Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kaprys francuza

Featured Replies

Napisano

Taką ciekawostkę zaobserwowałem. Zachciało mi się umyć samochód, porządnie - myjką ciśnieniową. Płukałem długo i po wszystkich szczelinach. Po umyciu okazało się, że silnik pracuje nierówno, warczy głośniej niż zwykle a buda się mocno trzęsie. Jedzie, w sumie nie najgorzej ale wyraźnie brakuje mocy. Pomyślałem, że coś pewnie zalałem i nie pali jeden cylinder...

Jednym z ciekawszych objawów było to, że zaczęła mocno rosnąć trasa do pokonania na pozostałym w baku paliwie. Było 60 km... (rezerwa) i zaczęło rosnąć do 90 a skończyło na 115 km yikes.gif

Zostawiłem samochód w garażu na 2 godziny i przeszło samo smile.gif a trasa do pokonania szybko spadała do 60 km.

Pacjent to C4 z silnikiem 1,6 benzyna. Czy ktoś ma pomysł co mogło być przyczyną i jakie są szanse na powtórkę?

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

zakladam ze zalales cewke zaplonowa i stad ten problem...

Napisano
  • Autor

> zakladam ze zalales cewke zaplonowa i stad ten problem...

Ok, ale czy to się może zdarzać, czy też brakuje jakiejś osłony albo coś może być niedokręcone...? Wcześniej też myłem samochód zlosnik.gif i nie było problemów. Za to niedawno miałem wymieniane świece i coś takiego...

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Taką ciekawostkę zaobserwowałem. Zachciało mi się umyć samochód, porządnie - myjką ciśnieniową.

> Płukałem długo i po wszystkich szczelinach. Po umyciu okazało się, że silnik pracuje nierówno,

> warczy głośniej niż zwykle a buda się mocno trzęsie. Jedzie, w sumie nie najgorzej ale

> wyraźnie brakuje mocy. Pomyślałem, że coś pewnie zalałem i nie pali jeden cylinder...

> Jednym z ciekawszych objawów było to, że zaczęła mocno rosnąć trasa do pokonania na pozostałym w

> baku paliwie. Było 60 km... (rezerwa) i zaczęło rosnąć do 90 a skończyło na 115 km

> Zostawiłem samochód w garażu na 2 godziny i przeszło samo a trasa do pokonania szybko spadała do

> 60 km.

> Pacjent to C4 z silnikiem 1,6 benzyna. Czy ktoś ma pomysł co mogło być przyczyną i jakie są szanse

> na powtórkę?

> pozdrawiam,

> bromsky

jeśli wróciło wszystko do normy to nie masz się czym przejmować ale jeśli problem powróci to możę być problem jak poprzednik pisał cewki zapłonowej

Ja w Scenicu mam pojedyncze "palce" cewki więc sprawa dużo łatwiejsza a u Ciebie widziałem że jest chyba zespolona i wymienia się kompletną przez co cena jest wyższa

Napisano

> Ok, ale czy to się może zdarzać, czy też brakuje jakiejś osłony albo coś może być niedokręcone...?

> Wcześniej też myłem samochód i nie było problemów. Za to niedawno miałem wymieniane świece i

> coś takiego...

> pozdrawiam,

> bromsky

Nie opuscilo Ci sie podszybie?

Napisano
  • Autor

> Nie opuscilo Ci sie podszybie?

Hmm, a wiesz, że coś w tym może być... wcześniej jak myłem to wycieraczki miałem opuszczone a ostatnio do mycia podniosłem je do pionu i waliłem ze sporym ciśnieniem po szybie i niżej... hmm.gif

pozdrawiam,

bromsky

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.