Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś się rozłącza w centralnej konsoli

Featured Replies

Napisano

Od czasu do czasu nie działają przyciski świateł przeciwmgielnych, ogrzewania tylnej szyby, poza tym gasną wszystkie światełka na tej konsoli. Raz jest, raz nie ma, ewidentnie coś traci styk.

Poza tym od paru dni wiatrak od ogrzewania pracuje wyłącznie na maksymalnych obrotach, pośrednie nie działają.

Trzeba mi ściągnąć konsolę i dostać się pod spód, znaleźć, co się upaliło, czy też urwało.

Pytanie mam proste: czy taka robota możliwa jest do zrobienia bez większych problemów przez amatora z podstawowym zestawem narzędzi, czy po prostu nie zawracać sobie głowy i zawieźć sprzęt do fachowca?

Siena jak w podpisie.

Napisano

powiem Ci, ze tez mi sie tak stało kiedys. rozwaliłem kokpit celem usunięcia w/w usterki, i nic tam szczególnego nie zauwazyłem. myslałem ze to zimny lut, ale nic sie nie rozłączyło. nie wiedziałem gdzie dalej szukac wiec złożyłem z powrotem i po prostu raz działa raz nie sick.gif

Napisano

Zimne luty, chyba każdy posiadacz P/S to przerabiał grinser006.gif

Napisano

> Zimne luty, chyba każdy posiadacz P/S to przerabiał

Tak tylko to dotyczy przycisków świateł awaryjnych, ogrzewania szyby i świateł przeciw mgielnych a nie całej środkowej konsoli ok.gif

Napisano

> Od czasu do czasu nie działają przyciski świateł przeciwmgielnych, ogrzewania tylnej szyby, poza

> tym gasną wszystkie światełka na tej konsoli. Raz jest, raz nie ma, ewidentnie coś traci styk.

standard (czytaj fora o Palio/Sienie!!) - rozebrać konsolę ze światłami i przelutować całą płytkę

> Poza tym od paru dni wiatrak od ogrzewania pracuje wyłącznie na maksymalnych obrotach, pośrednie

> nie działają.

zdemontować konsolę od nawiewów i sprawdzić przełącznik (lubią upalać się styki) lub do wymiany rezystor dmuchawy

sienarezystordmuchawy01.jpg

> Pytanie mam proste: czy taka robota możliwa jest do zrobienia bez większych problemów przez amatora

zrobisz sam, byle tylko mieć wyczucie w rękach i temperaturę ok. 22*C dookoła. te plastiki nie lubię zimna i łatwo można coś połamać!

Napisano
  • Autor

Z temperaturą będzie problem w dzisiejszych czasach; trzeba będzie dobrze nagrzać samochód; przelutować nie problem, to akurat umiem robić i mam czym, aby tylko to wyjąć.

Napisano

wyjąć nie problem - delikatny twardy nożyk, ale środek nagrzany musi być

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.