Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przeguby wewnętrzne / półosie

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie czy da się wymienić końcówki półosi (ten "krzyżak" co wchodzi do kielicha - skrzynia 1.1 półosie suche) czy nie jest to rozbieralne i trzeba wymienić całe półosie? Bo nie znalazłem na allegro, są np do stilo ale do CCS/SC nie ma. Bo chyba to spełnia rolę przegubu wewnętrznego? Czy się mylę? Bo generalnie strasznie szarpie mi podczas dodawania/ujmowania gazu, poduszki skrzyni i silnika są OK, przeguby zewnętrzne (przy kołach) też OK. Wątpię żeby problem leżał po stronie skrzyni bo miałem tak cały czas na skrzyni poprzedniej (Sporting) i jak zmieniłem jakiś czas temu na 6b z p1 ale półosie zostały te same to problem nie zniknął. Proszę o jakieś podpowiedzi czy da się to jakoś wymienić czy raczej całych półosi szukać w dobrym stanie

Napisano

> Witam, mam pytanie czy da się wymienić końcówki półosi (ten "krzyżak" co wchodzi do kielicha -

> skrzynia 1.1 półosie suche) czy nie jest to rozbieralne i trzeba wymienić całe półosie? Bo nie

> znalazłem na allegro, są np do stilo ale do CCS/SC nie ma. Bo chyba to spełnia rolę przegubu

> wewnętrznego? Czy się mylę? Bo generalnie strasznie szarpie mi podczas dodawania/ujmowania

> gazu, poduszki skrzyni i silnika są OK, przeguby zewnętrzne (przy kołach) też OK. Wątpię żeby

> problem leżał po stronie skrzyni bo miałem tak cały czas na skrzyni poprzedniej (Sporting) i

> jak zmieniłem jakiś czas temu na 6b z p1 ale półosie zostały te same to problem nie zniknął.

> Proszę o jakieś podpowiedzi czy da się to jakoś wymienić czy raczej całych półosi szukać w

> dobrym stanie

Te krzyżaki są dostępne.

Tylko nie kupuj tych najtańszych.

takie za ca. 30zł potrafiły się rozpaść zaraz po wyjechaniu z garażu, albo po kilku kilometrach.

W końcu Lobro się sprawdziło i trzyma do dziś.

Napisano

ja mogę jeszcze podpowiedzieć, że przy zmianie skrzynie na 6speed trzeba w niej wymienić kielichy wewnętrzne na te ze skrzyni od cento, inaczej przeguby wewnętrzne będą miały mały luz i delikatne szarpnięcia....

Napisano
  • Autor

Czyli kielichy w punto 1 i CCS się różniły? Gdzie mogę zakupić takie krzyżaki z tego Lobro? Bo tak jak pisałem na allegro nie znalazłem. Dostane w sklepie motoryzacyjnym bez problemu? I jak się wymienia? Jest jakiś pierścionek zabezpieczający czy coś i wtedy się zsuwa cały krzyżak? Szczerze mówiąc to jeszcze tego nie rozbierałem a nawet się temu nie przyglądałem

Napisano

> Czyli kielichy w punto 1 i CCS się różniły? Gdzie mogę zakupić takie krzyżaki z tego Lobro? Bo tak

> jak pisałem na allegro nie znalazłem. Dostane w sklepie motoryzacyjnym bez problemu? I jak się

> wymienia? Jest jakiś pierścionek zabezpieczający czy coś i wtedy się zsuwa cały krzyżak?

> Szczerze mówiąc to jeszcze tego nie rozbierałem a nawet się temu nie przyglądałem

W normalnym sklepie z częściami.

Nr tego lobro to chyba 302684, ale nie jestem pewien.

Jest tylko zabezpieczenie na półosi. Napewno zakumasz jak rozebrać i złożyć.

Napisano

podepnę się do tematu . jakie półosie polecacie do 1.2 16V bo się mi moja ukręciła frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.