Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm Cheetah

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauważyłem że alarm mi nie działa. Po bliższym przyjrzeniu się tematowi okazało się, że nie działa sterowanie z fabrycznego pilota, tzn pilot steruje centralnym zamkiem, ale nie steruje alarmem. Kiedyś było wszystko OK. Zapasowy pilot od alarmu działa, tzn włącza i wyłącza alarm, choć wydaje przy tym dziwne dźwięki i sygnały w podejrzanej konfiguracji.

Zetknął się ktoś z Was z takim problemem? Instrukcja jest dość lakoniczna, nie ma tam żadnych informacji na ten temat frown.gif

Może jest jakaś metoda na totalny reset alarmu? Kręcenie kluczykiem przy syrenie nic nie daje.

Alarm to Cheetah montowany przez ASO (taki z niebieską diodką/przyciskiem).

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Naprawdę nikt nic nie wie, żadnych wskazówek?

Jak pojade z tym do ASO to mnie pewnie nieźle skasują, a być może rozwiązanie problemu jest banalne hmm.gif

Napisano

> Naprawdę nikt nic nie wie, żadnych wskazówek?

> Jak pojade z tym do ASO to mnie pewnie nieźle skasują, a być może rozwiązanie problemu jest banalne

Oczywiście,że banalne. Wywalić w pierony, na co Ci alarm, tylko źródło kłopotów ok.gif

Napisano

> Oczywiście,że banalne. Wywalić w pierony, na co Ci alarm, tylko źródło kłopotów

Pytanie co na to ubezpieczyciel.

Napisano

> Pytanie co na to ubezpieczyciel.

wystarczy w warunki zobaczyć ile zabezpieczeń potrzeba przy tej wartości. Raczej jedno np. immobilizer

Napisano

> wystarczy w warunki zobaczyć ile zabezpieczeń potrzeba przy tej wartości. Raczej jedno np.

> immobilizer

często wymagają dwóch. Można wtedy założyć blokadę na skrzynię za kilka stówek, która będzie znacznie mniej kłopotliwa niż alarm. I może być bardziej skuteczna, jak jakiś amator będzie chciał "pożyczyć" samochód.

Napisano

> często wymagają dwóch. Można wtedy założyć blokadę na skrzynię za kilka stówek, która będzie

> znacznie mniej kłopotliwa niż alarm. I może być bardziej skuteczna, jak jakiś amator będzie

> chciał "pożyczyć" samochód.

zazwyczaj 2 zab. ida dla aut powyzej 50tys zl

Napisano

> zazwyczaj 2 zab. ida dla aut powyzej 50tys zl

Chyba właśnie tak było w Benefii, jak kupowałem parcha ok.gif

Napisano
  • Autor

> Oczywiście,że banalne. Wywalić w pierony, na co Ci alarm, tylko źródło kłopotów

Niby tak, ale:

1. Alarm działa fajnie, tzn. jeszcze nigdy nie wariował, nie sprawiał kłopotów, nie włączał się bez przyczyny.

2. Alarm nadal działa, nie działa tylko sterowanie z fiatowskiego pilota, więc szkoda mi wywalać cały alarm wink.gif

3. Do tej pory jestem ubezpieczony w Benefii i ZTCP faktycznie wymagają dwóch zabezpieczeń.

Napisano

Z mojego otoczenia, nie znam osoby, która nie miała by problemów z alarmem i przeważnie kończyło się na wydaleniu tego g. Prędzej czy później ten problem dopadnie, najgorzej jak gdzieś w trasie, albo zagranicą. Szkoda nerwów na to. Nie wiem, może fabryczne są mniej problemowe niewiem.gif

Napisano

> Z mojego otoczenia, nie znam osoby, która nie miała by problemów z alarmem

z fabrycznym alarmem z tasm produkcyjnych nie mam zadnych problemow ok.gif

Napisano

> z fabrycznym alarmem z tasm produkcyjnych nie mam zadnych problemow

Dlatego nigdy się nie zdecyduję, na druciarstwo ok.gif

Napisano

> z fabrycznym alarmem z tasm produkcyjnych nie mam zadnych problemow

tez żadnych problemów z fabryką ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.