Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meriva - błąd 1482

Featured Replies

Napisano

Witam

Moja Merivka po latach bezawaryjnej jazdy zaczyna pokazywać rogi. Od dwóch dni dręczy mnie błędem 1482 (w skrócie problem z II biegiem wentylatora chłodnicy)- wyświetlony metodą "gaz i hamulec". Co gorsza samochodzik z kluczykiem nie świeci się cały czas. Jak jest zimny to ta kontrolka się nie świeci. Po osiągnięciu większej temperatury 50-60C lampka z początku tylko migała a od wczoraj świeci się. Bezpiecznik jest w porządku, nie sprawdzałem przekaźników bo jest ciężki dostęp. Mam jednak złe przeczucia z uwagi na fakt, że błąd pojawia się tylko jak podniesie się trochę temperatura silnika i z początku wystąpienia problemu pojawiał się na kilka sekund.

Poczytałem trochę i ze zdziwieniem dowiedziałem się, że w moim silniku (Z16SE) pracą wentylatorów steruje komputer silnika. Co gorsza doczytałem się do trzech przypadków gdzie winowajcą w takim przypadku była właśnie uszkodzona jednostka sterująca silnika.

Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Czy w przypadku czarnego scenariusza jest szansa naprawy komputera silnika?

Pozdrawiam

Rafał

Napisano

> Witam

> Moja Merivka po latach bezawaryjnej jazdy zaczyna pokazywać rogi. Od dwóch dni dręczy mnie błędem

> 1482 (w skrócie problem z II biegiem wentylatora chłodnicy)- wyświetlony metodą "gaz i

> hamulec". Co gorsza samochodzik z kluczykiem nie świeci się cały czas. Jak jest zimny to ta

> kontrolka się nie świeci. Po osiągnięciu większej temperatury 50-60C lampka z początku tylko

> migała a od wczoraj świeci się. Bezpiecznik jest w porządku, nie sprawdzałem przekaźników bo

> jest ciężki dostęp. Mam jednak złe przeczucia z uwagi na fakt, że błąd pojawia się tylko jak

> podniesie się trochę temperatura silnika i z początku wystąpienia problemu pojawiał się na

> kilka sekund.

> Poczytałem trochę i ze zdziwieniem dowiedziałem się, że w moim silniku (Z16SE) pracą wentylatorów

> steruje komputer silnika. Co gorsza doczytałem się do trzech przypadków gdzie winowajcą w

> takim przypadku była właśnie uszkodzona jednostka sterująca silnika.

> Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Czy w przypadku czarnego scenariusza jest szansa naprawy

> komputera silnika?

> Pozdrawiam

> Rafał

niestety kompy potrafia tam padac. naprawisz go w redzie - firma elektro-bip. oczywiscie sprawdz najpierw kable i zasilanie + rezystor jesli jest

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.