Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie Gniazd Zaworowych

Featured Replies

Napisano

Witam

Potrzebowałbym rady w jaki sposób czyścić środek gniazd zaworowych z uwagą by nie uszkodzić przylgni wink.gif

94ebeaa2d9449137med.jpg

ręcznie papierem ściernym ,mini-wiertarką (dremelem) z odpowiednią końcówką a może jakoś chemicznie wink.gif

Głównie rozchodzi się o środek zaworów wydechowych gdzie jest gruba twarda skorupa

Napisano

ja zawsze robiłem dobre stężenie piany aktywnej (tak zeby wypalało dziury w rękach ) zlosnik.gif

robiłem dobrą gęstą piane z tego i nakładałem grubą warstwe

po ok 10min wszystko spłukiwałem wodą pod wysokim ciśnieniem i zostawało czyste aluminium

nie chce robic zadnej reklamy ale uzywam środka Dimer - do mycia naczep czy plandek tirów zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Potrzebowałbym rady w jaki sposób czyścić środek gniazd zaworowych z uwagą by nie uszkodzić

> przylgni

> ręcznie papierem ściernym ,mini-wiertarką (dremelem) z odpowiednią końcówką a może jakoś chemicznie

> Głównie rozchodzi się o środek zaworów wydechowych gdzie jest gruba twarda skorupa

wsadź zawory i dociśnij szczelnie do gniazd, zalej płynem hamulcowym na nockę a rano zmyj zmywaczem do tarcz hamulcowych... będzie się świeciło jak psu jajeczka

Napisano

> ja zawsze robiłem dobre stężenie piany aktywnej (tak zeby wypalało dziury w rękach )

> robiłem dobrą gęstą piane z tego i nakładałem grubą warstwe

> po ok 10min wszystko spłukiwałem wodą pod wysokim ciśnieniem i zostawało czyste aluminium

> nie chce robic zadnej reklamy ale uzywam środka Dimer - do mycia naczep czy plandek tirów

hmm niezłe, widzialem tez patent z czyszczeniem tym płynem bloków silników, skrzyń czy felg ale lakier na felach potrafiło uszkodzić. Dobrze wiedziec na przyszlość

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.