Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niech ktoś mi doradzi -

Featured Replies

Napisano

Lanos 1.5 DOHC + Elpigaz. Spalanie gazu jest tragiczne samochód ma 4 lata i pali coraz więcej teraz około 15l/100km

, ale podczas eksperymentów mechaników dochodził do 18l/100km mniej niż 14l/100km nie chce zejść. Przebieg 60 tkm, gaz od początku. Co rok jest coraz gorzej. Dodam że wszelkie regulacje elektroniczne nic nie pomogły. Wyrzucenie krokowca i zastąpienie przez zawór mechaniczny spowodowało zwiększone spalanie. Poziom płynu chłodzącego prawidłowy. Proszę o jakieś sugestie co do dalszego postępowania.

Dzięki - Tomek frown.gif

Napisano

> Lanos 1.5 DOHC + Elpigaz. Spalanie gazu jest tragiczne samochód ma 4

> lata i pali coraz więcej teraz około 15l/100km

> , ale podczas eksperymentów mechaników dochodził do 18l/100km mniej

> niż 14l/100km nie chce zejść. Przebieg 60 tkm, gaz od początku.

> Co rok jest coraz gorzej. Dodam że wszelkie regulacje

> elektroniczne nic nie pomogły. Wyrzucenie krokowca i zastąpienie

> przez zawór mechaniczny spowodowało zwiększone spalanie. Poziom

> płynu chłodzącego prawidłowy. Proszę o jakieś sugestie co do

> dalszego postępowania.

> Dzięki - Tomek

Może to głupie co powiem ale hmm.gif...dlaczego mimo takiego spalania upierasz się jezdzić na gazie(przy spalaniu 8-9 l PB było by...taniej)

Napisano
  • Autor

Rada jest dobra sam też o tym myślę, tylko czemu kiedyś potrafił spalić 11l gazu, chcę tylko żeby wrócił chociaż do tego stanu.

W każdym bądź razie dzięki.

Pozdr. Tomek

Napisano

może czas na wymianę parownika, albo zmianę gazowników, przyuważ, jezeli autko lubi się zdławić, przy skręcie, redukcji itd, to są to objawy padającego parownika.

A jeżeli po kilku wizytach gazownik nie jest Ci w stanie pomóc, tzn że gazownik jest pupa.gif nie gazownik, zmień mechaniora.

Napisano
  • Autor

Dzięki, fakt z tego gaz-majstra już wiele nie wyciągnę, tylko szkoda mi tego że facet zna historię choroby i swoich eksperymentów. Parownik można wymienić bo słyszałem że regeneracja nie specjalnie opłacalna (koszt/efekty)

Dzięki Tomek

Napisano

podpytaj na forum o dobrego majtra w okolicy, jedź naświetl mu dokładnie usterkę, przebieg itd, pojeździj troszku jeszcze i zwróć uwagę na to co Ci opisałem, to dodatkowy sygnał na wymianę.

Napisano

Witam,

poszukaj solidnego gazownika i regulacja przeczysczenie filterków ew, jakaś regeneracja parownika, ew. regulacja komputera, sprawdzenie śiwec, przewodów itd..

Powinien palić w normie jak nie to mechaniory są do pupa.gif.

A może blokują hamowniki w kólkach albo masz za małe ciśnienie w oponkach - SZUKAJ A ZNAJDZIESZ.

pozdrowionko

p.s. po 1 piwie loguje się bez problemu.

Napisano

lepiej dołożyć i założyć new balnk,funkel nówka, karton parownik, regeneracja starcz ana krótko, a przy wymianie masz gwarancję jeszcze do tego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.