Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box - jaki kupić

Featured Replies

Napisano

Witam

Mogę kupić taki box za 900 zł

Carver 6.3

Nigdy nie miałem boksa - warto taki kupić? Ewentualnie jaki polecacie w cenie do 1000 zł , min 4 pary nart, 175 cm długości.

Pozdrawiam

Napisano

Używam boxa z Norauto - ich marka "Bermude". Całkiem OK - ponoć to boxy Hapro.

Napisano

Jak chcesz full obsługe i górę info to popytaj na forum cro.pl usera "Maciek1956" ma sklep w Wawce z boxami http://turystykasamochodowa.pl oraz doświadczenie i wiedzę pewnie lepszą od producentów. jak sie zarejestrujesz na forum to pewnie dostaniesz jeszcze z 10 oczek rabatu.

Ja generalnie po rozmowie z nim będę celował w używkę Thule z wypozyczalni albo nowy XSTREAM 400

Napisano

Przechodziłem temat ubiegłej zimy.

Chciałem kupić uchwyty na deskę a skończyło się na boxie.

Niby nie miałem wymagań i chciałem jakikolwiek box ale po ułożeniu na dachu stwierdziłem że to nie jest to. Mam kiepskie auto dla boxa (volvo S60) więc musiał dobrać trochę pod auto.

Wybrałem Tornado za 950zł ponieważ:

Był czarny w połysku. (tańsze są chropowate)

Był twardszy od tańszych egzemplarz.

Ma system szybkiego montażu bez kluczy na każde relingi.

Najlepiej jak podjedziesz sobie do sklepu i kilka sztuk przymierzysz do swojego autka.

Napisano

> Witam

> Mogę kupić taki box za 900 zł

> Carver 6.3

> Nigdy nie miałem boksa - warto taki kupić? Ewentualnie jaki polecacie w cenie do 1000 zł , min 4

> pary nart, 175 cm długości.

rok temu stałem przed podobnym dylematem, skończyło się na zwiększeniu budżetu i zakupie thule atlantis 600, jestem bardzo zadowolony, zamyka się idealnie, motaż/demontaż trwa 2 minuty. Miał dla mnie znaczenie też wygląd, atlantis wygląda o niego lepiej od tańszej konkurencji.

link

Napisano

> Jak chcesz full obsługe i górę info to popytaj na forum cro.pl usera "Maciek1956" ma sklep w

> Wawce z boxami http://turystykasamochodowa.pl oraz doświadczenie i wiedzę pewnie lepszą od

> producentów. jak sie zarejestrujesz na forum to pewnie dostaniesz jeszcze z 10 oczek rabatu.

> Ja generalnie po rozmowie z nim będę celował w używkę Thule z wypozyczalni albo nowy XSTREAM 400

Prawda! Po jego poradach i sugestiach wybrałem się do jego sklepu i kupiłem boxa. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

Wypożyczam sobie taki box na wakacyjne wyjazdy i jestem mega zadowolony ok.gif Używam go z belkami Thule Aero i podczas jazdy jest zupełna cisza ok.gif

Napisano

> Witam

> Carver 6.3

> Nigdy nie miałem boksa - warto taki kupić? Ewentualnie jaki polecacie w cenie do 1000 zł , min 4

> Pozdrawiam

Podepne sie pod pytanie. Jesli pisze "długość - 192 cm" to czy wejda narty np. 177 cm? Ile centymetrow nalezy odjac od calkowitej dlugosci boxa?

Jakies uwagi co do systemu/wo mocowac nart wewnatrz boksa mile widziane.

Napisano
  • Autor

> Podepne sie pod pytanie. Jesli pisze "długość - 192 cm" to czy wejda narty np. 177 cm? Ile

> centymetrow nalezy odjac od calkowitej dlugosci boxa?

> Jakies uwagi co do systemu/wo mocowac nart wewnatrz boksa mile widziane.

Dzisiaj jadę przetestować z nartami 175 - zobaczę ile miejsca zostaje

Napisano

> Dzisiaj jadę przetestować z nartami 175 - zobaczę ile miejsca zostaje

i?

Napisano

> Podepne sie pod pytanie. Jesli pisze "długość - 192 cm" to czy wejda narty np. 177 cm? Ile

> centymetrow nalezy odjac od calkowitej dlugosci boxa?

> Jakies uwagi co do systemu/wo mocowac nart wewnatrz boksa mile widziane.

Przy długości 180 cm mieszczę ok. 172 cm z tego co pamiętam, zawsze kilka cm musisz odjąć, w zależności od budowy boxa.

Napisano
  • Autor

> i?

Zakupiłem w końcu Carver 6.3 i moje 173 cm mieszczą się bez problemu - sądzę że 5 cm dłuższe też powinny się zmieścić

Napisano

> Wypożyczam sobie taki box na wakacyjne wyjazdy i jestem mega zadowolony Używam go z belkami Thule

> Aero i podczas jazdy jest zupełna cisza

Jesli mozna wiedziec ile placisz za wypozyczenie takiego box'a i jak to jest liczone? Doba/tydzien?

Napisano

> Jesli mozna wiedziec ile placisz za wypozyczenie takiego box'a i jak to jest liczone? Doba/tydzien?

to zależy od firmy w której wypożyczamy przeważnie za dobe jest stawka, na allegro można nawet znaleźć oferty wypożyczalni, tutaj jest przykładowa firma z mikołowa link

Napisano

> Jesli mozna wiedziec ile placisz za wypozyczenie takiego box'a i jak to jest liczone? Doba/tydzien?

Płace 10 albo 15 zl za dobę ( muszę znaleźć paragon bo nie pamiętam dokładnie). Więc na wakacyjne wyjazdy raz góra dwa razy do roku nie opłaca mi się kupować swojego boxa. Tym bardziej że boxy są co roku nowe do wypożyczenia.

Napisano

> Witam

> Carver 6.3

> Pozdrawiam

Tak na przyszłość polecam zajrzeć na www.taurus.info.pl smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.