Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Laguny - prosba o informacje

Featured Replies

Napisano

Witam,

chcialbym kupic Renault Lagune II z 2006 roku, ewentualnie 2007.

Nie wiem nic o Renowkach, poza tym, ze "ludzie mowia", ze sa awaryjne.

Tymczasem jechalem z taksowkarzem wlasnie laguna 1.6 z 2006 roku i taksiarz mowil, ze te renowki sprzed 2006 roku byly awaryjne, glownie elektryka, ale od 2006 roku nic juz sie nie psuje.

Mnie osobiscie podoba sie ta renowka:

http://otomoto.pl/renault-laguna-2-0-turbo-170-km-C20797354.html

Zatem - prosze wszystkich, ktorzy jezdza lagunami po 2006 roku o opinie.

Oczywiscie nie mam zamiaru zakladac do niej instalacji gazowej.

Bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje bo od tego zalezy to czy kupie to auto czy tez nie.

Jedyne co mi sie nie podoba w tym egzemplarzu to manualna klimatyzacja.

Pozdrawiam

Napisano

Ogólnie bardzo dużo poprawili robiąc lifting. Zresztą w Renault zawsze faza II jest lepsza.

Silnik mocny, ludzie niby piszą, że niezły ale mój mechanik z dużym doświadczeniem we francuzach jakoś go nie lubi.

Dziwna wersja 2,0 T i bez automatycznej klimy? Ale to Szwajcaria więc...

Napisano

reno po lifcie sa godne polecenia, prezentowany egzemplarz jest jakis drogawy stosunek wiek silnik cena, jezdzilem taka lalka bardzo przyjemnie zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> reno po lifcie sa godne polecenia, prezentowany egzemplarz jest jakis drogawy stosunek wiek silnik

> cena, jezdzilem taka lalka bardzo przyjemnie

Drogawa? Wydawalo mi sie, ze wlasnie nie taka drogawa.

Przyjemnosc przyjemnoscia - ale miales doswiadczenia powiedzmy natury technicznej z tym autem?

Napisano
  • Autor

Rozumiem, ze tez masz taki?

ale ten face lifting byl w 2005 roku. Wiec smialo mozna kupowac lagune z 2005? czy jednak sklaniac sie w strone tego co mowil taksiarz i brac tylko lagune od 2006 roku?

Napisano

> Rozumiem, ze tez masz taki?

> ale ten face lifting byl w 2005 roku. Wiec smialo mozna kupowac lagune z 2005? czy jednak sklaniac

> sie w strone tego co mowil taksiarz i brac tylko lagune od 2006 roku?

Nie mam.

Jeździłem z tym sinikiem w Espace ale nie za dużo. Śmigał zacnie. Palił też zacnie smile.gif przynajmniej wg komputera (12 literków u mnie na wsi).

Napisano
  • Autor

> Nie mam.

> Jeździłem z tym sinikiem w Espace ale nie za dużo. Śmigał zacnie. Palił też zacnie przynajmniej wg

> komputera (12 literków u mnie na wsi).

12-scie czy 15-scie litrow zadna roznica. Najwazniejsze czy sie nie psuly.

Nie chodzi mi konkretnie o ten motor - ale tez 1.6, 1.8 (jesli byl) - ogolnie czy warto?

Ja osobiscie kiedys jechalem laguna i bylem pod ogromnym wrazeniem fantastycznego zawieszenia... no plynela wrecz a nie jechala.

Ma tez bardzo duzy bagaznik.

Zatem mowcie mi tu Laguniarze co wiecie i jakie usterki Was najczesciej dotykaly bo to jest dla mnie najwazniejsze.

P.S

istnieja normalne wersje Laguny na kluczyk czy tylko to moim zdaniem glupie rozwiazanie z jakas karta startowa i guzikiem?

Napisano

> Drogawa? Wydawalo mi sie, ze wlasnie nie taka drogawa.

> Przyjemnosc przyjemnoscia - ale miales doswiadczenia powiedzmy natury technicznej z tym autem?

mam z tym do czynienia miemal na codzien, moze nie ze strony serwisu a sprzedazy, ludzie chwala

moja tez jezdzila jak trzeba

moja 1.9 dci lepszy wypas poszla za 21000, wiec tu cena wydaje sie byc wysoka

Napisano
  • Autor

> mam z tym do czynienia miemal na codzien, moze nie ze strony serwisu a sprzedazy, ludzie chwala

> moja tez jezdzila jak trzeba

> moja 1.9 dci lepszy wypas poszla za 21000, wiec tu cena wydaje sie byc wysoka

Jak masz na zbyciu czarna lagune z lat 2006 - 2007 po FL, z silnikiem 2.0 Turbo - to "dawaj" ja - chetnie "lykne".

A moze sie orientujesz - ten caly face lifting byl w 2005 roku - a taksiarz mowil, zeby brac lagune od 2006 roku.

Czy poza fc od 2005 do 2006 poprawili cos w lagunie?

Napisano

> Jak masz na zbyciu czarna lagune z lat 2006 - 2007 po FL, z silnikiem 2.0 Turbo - to "dawaj" ja -

> chetnie "lykne".

> A moze sie orientujesz - ten caly face lifting byl w 2005 roku - a taksiarz mowil, zeby brac lagune

> od 2006 roku.

> Czy poza fc od 2005 do 2006 poprawili cos w lagunie?

sprzedaje nowe, nie bardzo mam dostep do uzywek, lift byl wlasnie jakos na przelomie 05/06, polecane sa auta nie z rocznika a po lifcie

Napisano
  • Autor

> sprzedaje nowe, nie bardzo mam dostep do uzywek, lift byl wlasnie jakos na przelomie 05/06,

> polecane sa auta nie z rocznika a po lifcie

Nie bardzo rozumiem:

"polecane sa auta nie z rocznika a po lifcie"?

Napisano

> Nie bardzo rozumiem:

> "polecane sa auta nie z rocznika a po lifcie"?

nie pamietam miesiace w ktorym byl lifting,

polecam sa auta po liftingu a nie z konkretnego rocznika, piszesz ze po 2006, a byly tez z 2005 juz po liftingu ktore tez sa "poprawione" i "polecane"

Napisano

wikipedia

"W 2005 roku model przeszedł lifting. Zmiany wewnątrz były niewielkie. Na zewnątrz zmieniono przedni pas (inne reflektory i zderzak). Pod koniec 2005 roku silnik 2,2 dCi zastąpiono nowym silnikiem Renault-Nissana 2,0 dCi o mocy 150KM.

W 2006 roku gamę silników diesla powiększył silnik 2,0 dCi o mocy 175KM, który jest najmocniejszą jednostką dieslowską w gamie silników Laguny."

Napisano
  • Autor

> nie pamietam miesiace w ktorym byl lifting,

> polecam sa auta po liftingu a nie z konkretnego rocznika, piszesz ze po 2006, a byly tez z 2005 juz

> po liftingu ktore tez sa "poprawione" i "polecane"

No wlasnie o to pytam.

Bo face lifting byl w 2005 roku - ale taksowkarz, ktory jezdzil renowka laguna mowil, zeby brac te od 2006 roku.

Wiec albo sie pomylil, nie wiedzac, ze lifting byl w 2005 roku, albo wiedzial ze te po liftingu ale z 2005 roku tez sa awaryjne.

Dlatego pytam tutaj.

Napisano
  • Autor

> wikipedia

> "W 2005 roku model przeszedł lifting. Zmiany wewnątrz były niewielkie. Na zewnątrz zmieniono

> przedni pas (inne reflektory i zderzak). Pod koniec 2005 roku silnik 2,2 dCi zastąpiono nowym

> silnikiem Renault-Nissana 2,0 dCi o mocy 150KM.

> W 2006 roku gamę silników diesla powiększył silnik 2,0 dCi o mocy 175KM, który jest najmocniejszą

> jednostką dieslowską w gamie silników Laguny."

dziekowac :-)

Napisano

> 12-scie czy 15-scie litrow zadna roznica. Najwazniejsze czy sie nie psuly.

Z tego co się słyszy/czyta to się za bardzo nie psuły.

> Nie chodzi mi konkretnie o ten motor - ale tez 1.6, 1.8 (jesli byl) - ogolnie czy warto?

1,6 słaby (mam w L1phII), 1,8 nie występuje po lifcie - można znaleźć 2,0 16v 136KM (czy jakoś tak).

> Ja osobiscie kiedys jechalem laguna i bylem pod ogromnym wrazeniem fantastycznego zawieszenia... no

> plynela wrecz a nie jechala.

Bo to nie jest niemiecka taczka smile.gif

> Ma tez bardzo duzy bagaznik.

Dla mnie mały. Właśnie bagaznik mnie odpycha od LIIphII. Bo w porównaniu z moja to malutki. Ostatnio kumpel kupił taką LIIphII kombi i mu się lampy na wesela (oświetlenie do filmowania) nia mieszczą a w hatchbacku L1 się mieściły.

> Zatem mowcie mi tu Laguniarze co wiecie i jakie usterki Was najczesciej dotykaly bo to jest dla

> mnie najwazniejsze.

> P.S

> istnieja normalne wersje Laguny na kluczyk czy tylko to moim zdaniem glupie rozwiazanie z jakas

> karta startowa i guzikiem?

LII tylko karta.

Poczytaj tu forum

Napisano
  • Autor

> sa ale malo, w zeszlym tygodniu jezdzielem tylko w kombii, daje rade

Zaczynam poszukiwania GT 2.0 :-)

Napisano
  • Autor

> Zaczynam poszukiwania GT 2.0 :-)

Znalazlem:

http://www.autotrader.pl/renault-laguna-gt-turbo-krajowy-pelne-wyposazenie-2006/116897322/

Ladny - ale:

1. ten wiejski tuning, juz pomijam fakt, ze wyglada okropnie - jest niziutki i o kazdy kraweznik bedzie zahaczal

2. nie znosze skorzanej tapicerki :-)

Napisano

> Znalazlem:

> http://www.autotrader.pl/renault-laguna-gt-turbo-krajowy-pelne-wyposazenie-2006/116897322/

> Ladny - ale:

> 1. ten wiejski tuning, juz pomijam fakt, ze wyglada okropnie - jest niziutki i o kazdy kraweznik

> bedzie zahaczal

> 2. nie znosze skorzanej tapicerki :-)

taki wiejski to on do konca nie jest, slabo wygladaja koncowki wydechu

w gt chyba standardem byla skora

Napisano
  • Autor

> taki wiejski to on do konca nie jest, slabo wygladaja koncowki wydechu

> w gt chyba standardem byla skora

A jeszcze jedno- jak to jest przy montazu niefabrycznego radia?

Sa dostepne jakies ramki? Bo chyba rozmiar fabrycznego radia ma sie nijak do standardu 1 DIN?

A co do wersji GT - na pewno byly wersje bez tuningu wiejskiego a co do skorzanych foteli - poszukam :-)

Napisano

> A jeszcze jedno- jak to jest przy montazu niefabrycznego radia?

Z tego co widzialem, to montuje sie je w schowku (nad oryginalnym radiem), co wtedy sie robi z oryginalnym to nie wiem. Mialem LII z tym silnikiem przez troche ponad pol roku, poza sypnieciem sie kola pasowego (rozwulkanizowalo sie) to niespodzianek nie bylo. Wygodne i dynamiczne auto, przyjemnie sie jedzie, spalanie w trasie od 7,5 w gore, w miescie od 10,5 w gore. Troszke dziwne jest to auto z ogloszenia, silnik 2.0T, a wyposazenie chyba Authentique (pisza, ze Expression, ale ja mialem Expression i mialem automatyczna klimatyzacje, xenony, ogrzewane fotele, ogrzewana przednia szybe), moze to taka wersja, ale jak bedziesz ogladal to lepiej dokladnie.

Napisano
  • Autor

Dzieki za informacje.

Nie wezme tego z ogloszenia w allegro wlasnie ze wzgledu na brak automatycznej klimatyzacji.

Poszukam jeszcze - moze znajde z automatyczna :-)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.