Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w wyborze głośnika do skrzyni

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Posiadam w aucie wzmacniacz Blaupunkt GTA 400 Flash:

Dane techniczne :

Anzahl Kanäle 4/3/2 ch Class A/B

Max. Power@4 Ohm 4x90 / 2x300 Watt

Max. Power@2 Ohm 4x140 Watt

RMS Power@4 Ohm 4x45 / 2x140 Watt

RMS Power@2 Ohm 4x70 Watt

Frequenzgang 10 - 55.000 Hz

Signal-/Rauschabstand > 85 dBA

Klirrfaktor bei Nennleist. < 0,08 %

Eingangsimpedanz > 10 kOhm

Dämpfungsfaktor > 100

Eingangsempfindlichkeit 0,1 - 8 V

Stabilität 2 Ohm (4 Ohm bridged)

Tiefpassfilter (Lowpass) 40 - 160 Hz (12dB/Oktav)

Hochpassfilter (Highpass) 100 Hz (12dB/Oktav)

Bass Boost 0 / 9dB bei 55 Hz

Eingänge 4x RCA

Ausgänge 4x Lautsprecher

Abmessungen 328 x 60 x 246 mm

Do tej pory posiadałem subwoofer w aucie lecz go sprzedałem bo chcę zrobic coś nowgo. Może wiekszego grinser006.gif

Do tej pory siedział u mnie głośnik STX GDN-22-20-4-SC i byłem zadowolony.

Teraz chcę przesiąść sięna 27 albo na 30cm.

Proszę was o pomoc w wyborze głosnika który pasowałby do tego wzmacniacza i jak najlepiej grałby w skrzyni zamkniętej która będzie robiona pod głośnik.

Wybór praktycznie ograniczam do jednego producenta smile.gif STX wink.gif

Który głośnik moglibyscie mi polecić do mojego wzmacniacza aby to grało

Albo coś z TEGO albo z TEGO

Zaznaczam iż nie interesują mnie inne firmy bo nie eksperymentować. Mam przekonanie do tej firmy bo w domu gra sub S-200 zlosnik.gif

Napisano

> RMS Power@4 Ohm 4x45 / 2x140 Watt

> Teraz chcę przesiąść sięna 27 albo na 30cm.

Kolego, niestety ale tym klockiem nie pociągniesz dobrego dużego głośnika, bo będzie mulił i to bardzo... przejedź się gdzieś gdzie możesz odsłuchać głośnika 15" czy 12" na tak niskiej mocy!!! a słaby mocowo głośnik nie da ci tego co chcesz osiągnąć!

Zastanów się nad wyborem dobrej 10"!!!

Napisano

> Kolego, niestety ale tym klockiem nie pociągniesz dobrego dużego głośnika, bo będzie mulił

Co za głupoty. Poszukaj jakiegos JL Audio grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Kolego, niestety ale tym klockiem nie pociągniesz dobrego dużego głośnika, bo będzie mulił i to

> bardzo... przejedź się gdzieś gdzie możesz odsłuchać głośnika 15" czy 12" na tak niskiej

> mocy!!! a słaby mocowo głośnik nie da ci tego co chcesz osiągnąć!

> Zastanów się nad wyborem dobrej 10"!!!

A gdybym zmienił albo dokupił wzmacniacz Magnat RX 44 bo na niego mam od jakiegoś czasu chęć to który z głosników byłby odpowiedni?

nie chcę żadnych markowych za czysta/pińcet złowych bo i po co? smile.gif

Napisano

> Rockford T1 12"

> Szkoda tylko, że potrzebuje jeszcze więcej mocy...

No właśnie RF robi świetne głośniki basowe, grają na prawdę pięknie, tylko że swoje kosztują i wymagają dobrego napędzenia...

> Co za głupoty. Poszukaj jakiegos JL Audio

To nie są głupoty Kolego, tylko porada człowieka który w życiu przesłuchał już kilka głośników smile.gif JL Audio, jak widać też wykracza poza budżet autora... Poruszamy się w obrębie sprzętu typu plug'n'play - LTC Magnat Peying

> A gdybym zmienił albo dokupił wzmacniacz Magnat RX 44 bo na niego mam od jakiegoś czasu chęć to który z głośników byłby odpowiedni?

> nie chcę żadnych markowych za czysta/pińcet złowych bo i po co?

Po to kolego, żeby grał a nie charczał... zdanie wyżej odpisałem jakiego sprzętu potrzebujesz... to są producenci, który robią głośniki do Twoich potrzeb. Tylko musisz dobrać dobrze głośnik do wzmaka, żeby grał energicznie a nie mulił!

Napisano
  • Autor

Już kompletnie zgłupiałem i sam nie wiem czego chce.

Sprzedałem poprzedni subwoofer, chce sprzedac wzmacniacz aby kupić cos lepszego tak do 300zł i teraz widze oferte na wzmacniacz Blaupunkta i skrzynke blaupunkta za własnie 300zł.(Blaupunkt GTA 270 Mystic Series + Blaupunkt EMb 1200) Z opisu wynika ze parametry ma lepsze niz GTA 400 Flash

Nie wiem czy nie poczekać trochę i poszukac tego Magnata RX44 albo cos ze stajni GZ 2 kanałowego a w przyszłości zrobić sobie subwoofer (na wiosne)

Edit:

Zastanawiam się jeszcze nad: Blaupunkt GTA 1350 - monoblok co o tym sadzicie?

Napisano

Kiedyś gdy sam zaczynałem się bawić w CA ktoś doradził mi "w budowaniu CA jest jedna zasada; jeśli nie jesteś pewien zmiany, odłóż jeszcze hajsu i kup coś czego będziesz pewien"

Mam nadzieję, że wyciągniesz z niej wnioski.

odnośnie tematów CA polecam forum Strefa Car Audio. Jest tam dużo ludzi którzy znają się na rzeczy! Uwierz mi, nie warto pakować się w sprzęt który tylko wygląda... kup taki który na pierwszy rzut oka jest skromny, ale niszczy psychę jak się go słucha!

Napisano
  • Autor

Koncepcja CA mi się całkowicie zmieniła przez ostatnie kilka tygodni.

Sprzedałem subwoofer, sprzedac chce wzmacniacz. Głośniki PB s-6C chcę podłączyć pod radio bo i tak drzwi póki co są niewygłuszone. Chcę zakupić jakiegoś porządnego monobloka.

To jest a przynajmniej mam nadzieję ze bedzie w miare tanie a porządne

A jak uda się dozbierać $ to myśle nad Tym GZ albo Tym GZ.

Ten ostatni jest o tyle ciekawy ze to dosyc wysoka linia i do tego kolega sprzedaje. Minus jest taki ze nie wie za ile to sprzedac ma i sprzeda temu co da najwiecej. Wiec pewnie pojdzie za ladne pieniadze frown.gif

Po zakupie monobloka bede robił subwoofer tak aby mocowo pasował do wzmacniacza w obliczanej obudowie.

Napisano
  • Autor

Dobra... znów zmiana, nikt nic nie pisał to kupiłem Magnata RX 44. Teraz szukam jakiegos suba pod niego wiec temat mozna zamknąć...

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witajcie.

Od kilku dni zastanawiam sie nad zakupem subwoofera do mojego auta którym to jest DU Matiz.

Radio Alpine CDA-105Ri, głosniki z przodu PB S-6C a wzmacniacz to Magnat RX 44

Muzyki jakiej słucham jednoznacznie nie da się określić. Zazwyczaj słucham każdej. Ostatnio na topie u mnie jest LMFAO i nowy rap, pop, rock. Czyli to co akutalnie jest na szczytach list przebojów.

Poszukuje mocnego i skutecznego basu, tak żebym go czuł wink.gif Co do jakości to oczywiście aby w "miare" poprawnie odtwarzał dzwieki.

Co do głosników to mam 3 kandydatów:

Rockford P1S4-12, RE Audio RE-12S4, Powerbass S-12 wszystkie w jednakowej skrzyni 28l closed w podobnych cenach.

Niestety wymiary skrzyni mają duże znaczenie gdyż bagażnik w moim aucie jest symboliczny.

Pomożecie?

20.GIF

Ewenrualnie te same głosniki tylko 25cm za miast 30cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.