Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Failur bonnet open + airbag - czym zdiagnozować??

Featured Replies

Napisano

Cześć

Moim Stilonem klika lat już jeżdżę. Jakoś udawało się samemu do tej pory naprawiać, ale te failury (bonnet open + airbag) nie usuwa nic co mam na wyposażeniu (ELM z programami). Kto ma jakieś podpowiedzi? Podejrzewam matę pasażera (airbag), ale z otwartą maską to już nic nie przychodzi mi do głowy (oryginalnego mikrowyłącznika przy zamku nie ma). Klima też nie włącza się (nawet nie mrugnie kontrolka). Pozdrawiam piwo.gif

Napisano

a co masz do tego ELMa?

FES powinien wypluć co go boli...

Napisano
  • Autor

No niestety, FES nie pokazuje nic z tych elementów. Przy klapie mówi tylko, że otwarta (?!). O reszcie nic nie wspomina.

Napisano

> Cześć

> Moim Stilonem klika lat już jeżdżę. Jakoś udawało się samemu do tej pory naprawiać, ale te failury

> (bonnet open + airbag) nie usuwa nic co mam na wyposażeniu (ELM z programami). Kto ma jakieś

> podpowiedzi? Podejrzewam matę pasażera (airbag), ale z otwartą maską to już nic nie przychodzi

> mi do głowy (oryginalnego mikrowyłącznika przy zamku nie ma). Klima też nie włącza się (nawet

> nie mrugnie kontrolka). Pozdrawiam

co do klapy i klimy to sprawdź punkty masowe na podłużnicy po prawej stronie - pod zbiorniczkiem na płyn spryskiwaczy - tyle mi przychodzi do głowy.

Napisano
  • Autor

Pod zbiornikiem spryskiwaczy nie ma złączy masowych. Może w 1,6 są gdzieś indziej? Nie mam dostępu do kanału, a z góry niewiele widać. Dzisiaj padł jeszcze klakson...........

Napisano

u mnie w Cromie pojawił się komunikat Bonnet open po tym jak kombinowałem w ustawieniach alarmu.....to samo się zrobiło jak włączyłem FESem opcję czujników parkowania na wyświetlaczu....osiowanie proxy rozwiązało problem....a alarm i czujniki park na wyświetlaczu zostały wyłączone

Napisano

> Pod zbiornikiem spryskiwaczy nie ma złączy masowych. Może w 1,6 są gdzieś indziej? Nie mam dostępu

> do kanału, a z góry niewiele widać. Dzisiaj padł jeszcze klakson...........

Czyli potwierdza opcję masy 270751858-jezyk.gif

Najłatwiej sprawdzić miernikiem na kości od klaksonu czy jest masa (by wykluczyć lub potwierdzić)

Kość (punkt masowy) na 100% jest przykręcona do podłużnicy.

Odkręcając zderzak zawsze go widać crazy.gif

Spróbuj go zobaczyć od strony nadkola.

Kierownice w lewo - 2 lub 3 śruby od nadkola, wyginasz nadkole i powinieneś zobaczyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.