Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ogłoszenie - gdzie jest haczyk?

Featured Replies

Napisano

> roczny motocykl za praktycznie połowę ceny nowego...

> Yamaha XJ 6 Diversion

No ale widzisz, ze do oplat i prawdodopobnie po lekkim szlifie

Napisano

> No ale widzisz, ze do oplat i prawdodopobnie po lekkim szlifie

Do jakich opłat? Bo ja tam wyraźnie widzę słowo "opłacony"...

Napisano

może przekręt w stylu wszystko super pan szybko przyjeżdża bo dużo klientów się pyta

przylatujesz, już z kasą w kieszeni nagrzany i dowiadujesz się że poszedł już przed chwilą, ale mają jeszcze takiego i takiego w takiej cenie smile.gif

Napisano

> Yamaha XJ 6 Diversion

Może złożony z trzech, może ma na sobie zastaw, może dostali promocyjnie do calej lawety innych motocykli. Dzwoniles, pytales??

Napisano

> Yamaha XJ 6 Diversion

Jak kiedyś oglądałem u nich bodajże Majesty w bdb stanie to okazała się być skuterem po co najmniej dwóch szlifach, nie do końca naprawionym i ze świeżym lakierem kładzionym prawie że wałkiem smirk.gif Cena była atrakcyjna (choć nie aż tak jak w Twoim przykładzie) a zdjęcia bardzo zachęcające. Stojący obok Burgman z normalnymi śladami użytkowania, bez widocznej na pierwszy rzut oka powypadkowej przeszłości, był już dużo drożej wyceniony niż nakazywałby to zdrowy rozsądek

Napisano

Witam,

no to tak: pomijając kwestię kosztów rejestracji, widać, że motocykl był uszkodzony. Widać, że za granicą sprzęt nie został skasowany przez ubezpieczyciela, bo na foto widać komplet kluczyków (w przypadku kasacji czerwony kluczyk zostaje zatrzymany). Może to świadczyć o tym, że pojazd jest w uczciwym stanie. Na pierwszy rzut oka widać uszkodzenia zbiornika paliwa, osłony plastikowej, chłodnicy, wygięcie klamki hamulca/lub. ew. skrzywienie jej mocowania, czyli samej pompy, rysy na goleni zawieszenia. O uszkodzeniach ciężarków kierownicy, lusterek, kierunkowskazów nawet nie wspominam. Rzeczy, których nie widać może być sporo więcej. Z reguły przy takich szkodach może krzywić się kierownica, chłodnica, rysuje się szkło reflektora, podnóżki, dźwignie hamulców, potrafi się skrzywić tarcza hamulcowa, zarysować się rant felgi, lagi, półki zawieszenia, oś koła przedniego. Tego typu uszkodzeń z reguły nie widać na foto. Zatem o ile to tylko kosmetyka to wymiana uszkodzonych części na nowe (oczywiście jeśli komuś na tym zależy) to na pewno kilka tys. PLN, np. zbiornik paliwa kosztuje ca. 3 tys. PLN. Jeśli natomiast pokrzywione są części konstrukcyjne to całkowity koszt naprawy może się oprzeć o kwotę pięciocyfrową.

Pozdrawiam

Napisano

To, że każdy kombinuje jak może żeby sprzedać to normalne.

Ale ja złapałem ich za rękę, że licznik przekręcili w jednym egzemplarzu czerwona.gif

Napisano

> Yamaha XJ 6 Diversion

Według mnie haczyka nie ma , na cenę niższą działają przebieg nie niski i wypadkowa przeszłość motocykla

Napisano

> na cenę niższą działają przebieg nie niski

7750 km to jest wysoki przebieg? hmm.gif

Napisano

> 7750 km to jest wysoki przebieg?

Na rok eksploatacji licząc jeszcze że motocykl po szlifie i nie wiadomo ile trwała naprawa , AC itp

Motocykl nie jest z przeznaczeniem turystycznym .

Tak tak wiem można zrobić 30-40 tys km motocyklem w rok a 8000 km podczas jednej wyprawy .

Chodzi bardziej o to ze gro motocykli wystawionych do sprzedaży które maja rok czasu mają przebiegi rzędu do 3000 km .

Odpowiadając na twoje pytanie 7750 km to nie jest duży przebieg jak na motocykl

Napisano
  • Autor

oglądałem i faktycznie moto miał napewno przygodę po prawej stronie - jak mocno to nie wiem bo się znam ale sporo rys na różnych elementach jest - nie żadne głębokie rysy , ot obtarcia icon_rolleyes.gif

poza tym nie wygodny ten model jak nie wiem frown.gif brzuch/podbrzusze strasznie naciska na bak oslabiony.gif

p.s. czy dla motocykli sprowadzanych z Włoch można jakoś sprawdzić historię motocykla? np po VINie? hmm.gif

Napisano

> p.s. czy dla motocykli sprowadzanych z Włoch można jakoś sprawdzić historię motocykla? np po VINie?

Nie. Każde ASO (nawet motocykla krajowego) może sprawdzić jedynie rok produkcji, malowanie oraz ew. rynek przeznaczenia motocykla. Trzeba by dotrzeć do danych ubezpieczyciela, co jest praktycznie niewykonalne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.