Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś rozładowuje akumulator

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie coś rozładowuje akumulator w moim samochodzie Jak w czwartek zostawiłem tak dzisiaj ledwo centralny zamek zadziałał. Otworzyłem ale już nie dał rady zamknąć. Co to może być?? Jak sprawdzić?? Radio mam oryginalne oplowskie.

Napisano

Na wstępie sprawdzić pobór prądu na postoju z alarmem i bez alarmu (mierzymy oczywiście Ampery), jeżeli ten wynik nic nam nie powie to mierzymy pobór prądu odłączając kolejne odbiorniki poprzez wyjęcie danych bezpieczników.

Dopuszczalny pobór prądu to mniej więcej 0.05A, w moim wozie taki pobór prądu rozładowywał 5 letni akumulator, niestety jak auto stało dłużej niż 3 dni bez jazdy akumulator padł.

Rozwiązaniem było oczywiście wymiana akumulatora na nowy plus oczyszczenie wszelkich styków na akumulatorze i masa, odłączyłem kilka moich patentów w aucie i w tej chwili pobór prądu mam bez z alarmem 0,02A, bez 0,01.

PZDR VEN

Napisano

> Jak w temacie coś rozładowuje akumulator w moim samochodzie Jak w czwartek zostawiłem tak dzisiaj

> ledwo centralny zamek zadziałał. Otworzyłem ale już nie dał rady zamknąć. Co to może być?? Jak

> sprawdzić?? Radio mam oryginalne oplowskie.

jesli nic nie grzebales w elektryce to aku ma zwacie cel i jest na smietnik. objawem jest wlasnie bardzo szybkie rozladowywanie sie.

Napisano
  • Autor

Właśnie nic nie grzebałem wcześniej wymieniłem akumulator na nowy używany. Ten stary to już w ogóle padaczka, to samo z nim się działo i nawet gorzej. Ten nowy co włożyłem jeździł wcześniej w innym samochodzie i takie rozładowywanie nie miało miejsca, wszystko było ok.

Napisano

> Właśnie nic nie grzebałem wcześniej wymieniłem akumulator na nowy używany. Ten stary to już w ogóle

> padaczka, to samo z nim się działo i nawet gorzej. Ten nowy co włożyłem jeździł wcześniej w

> innym samochodzie i takie rozładowywanie nie miało miejsca, wszystko było ok.

no to ewidentnie wina samochodu. podjedz do elektryka niech wszystko posprawdza. pobor na postoju i ladowanie

Napisano

Witam serdecznie.

> Właśnie nic nie grzebałem wcześniej wymieniłem akumulator na nowy używany. Ten stary to już w ogóle

> padaczka, to samo z nim się działo i nawet gorzej. Ten nowy co włożyłem jeździł wcześniej w

> innym samochodzie i takie rozładowywanie nie miało miejsca, wszystko było ok.

To może być zarówno usterka akumulatora jak i usterka i zwiększony pobór w instalacji.

Bez pomiaru i diagnozy można gdybać.

Bez pomiarów, możesz odłączyć aku na noc i zobaczyć czy rano będzie OK?

Jeśli tak to przyczyny trzeba szukać w aucie.

Jeśli nie to padnięty aku.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

dałem alternator do regeneracji. Ładowanie było 14 czasem 14.1. Nie mierzyłem jeszcze po regeneracji. Aku zostawiłem na 2 dni i sam się nie rozładowuje.

Napisano

> Aku zostawiłem na 2 dni i sam się nie rozładowuje.

Więc odpowiedź już masz.

Ja w tym sezonie miałem podobny problem, jak było ciepło akumulator trzymał pojemność, jak tylko się oziębiło akumulator potrafił rozładować się w przeciągu jednego dnia.

PZDR VEN

Napisano

> dałem alternator do regeneracji. Ładowanie było 14 czasem 14.1.

hmmm... wzorcowe niemalże.

Jak u mnie padł altek, to do pracy dojechałem na 7,3V i już się w aucie nic nie świeciło, nawet kontrolki smile.gif No ale dojechałem, czapka z głowy dla auta zlosnik.gif

Po wymianie altka ładowanie mam 14,1-14,3V i "ani grama" więcej.

PS. jak już wymieniłem to od razu - same - zgasły kontrolki błędów choć ich lista w rejestrze była naprawdę imponująca icon_eek.gif

Napisano

Jeżeli masz syrenkę alarmu z podtrzymywaniem, to proponuję ją sprawdzić. Po pewnym czasie akumulator w syrenie wysiada i wtedy ta pobiera spory prąd z instalacji samochodu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.