Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem elektryczny

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam następującą dolegliwość. Przy właczeniu długich gaśnie mi radio. Cały czas lekko pomruguje panel klimatyzacji. Tak jakby brakowało prądu. PEwnie coś z alternatorem ale zanim pojadę do elektryka może ktoś coś poradzi? Wolałbym być przygotowany zanim każą mi wymieniać pół auta wink.gif moje bravo ma 3 lata i 80 tys przebiegu. cały czas jeździ na podmiejskiej trasie ok 25 km jeden odcinek.

Pozdr

Napisano

napiecie sprawdzal jakie ma podczas tego migania i gasniecia?

Napisano
  • Autor

> napiecie sprawdzal jakie ma podczas tego migania i gasniecia?

nie sprawdzał nie ma sprzętu. podjadę do elektryka to sprawdzi. ale chciałem wiedzieć coś wcześniej. Przez tel mówili mi że może zwarcie?

Napisano

> nie sprawdzał nie ma sprzętu. podjadę do elektryka to sprawdzi. ale chciałem wiedzieć coś

> wcześniej. Przez tel mówili mi że może zwarcie?

no to szklanej kuli nie posiadamy zeby wiedziec wiecej, moze dioda na mostku altka padla i cuda sie dzieja, trzeba sprawdzic... nie gdybaj tylko jedz zlosnik.gif

Napisano

Moim zdaniem należy wykluczyć alternator - przy takich spadkach napięcia w całej instalacji samochód by zgasł. Problem tkwi raczej w wiązce zasilającej kolumnę kierowniczą i obwód świateł - zaśniedziały styk bezpiecznika lub kostki, "słaba" masa, uszkodzony kabel itp - włączenie świateł długich powoduje wzrost prądu w obwodzie i duży spadek napięcia. Może też być zwarcie - jak sugerował Ci elektryk - ale w takim przypadku powinien przepalić się bezpiecznik.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.