Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

E60 2.0 D sprawdzenie przebiegu?

Featured Replies

Napisano

Witam, czy jest możliwość odczytania przebiegu w w/w BMW nie posiadającym książki serwisowej?

Napisano

> Witam, czy jest możliwość odczytania przebiegu w w/w BMW nie posiadającym książki serwisowej?

aso albo ktos z kompem o ile nie sostalo dobrze przesuniete to masz mozliwosc sprawdzenia smile.gif

przebieg zapisany jest na LKM , liczniku i pompie hamulcowej smile.gif jak zostal tylko w jednym z tych elementow przesuniety to bedzie mala kropeczka sie wyswietlala.. lub po numerze vin jak byl serwisowany aso tez powie co maja wink.gif

Napisano
  • Autor

> aso albo ktos z kompem o ile nie sostalo dobrze przesuniete to masz mozliwosc sprawdzenia

> przebieg zapisany jest na LKM , liczniku i pompie hamulcowej jak zostal tylko w jednym z tych

> elementow przesuniety to bedzie mala kropeczka sie wyswietlala.. lub po numerze vin jak byl

> serwisowany aso tez powie co maja

thx smile.gif

W aso nic nie ma, przebieg to nie całe 50 tyś, sprzedawca twierdzi że nie był na żadnym przeglądzie. I świeci sie kontrolka że serwis minął 22 tys km temu, może to ten pierwszy przegląd powinien być 22 tyś do tyłu zlosnik.gifniewiem.gif

Napisano

> thx

> W aso nic nie ma, przebieg to nie całe 50 tyś, sprzedawca twierdzi że nie był na żadnym

> przeglądzie. I świeci sie kontrolka że serwis minął 22 tys km temu, może to ten pierwszy

> przegląd powinien być 22 tyś do tyłu

a kto kupuje nowe auto i nawet raz do servisu nie jedzie?? icon_eek.gif

jedynie co mozesz zrobic sie w kompa i sprawdzic przebieg na podzespolach.. i moze cos wyjdzie.. ok.gif

sprawdz tez czy czesci wymienne sa jeszcze dziewicze bmw. bo przy tym przebiegu nie powinno byc nic zmienione wink.gif jedynie moze klocki zlosnik.gif

Napisano

> a kto kupuje nowe auto i nawet raz do servisu nie jedzie??

I kto od takiej osoby chce kupić? grinser006.gif

Napisano

> I kto od takiej osoby chce kupić?

kazdy zlosnik.gif o ile przebieg ma ponizej 15tys

Napisano

> Witam, czy jest możliwość odczytania przebiegu w w/w BMW nie posiadającym książki serwisowej?

Można odczytać przebieg w kilku modułach z tego co wiem, ECU, module swiateł chyba itd. Musisz znaleźć kogoś kto ogarnia kodowanie, diagnostyke BMW i można spróbowac sprawdzić. Ale jeśli ktoś rozgarnięty zmienia przebieg to zmieni wczędzie tam gdzie jest do sprawdzenia.

W E60 20d przegląd jest co 60 kkm lub co chyba 3-4 lata jak dobrze pamiętam. Po pierwszych ok 30 kkm powinna być wymiana oleju i nie wierze, żeby nie była zrobiona w ASO bo przecież gwarancja itd.

Napisano
  • Autor

> Można odczytać przebieg w kilku modułach z tego co wiem, ECU, module swiateł chyba itd. Musisz

> znaleźć kogoś kto ogarnia kodowanie, diagnostyke BMW i można spróbowac sprawdzić. Ale jeśli

> ktoś rozgarnięty zmienia przebieg to zmieni wczędzie tam gdzie jest do sprawdzenia.

> W E60 20d przegląd jest co 60 kkm lub co chyba 3-4 lata jak dobrze pamiętam. Po pierwszych ok 30

> kkm powinna być wymiana oleju i nie wierze, żeby nie była zrobiona w ASO bo przecież gwarancja

> itd.

Auto jest z polski, 1 właściciel to jakiś dziadek, drugi to kobieta więc wszystko możliwe hehe.gif

Napisano

> Auto jest z polski, 1 właściciel to jakiś dziadek, drugi to kobieta więc wszystko możliwe

yikes.gif 2 wlascicieli w takim krotkim czasie?? hmm.gif

dziwne to dla mnie no ale moze okazje sie zdarzaja wink.gif

sprawdz dokladnie czy jeszcze w srodku nie ma kawalkow drzewa wink.gif

Napisano

> Można odczytać przebieg w kilku modułach z tego co wiem, ECU, module swiateł chyba itd.

tak modol swiatel i pompa hamulcowa wink.gif

Napisano
  • Autor

> 2 wlascicieli w takim krotkim czasie??

auto z 2006 więc nie taki nowy zlosnik.gif

> dziwne to dla mnie no ale moze okazje sie zdarzaja

> sprawdz dokladnie czy jeszcze w srodku nie ma kawalkow drzewa

ale ocb niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> auto z 2006 więc nie taki nowy

wink.gif

> ale ocb

a nic taki zarcik smile.gif jedz ogladaj i jak fajny to kupuj wink.gif i bedziesz zadowolony smile.gif mam nadzieje ze auto serio bedzie igla tak jak niby z tego wynika wink.gifok.gif ale spore niescislosci tam widze lecz moze serie jest tak jak mowisz.. nigdy nie wiadomo i nie kazdy klamie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a nic taki zarcik jedz ogladaj i jak fajny to kupuj i bedziesz zadowolony mam nadzieje ze auto

> serio bedzie igla tak jak niby z tego wynika ale spore niescislosci tam widze lecz moze

> serie jest tak jak mowisz.. nigdy nie wiadomo i nie kazdy klamie

jedyne co mi się nie podoba to obdarta rączka na drzwiach od kierowcy, nie wiem czy taki słaby ten plastik niewiem.gif Guma na pedałach i kierownica jest lux ok.gif

Napisano

> jedyne co mi się nie podoba to obdarta rączka na drzwiach od kierowcy, nie wiem czy taki słaby ten

> plastik Guma na pedałach i kierownica jest lux

wiesz pokaz zdjecia bedzie latwiej uzytkownika ocenic ..... ale nie wydaje mi sie ze po 50tys moze sie raczka zniszczyc smile.gif bo ja mam 200 i wyglada fajnie zlosnik.gif tylko tyle ze w e46 wink.gif

Napisano

w e60 nie da sie cofnac licznika i zostawic gdzies stary przebieg, jak zostanie chociaz w jednym sterowniku stary przebieg wtedy on wywala sie spowrotem na licznik, takze jak jest cofniety to zadnym sprzetem, nawet z nasa, sie tego nie sprawdzi. Pozostaje ewentualna historia serwisowa na serwerze BMW

Napisano

> w e60 nie da sie cofnac licznika i zostawic gdzies stary przebieg, jak zostanie chociaz w jednym

> sterowniku stary przebieg wtedy on wywala sie spowrotem na licznik, takze jak jest cofniety to

> zadnym sprzetem, nawet z nasa, sie tego nie sprawdzi. Pozostaje ewentualna historia serwisowa

> na serwerze BMW

no widzisz czyli albo robi sie cofanie porzadnie albo nie robi w ogole wink.gif hehe

ps-niedawno widzialem sam silnik do sprzedania z 2002roku i przbieg mial 90tys biglaugh.gifclaps.gifbiglaugh.gif

Napisano

> jedyne co mi się nie podoba to obdarta rączka na drzwiach od kierowcy, nie wiem czy taki słaby ten

> plastik Guma na pedałach i kierownica jest lux

klamka w sensie to za cł łapiesz, żeby zwolnić zamek drzwi? Tu nigdy nie było z tym problemów. Jeśli chodzi o boczek drzwi, uchwyt to w zależnosci jak kto użytkuje mozna to zniszczyć. Zauważyłem, że bardzo często zdarzaja się zniszczoen gałki zmiany biegów od pierścionków, obrączek itd. W dwóch moich autach już to wymieniałem po zakupie

Napisano

> klamka w sensie to za cł łapiesz, żeby zwolnić zamek drzwi? Tu nigdy nie było z tym problemów.

> Jeśli chodzi o boczek drzwi, uchwyt to w zależnosci jak kto użytkuje mozna to zniszczyć.

> Zauważyłem, że bardzo często zdarzaja się zniszczoen gałki zmiany biegów od pierścionków,

> obrączek itd. W dwóch moich autach już to wymieniałem po zakupie

Te chromowane galki BMW, zarowno zwykle jak i 'sportowe' generalnie poza tym ze ladnie wygladaja sa raczej kiepskie - raz ze podatne na zarysowania jak ktos nosi obraczke / pierscionki, dwa że sa dosyc sliskie w dotyku.

Napisano
  • Autor

chodzi o boczek drzwi, jest obdarty jak mi się wydaje przez tipsy i pierścionki zlosnik.gif

Napisano

> chodzi o boczek drzwi, jest obdarty jak mi się wydaje przez tipsy i pierścionki

albo tak glaskali mocno i mowli "moja bunia moja.... " hehe

Napisano

> chodzi o boczek drzwi, jest obdarty jak mi się wydaje przez tipsy i pierścionki

Boczek pierścionkami załatwić? To co tam robili? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.