Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea 99r 2.0 20v - problem z immo

Featured Replies

Napisano

Siemka !

Mam problem , bo była rozpięta bateria , auto stało i wyrzuciło "Kluczyk CODE" na desce. Jest on od immobilajzera i teraz potrzebuje go "zresetować". Wie ktoś jak to zrobić ? Z tego co ja się orientuje trzeba wypąć wtyczki od immo na 5 min i powinno pomóc. Ale gdzie one się znajdują ? Ma ktoś jakiś schemat elektryczny możę ?

To zapytanie od kolegi , po przełożeniu silnika jest problem ,że nie "łapie" immo , silnik kreci ale nie odpala.

Napisano

przełożony był sam silnik? czy też centralka wtryskowa

Napisano
  • Autor

Tylko slupek jest przelozony (chyba z uwagi na panewke...) , elektryka ta sama wink.gif

Napisano

> Tylko slupek jest przelozony (chyba z uwagi na panewke...) , elektryka ta sama

w takim razie sprawdzić bezpieczniki ewentualnie elektrykę. Nie spotkałem jeszcze takiego przypadku żeby Code się zapaliło po odłączeniu zasilania nawet na dłuższy okres czasu

Napisano

> Siemka !

> Mam problem , bo była rozpięta bateria , auto stało i wyrzuciło "Kluczyk CODE" na desce. Jest on od

> immobilajzera i teraz potrzebuje go "zresetować". Wie ktoś jak to zrobić ? Z tego co ja się

> orientuje trzeba wypąć wtyczki od immo na 5 min i powinno pomóc. Ale gdzie one się znajdują ?

> Ma ktoś jakiś schemat elektryczny możę ?

> To zapytanie od kolegi , po przełożeniu silnika jest problem ,że nie "łapie" immo , silnik kreci

> ale nie odpala.

niech sprawdzi czy podłaczone masy zasilania silnika itp. czasem po takiej robocie mechanicy potrafią przykrecic masie silnika do plusa rozrusznika itp

jesli wszytsko ok to padło immo , niestety bardzo awaryjne w starych fiatach , gdyby potrzeba bylo wylaczyć to moge zrobić jak coś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.