Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa pilot centralnego zamka

Featured Replies

Napisano

Wróciłem do domu o 18, o 19 próbuje otworzyć auto cisza. Pomyślałem bateryjka w pilocie, bieg do góry po zapasowy kluczyk i taka sama reakcja- brak reakcji. Otwieram mechanicznie auto odpala i jezdzi. Zamykanie centralnego z klawisza na desce działa, pilot niestety nie. Jakieś pomysły? Bezpiecznik centralki?

Napisano

W Stilo miałem taki sam problem, kluczyk się rozkodował. Pomogło ASO, tylko musisz mieć przy sobie 2 kluczyki plus kartę kodową.

Jednak, jeżeli zapasowy kluczyk też nie działa, problem może być bardziej skomplikowany. Proponuję starą dobrą metodę - odłącz klemy na 15 minut.

Napisano

Jakieś błędy w BC?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Jakieś błędy w BC?

> Pozdrawiam BAS

zadnych błędów na body, zero reakcji na kluczyk a odpalanie bez problemu czyli immo działa. Tak jakby coś z centralką. Ide kleme odpiąć

Napisano
  • Autor

> zadnych błędów na body, zero reakcji na kluczyk a odpalanie bez problemu czyli immo działa. Tak

> jakby coś z centralką. Ide kleme odpiąć

Pilot w stacyjce działa otwieranie na 1 i 2 pilocie. Pilot kilka cm nad stacyjka działa tylko otwieranie. Klema odpięta, rano sprawdzimy czy coś pomogło

Napisano

> Pilot w stacyjce działa otwieranie na 1 i 2 pilocie. Pilot kilka cm nad stacyjka działa tylko

> otwieranie.

Poproszę jeszcze raz, ale z interpunkcją i po polsku.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Poproszę jeszcze raz, ale z interpunkcją i po polsku.

> Pozdrawiam BAS

Kluczyk włożony do stacyjki i wciskanie klawisza otwierania drzwi działa, zamykanie nie. Po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki działa zamykanie i otwieranie ale jeśli kluczyk znajduje się kilka cm nad stacyjką :>

Odpięcie klemy na 20 min nie pomogło.

Napisano

> Kluczyk włożony do stacyjki i wciskanie klawisza otwierania drzwi działa, zamykanie nie.

Nigdy nie sprawdzałem czy otwieranie/zamykanie działa jak kluczyk jest w stacyjce, wiem tylko, że nie działa otwieranie bagażnika jak jest włączony silnik.

> Po

> wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki działa zamykanie i otwieranie ale jeśli kluczyk znajduje się

> kilka cm nad stacyjką boje_sie.gifdpięcie klemy na 20 min nie pomogło.

IMO coś się stało z anteną - nie wiem gdzie ona jest.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nigdy nie sprawdzałem czy otwieranie/zamykanie działa jak kluczyk jest w stacyjce, wiem tylko, że

> nie działa otwieranie bagażnika jak jest włączony silnik.

> IMO coś się stało z anteną - nie wiem gdzie ona jest.

> Pozdrawiam BAS

Otwieranie bagażnika nie działało wink.gif Kluczyk zbliżony w okolice klamki drzwi kierowcy również działa. Oby w jednym czasie osłabły baterie w obu pilotach

Napisano

> Otwieranie bagażnika nie działało Kluczyk zbliżony w okolice klamki drzwi kierowcy również działa.

> Oby w jednym czasie osłabły baterie w obu pilotach

Stilo potrafiło powiedzieć, że baterie w pilocie są słabe, Krowa pewnie też potrafi, ale ponieważ wymiana baterii jest banalna to możesz od tego zacząć, jak nie pomoże to będziesz szukał anteny.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Trzeba by to cudo wydłubać, położyć na stole i zobaczyć jaka tam jest elektronika bo tam nie ma

> prawa być nic skomplikowanego.

> Pozdrawiam BAS

No nic skomplikowanego tam być nie ma prawa, tylko czemu żekomo na temperature reaguje :> Chociaż z drugiej strony już zimniej bywało a takich anomaliów nie odnotowałem, a dzisiaj po ok 40 min postoju problemy z otwarciem auta

Napisano

> No nic skomplikowanego tam być nie ma prawa, tylko czemu żekomo na temperature reaguje :> Chociaż z

> drugiej strony już zimniej bywało a takich anomaliów nie odnotowałem, a dzisiaj po ok 40 min

> postoju problemy z otwarciem auta

Jak nic mądrego nie wymyślisz, wyciągniesz stacyjkę na stół i przynajmniej dowiemy się co tam w środku siedzi smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Jak nic mądrego nie wymyślisz, wyciągniesz stacyjkę na stół i przynajmniej dowiemy się co tam w

> środku siedzi

> Pozdrawiam BAS

Dzisiaj rano otwieranie z odległosci 20cm od drzwi a pod sklepem już łapał z 30m smile.gif usterka zniknęła

Napisano

> Dzisiaj rano otwieranie z odległosci 20cm od drzwi a pod sklepem już łapał z 30m usterka zniknęła

Czyli zimno mu było, czeka Cie wyciąganie stacyjki i analiza o co jej chodzi.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Dzisiaj rano otwieranie z odległosci 20cm od drzwi a pod sklepem już łapał z 30m usterka zniknęła

Sprawdź jednak te baterie.. może je wymień

Co do pilota to :

- albo coś go zakłóca - np komórka lub inny silny nadajnik

- albo masz padnięte baterie

- albo antena w aucie... ale gdzie ona jest tego nie wiem wink.gif

Aaaa i jeszcze jedno - jesli nic nie pomaga to polecam przyłożyć kluczyk do czoła i nacisnąć przycisk... nie wiem dlaczego ale mózg ludzki znacznie zwiększa moc i zasięg kluczyka.... niewiem.gif jesli nie wieżycie to sprawdzić możecie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.