Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z ustawieniem rozrządu....

Featured Replies

Napisano

Panowie, ręce opadają... taka błącha sprawa a nie daje rady.

Mianowicie:

Nie moge ustawić rozrządu ! ustawiam koło zebate od wałka na znaczek, potem koło zamachowe na 0 stopni, napinam pasek, odpalam a on chodzi jak traktor... Już kiedyś miałem podobną sytuacje, wymieniłem pasek ustawiłem i było bez problemu. Teraz ustawiam na znaki odpale, zagasze patrze a rorząd jest przestawiony i tak w kólko...

Spotkał się ktoś z takim problemem ?

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Panowie, ręce opadają... taka błącha sprawa a nie daje rady.

> Mianowicie:

> Nie moge ustawić rozrządu ! ustawiam koło zebate od wałka na znaczek, potem koło zamachowe na 0

> stopni, napinam pasek, odpalam a on chodzi jak traktor... Już kiedyś miałem podobną sytuacje,

> wymieniłem pasek ustawiłem i było bez problemu. Teraz ustawiam na znaki odpale, zagasze patrze

> a rorząd jest przestawiony i tak w kólko...

> Spotkał się ktoś z takim problemem ?

> Pozdrawiam

tez tak mialem raz i myslalem ze to rozrzad przestawiony. Okazalo sie, ze kabel WN z pierwszego garka byl uszkodzony i palil jak traktor. Pasek dobry kupiles ??

Napisano

> Panowie, ręce opadają... taka błącha sprawa a nie daje rady.

a co robiłe przy tym silniku ?

bo tak to całkiem z fusów bedziemy wrózyć

Napisano

> a co robiłe przy tym silniku ?

> bo tak to całkiem z fusów bedziemy wrózyć

a za każdym razem znak na wale korbowym pokrywa sie z nacieciem na zamachu 0 stopni ? moze klin sie uwalił...

Napisano

> a za każdym razem znak na wale korbowym pokrywa sie z nacieciem na zamachu 0 stopni ? moze klin sie

> uwalił..

Proponuje Ci kolego przeliczyc zeby na pasku, jezeli wszystkie inne metody nawalily

Napisano
  • Autor

> a za każdym razem znak na wale korbowym pokrywa sie z nacieciem na zamachu 0 stopni ? moze klin sie

> uwalił...

Wymieniałem pompę. Też zastanawiałem sie nad klinem, tylko który ? bo puki co to sprawdziłem na kole wałka i zastanawiam sie czy jak by się którykolwiek ściął to czy wogóle by odpalał, czy przestawił by się tylko troche. Druga dziwna spraw to to, że jakiś czas było dobrze, czyli bardziej bym sie skłaniał na wade gdzieś po stronie zapłonu, kable - cewki - swiece. Teraz praktycznie do końca tygodnia nie bede miał czas, wiec napisze za kilka dni czy cos sie ruszylo smile.gif

Napisano
  • Autor

I po problemie... żaden rozrząd, żadne świece kable itp... tylko odłączony jeden wtryskiwacz 270751858-jezyk.gif nie ma tej zawleczki czyli gdzieś sobie wypadła i się odłączył. To jak by ktoś miał taki problem to zerknąć jeszcze na to smile.gif

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.