Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halogeny przeciwmgielne

Featured Replies

Napisano

Pewnie Ameryki nie odkryłem, ale okazuje się że Croma przedliftowa ma takie same halogeny przeciwmgielne jak BBM-y, Panda, Multipla...

Stłukło się szkiełko jednego z halogenów w mojej Cromie. Zaryzykowałem i kupiłem samą szybkę od Pandy, wyrwałem stare szkło, wkleiłem nowe, pasuje idealnie.

Tak dla potomnych palacz.gif

Napisano

> Pewnie Ameryki nie odkryłem, ale okazuje się że Croma przedliftowa ma takie same halogeny

> przeciwmgielne jak BBM-y, Panda, Multipla...

> Stłukło się szkiełko jednego z halogenów w mojej Cromie. Zaryzykowałem i kupiłem samą szybkę od

> Pandy, wyrwałem stare szkło, wkleiłem nowe, pasuje idealnie.

> Tak dla potomnych

Tak... ale nie chciało by mi się tego robic... oryginalne Valeo sa po 45 zł na alledrogo wink.gif

szkiełka te są szybko piaskowane sick.gif

Napisano
  • Autor

> Tak... ale nie chciało by mi się tego robic... oryginalne Valeo sa po 45 zł na alledrogo

> szkiełka te są szybko piaskowane

Szkiełko 16zł zlosnik.gif

W swojej motoryzacyjnej karierze, przednich przeciwmgielnych użyłem może ze dwa razy. W cromie włączyłem po raz pierwszy dziś, żeby sprawdzić czy dobrze podlączyłem zlosnik.gif

Niech się piaskują, co mi tam. Zabrałem się za to tylko ze względu na zbliżający się przegląd panic.gif

Napisano

Ja tez nie uzywam ich, i zastanwialem sie czy nie dac tam dziennych, bo juz kilka Crom tak mialo i fajnie wygladalo wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tez nie uzywam ich, i zastanwialem sie czy nie dac tam dziennych, bo juz kilka Crom tak mialo i

> fajnie wygladalo

Też się nad tym zastanawiałem, ale szybka wyszła taniej, a w schowku mam spory zapas H7 biglaugh.gif

Napisano

> Też się nad tym zastanawiałem, ale szybka wyszła taniej, a w schowku mam spory zapas H7

a manual z wymiany ... gdzie..?

bez tego się nie liczy... wink.gif

Napisano
  • Autor

> a manual z wymiany ... gdzie..?

> bez tego się nie liczy...

Zabawy dużo nie ma. IThankYou.gif

1. Podnosimy samochód.

2. Odkręcamy od spodu samochodu małą osłonę, tą zaraz za zderzakiem ( zwykłe śruby krzyżyki) nie trzeba zdejmować całej, wystarczy odkręcić kilka śrub i odgiąć.

3. Teraz mamy jako taki dostęp do halogenu. Odkręcamy halogen ( trzy śrubki) tu jest już trochę gimnastyki.

4. Odpinamy wtyczkę i wyciągamy halogen.

5. Lampa na stół i dłubanina ze starą szybką. Ja trochę podgrzałem nagrzewnicą i wydłubałem płaskim śrubokrętem resztki szkła i starego silikonu.

6. Nowy silikon i wciskamy nową szybkę.

7. Montaż lampki, czynności od 1 do 4 w odwrotnej kolejności palacz.gif

Szanownego moderatora proszę o wklejenie w wolnej chwili tego opisu razem ze wstępem, czyli moim pierwszym postem z tego wątku, do " Zrób to sam" zlosnik.gif

Napisano

> Ja tez nie uzywam ich, i zastanwialem sie czy nie dac tam dziennych, bo juz kilka Crom tak mialo i

> fajnie wygladalo

Myślałem nad tym ale chyba je zostawię tam gdzie sa a dodatkowe dodam

Napisano

> Myślałem nad tym ale chyba je zostawię tam gdzie sa a dodatkowe dodam

Tylko gdzie dac te dodatkowe confused.gifconfused.gif

Napisano

> Tylko gdzie dac te dodatkowe

Kazu na allegro w tym komisie w R.śl co pisaliśmy jest croma z dziennymi , tylko nie pamietam czy przed czy po lifcie i dzienne ma obok p.mgielnych.

Co do halogenów to wersja po lifcie ma te same co nowe Bravo

Napisano

> Kazu na allegro w tym komisie w R.śl co pisaliśmy jest croma z dziennymi , tylko nie pamietam czy

> przed czy po lifcie i dzienne ma obok p.mgielnych.

> Co do halogenów to wersja po lifcie ma te same co nowe Bravo

To jest ta wersja http://otomoto.pl/fiat-croma-idealny-max-wersja-dvd-C19426722.html

A to jest ta z Żywca o ktorej Ci mowilem ze juz rok wisi http://otomoto.pl/fiat-croma-1-9jtd-150km-solardach-welur-C19824323.html

Napisano
  • Autor

> Tylko gdzie dac te dodatkowe

Nasz kolega z Węgier się kiedyś chwalił

285615777-285380597-DSCF2314.jpeg

post-47069-14352515029279_thumb.jpeg

Napisano

ja myślę o tym:

285616218-fiat_croma_05v1.JPG

post-15502-14352515031286_thumb.jpg

Napisano

Za duzo tego w zderzaku, halogeny, jeszcze dzienne swiatla sick.gif

Napisano

Kazu, na naszym spociku zobaczysz na żywo światełka dzienne. Mam zamontowane podobnie jak ta Croma z komisu z Rudy, zresztą na niej troszkę się wzorowałem. biglaugh.gif

Napisano

> Kazu, na naszym spociku zobaczysz na żywo światełka dzienne. Mam zamontowane podobnie jak ta Croma

> z komisu z Rudy, zresztą na niej troszkę się wzorowałem.

Dajcie zdjęce tej Cromy z komisu bo nie wiem o czym mowa food.gif

Napisano
  • Autor

> ja myślę o tym:

Przypomina oczy pająka wink.gif

Dzienne od Pandy można tak wpasować.

Napisano

> Dajcie zdjęce tej Cromy z komisu bo nie wiem o czym mowa

Kolega juz dal link nizej, ale ja dam fotki

c194267221.jpg

c194267222.jpg

c194267224.jpg

• 4 miesiące później...
Napisano

> ja myślę o tym:

285616218-fiat_croma_05v1.JPG

długo zastanawiałem się nad światłami dziennymi do Cromy przed FL, przymierzałem różne.. i te okrągłe... i te podłużne... grinser006.gif

żadne jednak mi nie pasują, znaczy psują porządek rozmieszczenia lamp..

Byłem już prawie zdecydowany na wywalenie przeciwmgielnych i w ich miejsce wstawienie okrągłych dziennych, aż trafiłem na coś takiego: KLIK

Rozwiązanie to pozwala na zachowanie harmonii i wyglądu serduszka.gif

nie wiem tylko które lampy wykorzystać... hmm.gif

Robię więc głosowanie:

a) lampy przeciwmgielne

b) lampy świateł drogowych

ps.

podobne układy (ta sama zasada działania) są montowane w ASO np. Subaru i mają homologację

Napisano

> Kolega juz dal link nizej, ale ja dam fotki

calkiem dobze wygladaja te swiatla.

I cromka fajna

Napisano

> długo zastanawiałem się nad światłami dziennymi do Cromy przed FL, przymierzałem różne.. i te

> okrągłe... i te podłużne...

> żadne jednak mi nie pasują, znaczy psują porządek rozmieszczenia lamp..

> Byłem już prawie zdecydowany na wywalenie przeciwmgielnych i w ich miejsce wstawienie okrągłych

> dziennych, aż trafiłem na coś takiego: KLIK

> Rozwiązanie to pozwala na zachowanie harmonii i wyglądu

> nie wiem tylko które lampy wykorzystać...

> Robię więc głosowanie:

> a) lampy przeciwmgielne

> b) lampy świateł drogowych

> ps.

> podobne układy (ta sama zasada działania) są montowane w ASO np. Subaru i mają homologację

jeśli zamontujesz pod przeciwmgielne to jakiś policial.gif przyczepi się że jezdzisz na nich, i nie wytłumaczysz że masz DRL bo na kloszu niema symbolu swiateł do jazdy dziennej. Jeśli zamontujesz w miejsce mijania nie powinno byc problemów.

Napisano

Tylko halogen daje duzo mocniejsze swiatlo niz taki DRL, to mozna sie spierac czy mieli by jakies tzw ale.

Napisano

> Tylko halogen daje duzo mocniejsze swiatlo niz taki DRL, to mozna sie spierac czy mieli by jakies

> tzw ale.

W takim razie moga dac mandat za brak właściwych(?), bo mijania to nie są, a nie mają oznaczenia jako dziennie

Napisano

> Tylko halogen daje duzo mocniejsze swiatlo niz taki DRL, to mozna sie spierac czy mieli by jakies

> tzw ale.

Zwroc tylko uwage na to, ze jesli lampa pracuje w trybie DRL, to zarowka pracuje na 30% mocy... zapalasz postojowe/mijania, to gasna. Zapalasz pmgielne, to swieca na 100%

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.