Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

plesn/grzyb miedzy szyba a drzwiami

Featured Replies

Napisano

..dzisiaj moj brachol zauwazyl, ze miedzy szyba a drzwiami (tam gdzie 'chowa' sie szyba w dol) pojawila sie jakby plesn czy cos blush.gif

Ma ktos jakies pomysly na jej usuniecie bez rozbierania drzwi? hmm.gif

Druga sprawa to jak to cholerstwo tam weszlo? przez zwykla wilgoc? panic.gif

Napisano

Uszczelka nigdy nie będzie szczelna w tym miejscu. Po to drzwi są od środka oklejone folią. Powinny też mieć od spodu otwory do odprowadzenia wody, żeby takie rzeczy z pleśnią się nie działy.

Jak usunąć? Może szczotką do zębów wink.gif.

Napisano

Jeśli masz samochód jak w profilu to nie ma co się dziwić. Tak jak Orochimaru napisał wcześniej ta uszczelka nie jest od tego żeby całkowicie chroniła przed przedostaniem się wody do drzwi ale żeby nie lała tam się strumieniem. Po ponad 10 latach różne pyły z drzew piasek kurz + troche wody zrobiło swoje. Ja przykładowo w wakacje znalazłem troche czasu bo robiłem konserwacje profili zamkniętych( drzwi także). Wszystko z drzwi wyprułem, potem cały kurz i syf potraktowałem myjką ciśnieniową na wysokiej temp i mocnym słońcu żeby szybko wyschło. Oczywiście szyby wyjmowałem razem z uszczelkami. Właśnie w uszczelkach gromadzi sie dużo syfu który później rysuje szyby. Na koniec całe drzwi wypryskałem konserwacją i złożyłem wszystko jak było. Przy okazji przesmarowałem i wyszyściłem prowadnice szyby tam też dużo brudu się przykleja.

Napisano
  • Autor

a to mozliwe, ze winny jest rdzewiejacy metalowy dynks przy trojkaciuku z tylu? hmm.gif

idac dalej - moze to powodowac gdzies zawilgocenie kabli od elektryki i skoki napiecia czy cos? ostatnio prawa zarowka nad rejestracja zaczela swiecic po miesiacu przerwy blush.gifwink.gif zarowki w drzwiach tez padly i jak wymienilem jedna to po otwarciu drzwo zaczynala sie swiecic, przygasala i w koncu znowu padla mikolaj.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.