Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik poziomu oleju clio II DCI ...

Featured Replies

Napisano

Dziwna sprawa od jakiegoś czasu oslabiony.gif

bardzo często pokazuje mi że mam 4 kreski na elektronicznym wskaźniku , po przejechaniu paru km pokazuje że mam jedną lub dwie kreski. Auto postoi chwile i pokazuje z powrotem 4 kreski yikes.gif

da się coś z tym coś zrobić miał ktoś taki problem ? oczywiście na bagnecie olej jest w połowie hmm.gif

ile taki czujnik może kosztować ? hmm.gif

Napisano

> Dziwna sprawa od jakiegoś czasu

> bardzo często pokazuje mi że mam 4 kreski na elektronicznym wskaźniku , po przejechaniu paru km

> pokazuje że mam jedną lub dwie kreski. Auto postoi chwile i pokazuje z powrotem 4 kreski

> da się coś z tym coś zrobić miał ktoś taki problem ? oczywiście na bagnecie olej jest w połowie

Dowiedz się najpierw ile oleju wchodzi między stan min. a max. na bagnecie. IMHO nie będzie to więcej jak 0,5-0,7L.

Teraz sobie uzmysłów, dlaczego producenci zalecają sprawdzać olej w aucie stojącym na równej powierzchni, na zimnym silniku, lub jeśli na rozgrzanym , to koniecznie po odczekaniu jakiegoś czasu.

Ilość oleju jaka jest rozprowadzona po silniku tuż po jego pracy, wcale nie jest mała i nie ścieknie do miski olejowej w kilka sekund. Stąd różnice na wskaźniku.

Napisano
  • Autor

> Dowiedz się najpierw ile oleju wchodzi między stan min. a max. na bagnecie. IMHO nie będzie to

> więcej jak 0,5-0,7L.

> Teraz sobie uzmysłów, dlaczego producenci zalecają sprawdzać olej w aucie stojącym na równej

> powierzchni, na zimnym silniku, lub jeśli na rozgrzanym , to koniecznie po odczekaniu

> jakiegoś czasu.

> Ilość oleju jaka jest rozprowadzona po silniku tuż po jego pracy, wcale nie jest mała i nie

> ścieknie do miski olejowej w kilka sekund. Stąd różnice na wskaźniku.

wszystko fajnie ale kiedyś tego nie było oslabiony.gif

Napisano

> Dowiedz się najpierw ile oleju wchodzi między stan min. a max. na bagnecie. IMHO nie będzie to więcej jak 0,5-0,7L.

... i tu się z tobą nie zgodzę bo instrukcja obsługi Renault clio II mówi :

" ... pojmeność zbiornika między oznaczeniami mini i maxi bagnetu pomiarowego wynosi od 1,5 do 2 litrów w zależności od typu silnika..."

patrzyłem teraz na cennik IC i widzę że koszt takiego czujnika waha się między 25 a 40 zł więc chyba nie masz co się zastanawiać

Napisano
  • Autor

> ... i tu się z tobą nie zgodzę bo instrukcja obsługi Renault clio II mówi :

> " ... pojmeność zbiornika między oznaczeniami mini i maxi bagnetu pomiarowego wynosi od 1,5 do 2

> litrów w zależności od typu silnika..."

> patrzyłem teraz na cennik IC i widzę że koszt takiego czujnika waha się między 25 a 40 zł więc

> chyba nie masz co się zastanawiać

dzięki za info, a możesz zapodać mi linka do tego bo jakoś nie umiem się odnaleźć oslabiony.gif

Napisano

> dzięki za info, a możesz zapodać mi linka do tego bo jakoś nie umiem się odnaleźć

poszło na priv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.