Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

aukcje pzu? gdzie?

Featured Replies

Napisano

witam

Gdzie w internecie można zlaleźć aukcje samochodów co pzu wystawia do oszacowania wartości wraku?

Każdy ma do nich dostep?

Napisano

chyba nie. Tylko firmy zajmujące sie skupem wraków i złomowaniem.

Napisano
  • Autor

> chyba nie. Tylko firmy zajmujące sie skupem wraków i złomowaniem.

oki.

Jeszcze mam takie pytanie

Wrak zostanie na ileś tam wyceniony, dostaje reszte kasy a po wraka przysyłaja mi kupca?

Napisano

> oki.

> Jeszcze mam takie pytanie

> Wrak zostanie na ileś tam wyceniony, dostaje reszte kasy a po wraka przysyłaja mi kupca?

tak. ja tak mialem, wyszlo mi to bardzo atrakcyjnie...

Napisano

> oki.

> Wrak zostanie na ileś tam wyceniony, dostaje reszte kasy a po wraka przysyłaja mi kupca?

Dostajesz KONTAKT do kupującego.

Napisano

> oki.

oni wystawiają auto z opisem uszkodzeń zrobionym przez rzeczoznawcę. Szrociarze się licytują o to auto i potem jak wylicytuje to przyjeżdża po nie. Szrociarz przyjeżdża, kasę do łapy i odjeżdża z nim na lawecie.

Normalnie jest tak, że 70% kasy dostajesz i zostawiająci wrak. Ale jak złożysz wniosek żeby oni sami sobie do zlicytowali to jest tak. Np. auto ma wartośc 10kpln. Na aukcji wrak wyceniono na 3kpln. Więc 7kpln przesyła ci PZU, a 3kpln daje ci do łapy szrociarz jak przyjedzie po auto.

Napisano

> tak. ja tak mialem, wyszlo mi to bardzo atrakcyjnie...

Mi to w ogóle wyszło nieźle - miałem punto II z nalotem 600kkm. Pijak w kadecie puntoka skasowal. Przyszedł jakiś kulawy rzeczoznawca i uznał za prawdziwy przebieg 123kkm (tyle pokazywał licznik - drugi juz z kolei, bo pierwszy sie wyzerował) i uznał że auto miało mała stłuczke w tył (tak naprawde miało ich bez mała 20). Więc wycenił auto na 12kpln (ani połowy tej ceny bym za niego nie dostał), a wrak wycenił na 3.5kpln.

Szrociarz co wylicytował to auto tak jakby już nie mógł sie z tego wycofać, wiec tylko przysłał ziomala z lawetą, ziomal załadował auto, dal kase i pojechał.

Tak jakby interesu na tym nie zrobił zlosnik.gif

Napisano

ja Lagune II kupiłem za 11k, od pierwszego właściciela, w miarę bezwypadkową i z prawdziwym przebiegiem. Kwota za szkodę + za wraz wyszło 13k, nie musiałem robic nic, a dodatkowo za kołnierz na kark itp dostałem ja 3k i narzeczona 4k smile.gif Najlepszy ineteres jaki w ogóle zrobiłem w życiu nie ruszając palcem...

Napisano

> ja Lagune II kupiłem za 11k, od pierwszego właściciela, w miarę bezwypadkową i z prawdziwym

> przebiegiem. Kwota za szkodę + za wraz wyszło 13k, nie musiałem robic nic, a dodatkowo za

> kołnierz na kark itp dostałem ja 3k i narzeczona 4k Najlepszy ineteres jaki w ogóle zrobiłem

> w życiu nie ruszając palcem...

Na kołnierzach i leczeniu ojca po tych wszystkich stłuczkach to ja już wiele takich interesów zrobiłem zlosnik.gif

Napisano

> Na kołnierzach i leczeniu ojca po tych wszystkich stłuczkach to ja już wiele takich interesów

> zrobiłem

Dokładnie smile.gif Zwłaszcza jak ma sie za sąsiada właściciela krw.pl smile.gif

Napisano

> witam

> Gdzie w internecie można zlaleźć aukcje samochodów co pzu wystawia do oszacowania wartości wraku?

> Każdy ma do nich dostep?

trzeba zapłacić nie małe wpisowe + niezły abo miesięczny

ogólnie ryzyko hehe.gif

Napisano

> Normalnie jest tak, że 70% kasy dostajesz i zostawiająci wrak. Ale jak złożysz wniosek żeby oni

> sami sobie do zlicytowali to jest tak. Np. auto ma wartośc 10kpln. Na aukcji wrak wyceniono na

> 3kpln. Więc 7kpln przesyła ci PZU, a 3kpln daje ci do łapy szrociarz jak przyjedzie po auto.

Chyba, że szrociarz wylicytuje auto za mniej niż owe 3kpln, wtedy on daje do łapy tyle za ile wylicytował, resztę przelewa PZU. Sprawdzone na własnej skórze.

Napisano

> Chyba, że szrociarz wylicytuje auto za mniej niż owe 3kpln, wtedy on daje do łapy tyle za ile

> wylicytował, resztę przelewa PZU. Sprawdzone na własnej skórze.

No dokładnie - tak czy inaczej w sumie dostaje się 100% wartości - tyle ile wylicytował sobie szrociarz + reszte od PZU

Napisano

> witam

> Gdzie w internecie można zlaleźć aukcje samochodów co pzu wystawia do oszacowania wartości wraku?

> Każdy ma do nich dostep?

witam, mam dostęp do aukcji PZU, wiec jeśli chodzi o Twój samochód to wal na PW o co dokładnie chodzi i bedziemy myśleć ok.gif

Napisano

> trzeba zapłacić nie małe wpisowe + niezły abo miesięczny

> ogólnie ryzyko

Zapewne celem uniknięcia pieniaczy na 1 sztukę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.