Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Środek do pielęgnacji chromów - ktoś poleci?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.

Wraz z tylną obręczą i jej szprychowaniem "dostałem w zestawie" niewielkie rdzawe wykwity.

Chcę to zaleczyć, póki nie rozwinęło się nadmiernie.

Podpowie ktoś czego użyć?

Napisano

> Jak w temacie.

> Wraz z tylną obręczą i jej szprychowaniem "dostałem w zestawie" niewielkie rdzawe wykwity.

> Chcę to zaleczyć, póki nie rozwinęło się nadmiernie.

> Podpowie ktoś czego użyć?

Chrom czy coś chromopodobnego? Ta rdza wyszła na chromie, czy przebiła chrom? Jeśli na chromie to po przeczyszczeniu papierem ściernym nie będzie śladu. Jeśli przebiła chrom to musisz zdrapać chrom z tego miejsca i dobrze wyczyścić miejsce w którym jest chrom. Nie będzie to zbyt pięknie wyglądało, ale też nie będzie się powiększało. W sumie zdrapać chrom też nie jest łatwo (o ile jest dobrze położony). Na zimę polecam nasmarowanie chromowanych części choćby wazeliną, żeby wilgoc się nie dostawała.

Napisano
  • Autor

> Chrom czy coś chromopodobnego? Ta rdza wyszła na chromie, czy przebiła chrom? Jeśli na chromie to

> po przeczyszczeniu papierem ściernym nie będzie śladu. Jeśli przebiła chrom to musisz zdrapać

> chrom z tego miejsca i dobrze wyczyścić miejsce w którym jest chrom. Nie będzie to zbyt

> pięknie wyglądało, ale też nie będzie się powiększało. W sumie zdrapać chrom też nie jest

> łatwo (o ile jest dobrze położony). Na zimę polecam nasmarowanie chromowanych części choćby

> wazeliną, żeby wilgoc się nie dostawała.

Stal & chrom.

Na tym sprzęcie nie ma miejsca na kompromisy :-)

wżery są minimalne, wielkości łebka od szpilki.

Zastanawiam się nad użyciem ordynarnego tempo na szprychy, ale zostaje kwestia obręczy.

Napisano

> Jak w temacie.

> Wraz z tylną obręczą i jej szprychowaniem "dostałem w zestawie" niewielkie rdzawe wykwity.

> Chcę to zaleczyć, póki nie rozwinęło się nadmiernie.

> Podpowie ktoś czego użyć?

przepraszam, że odejdę od tematu ale czy coś przeoczyłem czy Sibui nie pochwaliłeś się jeszcze swoim nowym nabytkiem ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> przepraszam, że odejdę od tematu ale czy coś przeoczyłem czy Sibui nie pochwaliłeś się jeszcze

> swoim nowym nabytkiem ?

A po co? Żeby wywoływać ataki zazdrości, skoki gula i skręt kichy? ;-)

Napisano

> przepraszam, że odejdę od tematu ale czy coś przeoczyłem czy Sibui nie pochwaliłeś się jeszcze

Jak to nie ? Chwalił się już kilka razy, tylko nie wprost biglaugh.gif

Napisano

> A po co? Żeby wywoływać ataki zazdrości, skoki gula i skręt kichy? ;-)

oj tam oj tam grinser006.gif poka foty

Napisano

Ten temat założył po to żeby się pochwalić:D Niby kawałek rdzy wyskoczył, ale że nie ma zdjecia samej felgi to wrzuci całe moto:D No pochwal się:)

Napisano
  • Autor

> Ten temat założył po to żeby się pochwalić:D Niby kawałek rdzy wyskoczył, ale że nie ma zdjecia

> samej felgi to wrzuci całe moto:D No pochwal się:)

Zasadniczym problemem jest, a racze była nie tyle rdza (ta idzie bardzo ładnie - napocząłem kawałek koła - największym problemem jest ergonomia pracy - chyba postawię u siebie we firmie przy kanale i stamtąd będę heblował, bo na leżaka to się nie da), ile to, że poprzednia właścicielka przed moim przybyciem chciała przetrzeć wydechy.

Niestety, zrobiła to nieco nieudolnie - najpierw odpaliła sprzęta, a potem jak zgasiła wzięła się od razu za przecieranie.

No i się troszkę przyspawała szmatka, a jej pozostałości mocno wtopiły się w chromy.

Dużo pasty, dużo heblowania, troszkę delikatnej pomocy ostrzejszego narzędzia i jest lala.

Koła zostawiam sobie na deser...

Niechciejstwo mnie ogarnia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.