Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AIRBAG FAILURE-dość-wizyta w ASO?

Featured Replies

Napisano

W końcu tak mnie to furious.gif że wczoraj wieczorem wyciąłem kość i podłączyłem skręcając kable.Niestety dalej jest to samo.Do tej pory podejrzewałem łącze w fotelu kierowcy-kiedyś pryskanie/czyszczenia dawało rezultaty,ale teraz już jestem zielny.Jak myślicie czy jak pojadę do ASO fiata to Examiner komputer pokaże mi dokładnie który punkt jest uszkodzony np mata(kostka) kierowcy czy pasażera,przód,boczne czy kurtyny,albo taśma przy kierownicy,itp???Zrobię to ,znajdę może czemu nie ma spryskiwacza tył i chyba pożegnam się ze stilonem-wszystko jest cacy ale te airbagi i niska osłona silnika mnie już dobijaja...

Napisano

> W końcu tak mnie to że wczoraj wieczorem wyciąłem kość i podłączyłem skręcając kable.Niestety

> dalej jest to samo.Do tej pory podejrzewałem łącze w fotelu kierowcy-kiedyś

> pryskanie/czyszczenia dawało rezultaty,ale teraz już jestem zielny.Jak myślicie czy jak pojadę

> do ASO fiata to Examiner komputer pokaże mi dokładnie który punkt jest uszkodzony np

> mata(kostka) kierowcy czy pasażera,przód,boczne czy kurtyny,albo taśma przy

> kierownicy,itp???Zrobię to ,znajdę może czemu nie ma spryskiwacza tył i chyba pożegnam się ze

> stilonem-wszystko jest cacy ale te airbagi i niska osłona silnika mnie już dobijaja...

Kup sobie za 50 zł elm327 i fiatecuscaner ze stronki lub z chomikuj w wersji 2.6 i będziesz wiedział co jest nie tak. ASO 100 zł zainkasuje, powie że to wina poduszki pasażera a jak będzie problemów wiecej to będziesz potem za kazdym razem 100 zł płacił. Ewentualnie może ktoś z kolegów ma możliwość zrobienia diagnostyki.

Napisano

elmem nie da rady sprawdzić poduch musi mieć kkl

Napisano

> elmem nie da rady sprawdzić poduch musi mieć kkl

Faktycznie, kkl a więc nie 50 zł a 30 zł albo znajdz kolegę co ma VW i interfejs

Napisano

> albo znajdz kolegę co ma VW i interfejs

Tak dobrze nie ma bo poduszki siedzą na trzecim pinie, więc VAG musi być przerobiony tak, żeby linia K szła na pin3 albo musisz posiadać adapter A2(29zł+przesyłka).

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> mata(kostka) kierowcy czy pasażera,przód,boczne czy kurtyny,albo taśma

A właśnie,kierując się informacjami z forum brałem tylko pod uwagę (czyściłem,pryskałem) tylko duże kostki z trzema we/wyj od maty.Nawet nie wiem które to są kostki łączące z poduszkami bocznymi w oparciach foteli.Po południu tam jeszcze zajrzę.

Napisano

> A właśnie,kierując się informacjami z forum brałem tylko pod uwagę (czyściłem,pryskałem) tylko duże

> kostki z trzema we/wyj od maty.Nawet nie wiem które to są kostki łączące z poduszkami bocznymi

> w oparciach foteli.Po południu tam jeszcze zajrzę.

Po co robisz sobie niepotrzebną robotę? Podłącz autko pod komputer i rozwiążesz problem w kilka minut. Później skończy się tak, że gdzieś coś poruszysz i będziesz miał kolejne problemy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Tak dobrze nie ma bo poduszki siedzą na trzecim pinie, więc VAG musi być przerobiony tak, żeby

> linia K szła na pin3 albo musisz posiadać adapter A2(29zł+przesyłka).

> Pozdrawiam BAS

Tak wiem, sądziłem że kolega sobie doczyta

Napisano

> Yeap.

Chyba i cena niegłupia to wypadłoby cos takiego mieć hmm.gif

Napisano

> Chyba i cena niegłupia to wypadłoby cos takiego mieć

Well, ja już mam, w sumie mam 2 działające kkl'e po moich przeróbkach, a w szufladzie wala mi się jeszcze jakiś, którego w ramach pierwszych testów zamordowałem do tego stopnia, że druk poodchodził od płytki. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Tak dobrze nie ma bo poduszki siedzą na trzecim pinie, więc VAG musi być przerobiony tak, żeby

> linia K szła na pin3 albo musisz posiadać adapter A2(29zł+przesyłka).

> Pozdrawiam BAS

Do zwykłego kabla kkl mam dostęp,więc wystarczy dokupić adapter -prosiłbym kolegę o jakiś link.

Napisano

> Do zwykłego kabla kkl mam dostęp,więc wystarczy dokupić adapter -prosiłbym kolegę o jakiś link.

Kliken.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Kliken.

> Pozdrawiam BAS

Dzięki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.