Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AstraF nie pali na 1 tłok

Featured Replies

Napisano

Witam.

Astra nie pali mi na 3 tłok.Jak zdejmę kabel ze świecy na ciepłym silniku (600Obrotów) to niema żadnej różnicy,a na zimnym (1100Obrotów)jest mała różnica.Iskra jest, kompresja też dobra 12.Jakiś miesiąc temu wymieniana była uszczelka pod głowica ,a mechanik powiedział ,że stuka tak bo woda wypłukała nagar pod pierścieniami czy coś takiego nie pamiętam dobrze.

Napisano
  • Autor

> Mnie to wygląda na lewe powietrze.

Mnie też.Jakiś czas temu naprawiłem obieg powietrza z zewnątrz i wewnątrz wężyk podciśnienia był zaślepiony śrubką, wczoraj jak go odłączyłem to silnik jeszcze gorzej chodził, a jak zatkałem palcem to tak chodził jak przy założonym, nie wiem gdzie jeszcze szukać . Słyszałem, że można sprawdzić nieszczelność smarując penzelkiem zamoczonym w benzynie jak zaciągnie to silnik dostanie wyższych obrotów , a czy benzyna nie może się zapalić.

Napisano

Jak nie będziesz smarował kolektora wydechowego to nie wink.gif.

Poza tym u Ciebie jest o tyle szczęśliwie, że nie pali 3-ci, a nie 4-ty garnek. Do sprawdzenia masz tylko uszczelkę przy głowicy i egr. No i gałąź kolektora na okoliczność pęknięcia ooniee.gifwink.gif.

Napisano
  • Autor

Posmarowałem benzyną i jest nieszczelność na kolektorze ssącym .Dokręciłem śruby ,ale nadal jest nieszczelny i do tego iskra się zmniejszyła na 1 tłoku jak zdejmę kabel to nie ma wogóle ale na świecy jest.Nie wiem co się stało.

Napisano

Najpierw wymień uszczelkę, potem zajmiesz się prądem.

Napisano
  • Autor

> Najpierw wymień uszczelkę, potem zajmiesz się prądem.

Jutro zaprowadzę do mechanika ,po wymianie uszczelki pod głowicą tak się stało więc na gwarancji jest.

Napisano
  • Autor

Uszczelka wymieniona.Obroty prawidłowe, już się nie trzęsie samochód

.A to że iskra się zmniejszyła to chyba nie ma sensu tego robić skoro chodzi dobrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.