Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pojazd wyrejestrowany czasowo...

Featured Replies

Napisano

...w 1981 r., dowód cały (tzn. ma wszystkie rogi) grinser006.gif - da się zarejestrować bez "żółtych" cyrków?

Druga sprawa - nie zrobię właścicielowi kuku w związku z nie opłacanym OC?

Napisano

smile.gif> ...w 1981 r., dowód cały (tzn. ma wszystkie rogi) - da się zarejestrować bez "żółtych" cyrków?

> Druga sprawa - nie zrobię właścicielowi kuku w związku z nie opłacanym OC?

Parę lat temu rejestrowałem motocykl z takim papierem, wyglądało to tak:

- umowa kupna sprzedaży;

- ostatnia polisa OC z adnotacją o wyrejestrowaniu czsowym;

-wycieczka do wydzialu komunikacji w którym był zarejestrowany pojazd w celu uzyskania jakiegoś zaswiadczenia;(najpierw wniosek -oczekiwanie)

- reszta standardowa Procedura

- no i w swoim wydziale komunikacji sprawę załatwiałem z szefową bo pani z okienka twierdziła że sie nie da...

Za pojazd czasowo wyrejestrowany wtedy nie trzeba było płacić OC

Jak jest dzis?

Napisano

> ...w 1981 r., dowód cały (tzn. ma wszystkie rogi) - da się zarejestrować bez "żółtych" cyrków?

Hmmm...

Skoro "lex retro non agit", to o ile nie było zapisu w aktach wykonawczych "wygaszających" jakoś czasowe wyrejestrowanie, to IMO no problem.

Z OC może być gorzej, bo w sumie jest obowiązek.

JEDNAK - z drugiej strony jest zapis, że OC musi zostać wykupione "najpóźniej w dniu rejestracji". Skoro nie jest zarejestrowany = OC niepotrzebne...

Napisano

Niby wszystko się zgadza oprócz tego

> -wycieczka do wydzialu komunikacji w którym był zarejestrowany pojazd w celu uzyskania jakiegoś

> zaswiadczenia;

Idziesz do swojego WK i składasz normalny wniosek na rejestrację samochodu. Resztę WK załatwiają już między sobą i przesyłają kwity jakie im są potrzebne, Ciebie to zupełnie nie powinno interesować.

> - no i w swoim wydziale komunikacji sprawę załatwiałem z szefową bo pani z okienka twierdziła że

> sie nie da...

A to standard, w okienku jak sprawa nietypowa to bez zastanowienia i sprawdzenia od razu słychać magiczne "nie da się"

Nie trzeba się tym zrażać tylko od razu udać sie do Kierownika WK, w kilka dni podobną sprawe miałem załatwioną ok.gif

Napisano

> Niby wszystko się zgadza oprócz tego

> Idziesz do swojego WK i składasz normalny wniosek na rejestrację samochodu. Resztę WK załatwiają

> już między sobą i przesyłają kwity jakie im są potrzebne, Ciebie to zupełnie nie powinno

> interesować.

> A to standard, w okienku jak sprawa nietypowa to bez zastanowienia i sprawdzenia od razu słychać

> magiczne "nie da się"

> Nie trzeba się tym zrażać tylko od razu udać sie do Kierownika WK, w kilka dni podobną sprawe

> miałem załatwioną

Czyli miałbym dziś z tego co pamiętam 3 tygodnie do przodu plus dwa dni w których zerwałem się z zajęć do przodu - ach ta dzygytalizacja spy.gif

Napisano

> ...w 1981 r., dowód cały (tzn. ma wszystkie rogi) - da się zarejestrować bez "żółtych" cyrków?

cztery lata temu dalo sie bez problemu - pszedlem i zarejestrowalem (przedtem zrobilem "zwykly" przeglad")

zdecydowanie nie.

Pozdrawiam,

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.