Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna porada, przerejestrowanie auta (zagmatwane).

Featured Replies

Napisano

Więc tak jest właściciel auta,mieszka na płd. polski, jest właścicielem auta. Właściciel umiera, żona zakłada sprawę do sądu i dostaje wyrok że jest jedyną spadkobierczynią całego majątku itd,itp. dostaje wszystkie potrzebne papiery.Sprzedaje auto bratu na płn. kraju,spisuje z nim umowę k/s, ale brat nie przerejestrowuje auta na siebie i jeździ na starym dowodzie. Dochodzi do kolizji (nie z jego winy)walniety tylny lewy błotnik, zderzak i lampa,i chyba dlatego policja zabiera dowód.Auto zostaje naprawione ale nie jest jeżdżone. W takim stanie prawnym kupuje je ja na płn. kraju.

1. Rozumiem że muszę zrobić dodatkowy przegląd,ile on kosztuje i czy diagnosta sprawdza całe auto od nowa czy tylko te elementy które zostały uszkodzone.

2. Wygasło OC muszę kupić nowe, chcę przez internet. Po zawarciu umowy przez tel. mogę wydrukować z ich strony zaświadczenie o zawarciu polisy OC. Policji takie coś wystarcza a czy w WK do przerejestrowania wystarczy?

3. Czy z tymi papierami mogę zarejestrować auto w swoim WK czy muszę walić na płd. kraju po stary DR. gdzie figuruje śp nieboszcyk?

Napisano

Najważniejsze żeby była ciągłość umów, więc musisz mieć wszystkie umowy (w oryginale) + jakiś papier z sądu że babcia miała prawa własności.

Co do OC to musisz wykupić w dniu rejestracji najpóźniej!

A dowód dziadka nie będzie potrzebny, przegląd zrobisz normalnie jak dostaniesz miękki dowód.

Napisano

> Najważniejsze żeby była ciągłość umów, więc musisz mieć wszystkie umowy (w oryginale) + jakiś

> papier z sądu że babcia miała prawa własności.

> Co do OC to musisz wykupić w dniu rejestracji najpóźniej!

> A dowód dziadka nie będzie potrzebny, przegląd zrobisz normalnie jak dostaniesz miękki dowód.

z tym ze jak oc sie skonczylo to automatycznie została zawarta umowa z poprzednim ubezpieczycielem...

Napisano
  • Autor

Trochę już wiem, więc tak.

Co do przeglądu to jeśli w świstku od policji jest napisane że auto brało udział w kolizji to muszę zrobić cały przegląd za około 100zł(niecałe).

Co do oc to dzwoniłem do agenta który auto ubezpieczał i jest aktualne do końca roku, nie ma żadnej wzmianki w systemie że oc zostało zastopowane przez poprzedniego właściciela(a tak on twierdził).

Co do przerejestrowania to muszę xernąć wszystkie dok. z sądu i umowę k/s oraz oryginał przeglądu i wysłac to na płd. do odpowiedniego WK oni to sprawdzą i jeśli wszystko będzie ok. to mi ten dowód odeślą. Dopiero z tym dowodem i wszystkimi papierami z sądu do mojego WK. Ale zagmatwane ale dam radę 893goodvibes.gif

Od razu mam pytanie. Czy posiadając aktualną polisę OC i xero przeglądu mogę się poruszać po drogach publicznych? Mogą być kłopoty podczas kontroli?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.