiej chłodzi ( ciężko stwierdzić)

co co szybkiego ruszenia to może być ciężko, bo trzeba wcisnąć sprzęgło ( wtedy auto odpala) potem wrzucić jedynkę i ruszyć, ogólnie trwa to około 3 sekund

Napisano

> Kto ma to u siebie w aucie? Ale tak na co dzień, nie raz kiedyś jazda autem szwagra.

> Ciekaw jestem czy

> - nie denerwuje

> - co sie dzieje z ogrzewaniem/chłodzeniem wnętrza podczas postoju

> - czy szarpie silnikiem podczas startu

> - czy wyrabia czasowo jak chce się szybko ruszyć spod świateł

> Wszelkie subiektywne opinie mile widziane. Ja osobiście nie jeździłem autem z tym wynalazkiem więc

> się nie wypowiadam. Na razie "ideologicznie" jestem na nie.

jeździłem c-klasą i tam działa rewelacyjnie, czyli niezauważalnie

na czerwonym wrzucasz luz, silnik gaśnie, żółte, wciskasz sprzęgło, jedynka i ruszasz, nie ma opcji, abyś zrobił to szybciej niż moment potrzebny na włączenie silnika

Napisano

> Kto ma to u siebie w aucie? Ale tak na co dzień, nie raz kiedyś jazda autem szwagra.

> Ciekaw jestem czy

> - nie denerwuje

> Wszelkie subiektywne opinie mile widziane. Ja osobiście nie jeździłem autem z tym wynalazkiem więc

Miałem okazje sprawdzić ten system na Punto EVO 1,3 16v 95KM, tylko w tym przypadku musiało być z tego co kojarzę spełnione kilka warunków, np, dogrzany silni, wyłączona wentylacja, i chyba wyłączone radio choć co do radia to nie jestem pewny. Przez 4dni i jakieś 1000km system u mnie zadziała dosłownie 3 razy. Niema problemu z szybki ruszeniem ze światłem ponieważ nie zdążyłem wrzucić 1 a auto już było gotowe do jazdy. Bardzo fajny system moim zdanie jeśli ktoś dużo stoi w korku.

Napisano

> Ciekaw jestem czy

> - nie denerwuje

Mam w Doblo.

Generalnie używam cały czas, do tego stopnia, że już mi jest nieswojo gdy nie wyłączam silnika na światłach będąc w innym aucie. Klimatyzacja jest również wyłączana, ogrzewanie też, ale w przypadku ogrzewania mniej to się czuje.

Komputer (ECU) na bierząco monitoruje parametry osprzętu silnika i nie pozwala zadziałać systemowi gdy turbina albo inny osprzęt wymaga zchłodzenia czy poprostu pracy silnika (oprócz turbiny, np ogrzewanie tylnej szyby albo tryb odparowywania przedniej blokują działanie systemu).

Podsumowując jestem wielkim zwolennikiem tego systemu.

Napisano

Matula ma w alfie.

W punktach:

- wylacza sie bezszelestnie

- odpala sie szelestnie :D

- klima nie bangla ( w lecie robi sie duszno w aucie)

- nie gasnie jak turbo nagrzane itp

- potrafi wkurzyc bo nie wiem jak to opisac ale w giuliettcie latwo zgasic silnik bo wciskasz sprzeglo ale nie do konca i chcesz ruszyc ale przy puszczaniu auto gasnie (bo s&s mysli ,ze auto bedzie dalej stalo) i teraz 90% kierowcow zlapie sie za stacyjke a wystarczy ponownie docisnac sprzeglo.

Nie wiem czy dobrze to opisalem ale jest to megaaa upierdliwe no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.