Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Giną kierunkowskazy Punto MK1 ?

Featured Replies

Napisano

W punto 1 serce.gif giną od czasu do czasu kierunkowskazy. Włącza się przełącznik i nic nie mruga - tak wiem z relacji. Gdzie szukać przyczyny, przełącznik zespolony? Czy coś innego? Jakaś typowa usterka?

Napisano

trzeba by go rozebrać i przeczyścić ścieżki

Napisano
  • Autor

Doczytałem, przerywacz? zlosnik.gif

Napisano

przerywacz też może się kleić, ale czasem te ścieżki po których operuje wajcha od kierunków mogą nie mieć styku

Napisano
  • Autor

> przerywacz też może się kleić, ale czasem te ścieżki po których operuje wajcha od kierunków mogą

> nie mieć styku

Zacznę od przerywacza bo jego można zdemontować bez wyciągania przełącznika?

Napisano
  • Autor

> tak

Dzięki, dam znać 30.GIF

Napisano
  • Autor

> Dzięki, dam znać

No więc tak, rozebrałem osłonę kierownicy, wyjąłem tą niebieską kostkę, jak już tylko zacząłem nią ruszać to migacze działy/nie działały pomyślałem sobie winowajca !. Rozebrałem ten przekaźnik i nic, nie widać śladów uszkodzenia. Popsikałem kontaktem złożyłem i działa. Jadę dalej znowu przestaje działać ale uwaga przy skręcaniu kierownicą sick.gif, czyli co demontować przełącznik zespolony czy to jednak to niebieskie g.... pod spodem kierownicy?

Napisano

wygląda na brak styku przerywacz-pająk, rusza się bardzo jak jest osadzony, spróbuj go jakoś ustabilizować wsuwając gdzieś z boku kawałek plastiku, gazety etc.

jak nie pomoże to jak pisałem - ścieżki przy wajchu

Napisano

> wygląda na brak styku przerywacz-pająk, rusza się bardzo jak jest osadzony, spróbuj go jakoś

> ustabilizować wsuwając gdzieś z boku kawałek plastiku, gazety etc.

> jak nie pomoże to jak pisałem - ścieżki przy wajchu

Można też na przykład trochę nalutować ścieżki w przerywaczu żeby były grubsze i lepiej trzymały wink.gif

Napisano
  • Autor

> Można też na przykład trochę nalutować ścieżki w przerywaczu żeby były grubsze i lepiej trzymały

A może wymienić go na nowy? icon_rolleyes.gif

Napisano

> No więc tak, rozebrałem osłonę kierownicy, wyjąłem tą niebieską kostkę, jak już tylko zacząłem nią

> ruszać to migacze działy/nie działały pomyślałem sobie winowajca !. Rozebrałem ten przekaźnik

> i nic, nie widać śladów uszkodzenia. Popsikałem kontaktem złożyłem i działa. Jadę dalej znowu

> przestaje działać ale uwaga przy skręcaniu kierownicą , czyli co demontować przełącznik

> zespolony czy to jednak to niebieskie g.... pod spodem kierownicy?

Wymień przerywacz! Miałem to samo. Rozbieranie, czyszczenie nic nie dawało. Kupiłem nowy ori za ok. 65zł (w ASO był za 93zł) i jest ok! ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.