Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto I 1,2 60KM załącza się ABS

Featured Replies

Napisano

Witam

W moim punciaku zaczął się czasami załączać ABS podczas normalnego hamowania. Włącza się kiedy chce, ale najczęściej to przy małych prędkościach - nawet w korku. A dociera do mnie jeszcze jakiś dźwięk (terkotania) od startu do ok 20km/h - potem cisza. Czy to może mieć związek z ABS.

Dzięki za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam

Napisano

> ... A dociera do mnie jeszcze jakiś dźwięk (terkotania) od startu do ok 20km/h - potem cisza. Czy to może mieć związek z ABS...

Sprawdź czy któryś z czujników przy kołach nie obciera o zębatkę/tarczę - nie wiem jak jest w puntku ...

Napisano

Mam ten sam problem, ale nic nie terkocze.

Winny u mnie jest zdaje się czujnik, który na moje oko jest wyżej niż inne.

Przy małej prędkości się załącza, a za to przy duzej potrafi się wyłączyć całkowicie :D

Kombinuj z czujnikami - podepnij się gdzieś do kompa i będziesz wiedział który powoduje błąd

Napisano
  • Autor

OK dzięki za podpwiedzi

niebawem zajrzę.

Jak naprawię to dam znać

Pozdrawiam

Napisano

Pompa ABS powoli mówi 30.GIF

Napisano
  • Autor

Witam

Zajrzałem do kół i na zębatkach od ABS-u było dużo brudu. Na jednym kole to nawet tak zaklejone miejscami, że była to jedna powierzchnia bez widocznych rowków. Wyczyściłem to wszystko. Trochę pomogło.

Pytanie jaka jest zasada działania czujnika ABS?? Bo ja to wykombinowałem sobie że czujnik nad zembatka zlicza jakieś impulsy więc musi mieć widoczne przerwy na zębtce, a jak był syf to mu sypały błędy.

Napisano

> Witam

> Zajrzałem do kół i na zębatkach od ABS-u było dużo brudu. Na jednym kole to nawet tak zaklejone

> miejscami, że była to jedna powierzchnia bez widocznych rowków. Wyczyściłem to wszystko.

> Trochę pomogło.

> Pytanie jaka jest zasada działania czujnika ABS?? Bo ja to wykombinowałem sobie że czujnik nad

> zembatka zlicza jakieś impulsy więc musi mieć widoczne przerwy na zębtce, a jak był syf to mu

> sypały błędy.

To jest czujnik magnetyczny zdaje się, więc w teorii syf nawet nie powinien mieć dużego wpływu na działanie ABSa. Najlepiej się podpiąć do komputera i od razu będziesz wiedział w czym problem.

Ja mam problem z czujnikiem i nawet nie za bardzo mam go ja wymienić, bo przykrecony na imbusa zapiekł się tak mocno, że albo się klucze krzywią albo śrubę wyrabiają :|

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.