Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek oleju - był i go nie ma!?!

Featured Replies

Napisano

WItam.

W niedzielę jechałem wspomóc WOŚP i przywaliłem podwoziem o garb w jezdni (wziąłem go między koła) sciana.gif

Huk jak diabli

Po zaparkowaniu zobaczyłem, że zostawiam sróźkę oleju, po chwili pod autem zrobiła się spora kałuża icon_eek.gif

Autko wróciło do domu na holu a że było ciemno to nawet nie oceniałem strat myśląc, że poszła miska olejowa.

Umówiłem się z kumplem mechaniorem na jej naprawę, na wtorek (czyli na dzisiaj). Wczoraj jeszcze sam oblookałem co w trawie piszczy i stwierdziłem, że jest mokro ponad miską olejową, ale pod samochodem nie ma plamy.

Stan oleju pokazywał minimum więc dolałem dzisiaj trochę i pojechałem na warsztat.

Okazało się, że miska cała, uderzyłem "sankami" pod silnikiem. Silnik jest zaolejony od strony kabiny mniej więcej od pokrywy rozrządu do kolektora dolotowego. Kolega powycierał, pomył i gapiliśmy się tam przez ok 2 godziny w tym równeż przy włączonym silniku również "na obrotach" i w różnych temperaturach pracy ...... nie stwierdziliśmy żeby gdzieś ciekło.

Dodam jeszcze, że później trochę pojeździłem i pod autem nie ma śladu oliwy niewiem.gif

Narazie podejrzenie padło na któryś z uszczelniaczy od strony rozrządu, ale będziemy to dokłądnie badać jutro.

W każdym razie żyję w niepewności tuptup.gif

Spotkał się ktoś może z takimi jajami???

Jestem pewny, że przed uderzeniem nie było żadnego wycieku.

Samochód to Golf 1.4 16V AHW

BTW przy okazji sprawdziłem ile kosztuje rozrząd (części) do tego silnika - ponad 5x więcej icon_eek.gifniż do np: 1.8 AAM (itp.) screwy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.