Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce raz en`ty

Featured Replies

Napisano

objawy: minimaleny nacisk na pedal hamulca i mozna hamowac jako tak ale juz troche wiekszy naciska na pedal hamulca powoduje wyrywanie z foteli jak by chcial wmiejscu sie zatrzymac ??

to korektor hamowania ?? zle ustawiony ?? lub zapieczony ??

wiem gdzie on jest tylko ze kanalu ani garazu niemam, i niemam zabardzo jak tego sprawdzic, a jak bede wiedzial ze to napewno on to podjade na platny kanal i sobie go rozruszam z wd40 i wyreguluje.

Napisano

Pytanie, czy łapie najpierw tył czy przód? Czy siada tył podczas hamowania? Jak działa ręczny, czy łapie na dwa koła? Ostatnio przerabiałem problem to może będę mógł pomóc.

Napisano
  • Autor

> Pytanie, czy łapie najpierw tył czy przód? Czy siada tył podczas hamowania? Jak działa ręczny, czy

> łapie na dwa koła? Ostatnio przerabiałem problem to może będę mógł pomóc.

tyl czy przod to przetestuje dzis i dam znac, reczny jest ok lapie na 2 kola

Napisano

> tyl czy przod to przetestuje dzis i dam znac, reczny jest ok lapie na 2 kola

Na którym ząbku łapie i czy na 1 ewentualnie 2 ząbku czuć różnicę, lewe, prawe koło?

Napisano
  • Autor

> Pytanie, czy łapie najpierw tył czy przód? Czy siada tył podczas hamowania? Jak działa ręczny, czy

> łapie na dwa koła? Ostatnio przerabiałem problem to może będę mógł pomóc.

lapie tyl, sprawdzilem na mokrawej lekko zabloconej nawierzchni i tyl lapie tak ze az blokuje kola, w miare rowno na oba kola (w miare rowno bo zblokowalo oba, a by dowiedziec sie dokladnie to trzabylo by na rolki posadzic auto)

coraz bardzie jestem przekonany ze to regulatory, tylko teraz czy sie "zaciely" czy starczy regulacja ew. w najgorszym przypadku wymiana oslabiony.gif

Napisano

No niestety wszystko wskazuje na regulatory. Możesz mieć jeden, możesz mieć dwa. Jak dwa to na Allegro jeden gość sprzedawał po 98zł sztukę (w sklepie od 150 nawet do 350zł - w jednym tyle usłyszałem za sztukę - szok!). Po ich wymianie najczęściej trzeba dodatkowo regulować tam za belką, i trzeba będzie pewnie grzać palnikiem nakrętki do poluzowania linek. Możesz spróbować sam, ale na siłę nic nie rób bo urwiesz i dopiero będziesz miał problem.

Napisano
  • Autor

> No niestety wszystko wskazuje na regulatory. Możesz mieć jeden, możesz mieć dwa. Jak dwa to na

> Allegro jeden gość sprzedawał po 98zł sztukę (w sklepie od 150 nawet do 350zł - w jednym tyle

> usłyszałem za sztukę - szok!). Po ich wymianie najczęściej trzeba dodatkowo regulować tam za

> belką, i trzeba będzie pewnie grzać palnikiem nakrętki do poluzowania linek. Możesz spróbować

> sam, ale na siłę nic nie rób bo urwiesz i dopiero będziesz miał problem.

czy samo zalanie wd40 pomoze?? jesli sie zaciely ??? czy trza bedzie je jakos rozruszac ??

Napisano

> czy samo zalanie wd40 pomoze?? jesli sie zaciely ??? czy trza bedzie je jakos rozruszac ??

Same korektory możesz nie zaszkodzi, wd 40 + delikatne rozruszanie żeby ich ostatecznie nie uszkodzić o ile jeszcze jest co ratować smile.gif

Napisano
  • Autor

> Same korektory możesz nie zaszkodzi, wd 40 + delikatne rozruszanie żeby ich ostatecznie nie

> uszkodzić o ile jeszcze jest co ratować

konkretnie i na temat dziekuje i pozdrawiam

Napisano

zapewne korektor masz jeden.

ZTCW jego najczęstsze uszkodzenie polega na tym, że tył w ogóle nie hamuje jak trzeba, czyli odwrotnie niż masz.

są lepsze środki niż WD-40. nie wiem czemu wszyscy to dziadostwo stosują.

Napisano

> są lepsze środki niż WD-40. nie wiem czemu wszyscy to dziadostwo stosują.

Bo to nie jest dziadostwo smirk.gif

Napisano

> Bo to nie jest dziadostwo

widać mało tego typu środków znasz.

Napisano
  • Autor

> zapewne korektor masz jeden.

> ZTCW jego najczęstsze uszkodzenie polega na tym, że tył w ogóle nie hamuje jak trzeba, czyli

> odwrotnie niż masz.

czyli powinna starczyc regulacja lub rozruszanie jesli sie zastal?? dobrze rozumuje ??

> są lepsze środki niż WD-40. nie wiem czemu wszyscy to dziadostwo stosują.

bo mam za darmo wink.gif

uzywalem jakis innych z hipermarketu i tez nie narzekalem

znam jeszcze Wurth i mam tez z firmy Profos - Rapid - jest to olej grafitowy w spray`u o dzialaniu takim jak wd40

Napisano

> czyli powinna starczyc regulacja lub rozruszanie jesli sie zastal?? dobrze rozumuje ??

tak - ostrożnie trzeba rozruszać i nasmarować czymś, do czego nie będzie się kleiło i nie będzie tłuste (jak wóde). może się zdarzyć, że korektor będzie do wymiany.

> uzywalem jakis innych z hipermarketu i tez nie narzekalem

> znam jeszcze Wurth i mam tez z firmy Profos - Rapid - jest to olej grafitowy w spray`u o dzialaniu

byle tluste nie było. smary silikonowe są dobre.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.