Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwna praca silnika

Featured Replies

Napisano

Witajcie kumpel ma 2.0DTI OPLA z 2004 roku i po nocnym postoju albo po 8 godzinnym postoju po odpaleniu jak ruszy i za chwile staje to coś szarpie silnikiem na wolnych obrotach kiedy autko jest zimne jak się rozgrzeje wszystko wraca do normy i jest oki W czasie dnia też jest oki Tylko po dłuższym postoju Dodam że obroty nie spadają ani nie wzrastają Co jest grane Podpowiedźcie coś bo ja nie mam pomysłu

Napisano

Niech kumpel sprawdzi świece żarowe. Świece grzeją jeszcze 2-4 min po uruchomieniu silnika, często jest tak ze są już na wykończeniu a komp o tym nie powiadamia. U mnie w VB kontrolka zaczęła sygnalizować dopiero jak dwie padły na amen.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam,mam w pracy opla vectrę, 1,8 16V 2001r, dziwnie pracuje silnik, wersja nie ma zaworu EGR, czujnika na kole pasowym także, dziś podmieniłem na nowy czujnik który jest skierowany na koło wałka rozrządu wydechowego, nie pomogło, cewki też były zakładane nowe, na komp jakieś dwa tyg temu wykazało wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach, jeżeli zaraz po zapaleniu doda się gazu silnik reaguje,gdy obrotu spadną do 500/600 na min już nie się nie dzieje gdy wcisnę pedał gazu

Napisano

> ale nie wiem czy on jest w tej wersji

W Astrze 1,4 8V 60KM był to i chyba tu jest też, bo skąd brane by były impulsy do zapłonu????

Raczej zawsze bierze się z wału lub kołnierza koła pasowego wału.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.