Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"nowy program kierunkowskaza" mi zgrali...osssoo.... ???

Featured Replies

Napisano

Starym się przedstawiał nie będę zlosnik.gif Starych i nowych informuje że żonie kupiłem GP 2010 1.4 8V. Auto ma 3 lata gwarancji, wiec z każdą pierdołą jeżdżę, i pupe im zawracam. Od 4 miesięcy tak robie zlosnik.gif czyli od kiedy go kupiliśmy.

Miesiac temu zgłosiłem kierunkowskaz. Po wykonaniu skrętu w prawo, prostuje kierownice, kierunkowskaz się wyłącza, ale z takim impetem że uruchamia sekwencję 3-krotnego mrygnięcia w lewo - tak jak zmiana pasa. Pan mechanik powiedział - ok, zgadza się - wymienimy, część zamawiam.

Przyjechał ja po miesiącu na regulacje drzwi, bo się opuściły - a co, niech robią zlosnik.gif i pytam się grzecznie czy przy okazji można by ten kierunkowskaz zmienić. Pan do komputera stuka puka - no tak, to zrobimy odrazu. Po 1 godzine mówi że gotowe. ... no i się kurna .. zaczeło icon_eek.gif

Kierunkowskaz nie wymieniony, został ten stary, ale ... wgrali nowy "soft" do sterowników, bo takie zalecenie FIATA. Teraz będzie dobrze. No to ja dym robie, że nic nie podpisze, miał być wymieniony. A ten że zalecenie serwisowe FIATA, że te kierunkowskazy to znany problem i tak mają robić, i inaczej nie będzie. Pytam wiec, po cholere mam część zamówioną i czekam miesiąc, skoro jest przeprogramowanie a nie wymiana, a on mi na to że "w międzyczasie się zmieniło, wymieniali - a teraz wgrywają soft". Na zleceniu faktycznie napisał wgranie softu, a nie wymiana, więc przełącznika zespolonego nie z*** zlosnik.gif ....

.... ktokolwiek coś wie w temacie ??

Problem polega na tym że prawdopodobnie zmienione jest tylko to aby asystent zmiany pasa nie reagował tak szybko na naciśnięcie kierunkowskazu. Czyli nie tyle naprawili zbyt luźno chodzący przełącznik, co oszukali komp. ... oczywiście rozwali się on dokumentnie gdy skończy się gwarancja - tak ?

PS. W gratisie nowego softu dostałem nowy ficzer - gdy masz włączone wycieraczki przednie, to gdy wrzucisz wsteczny włączy się wycieraczka tylnia - czy chcesz czy nie ... WYNALAZEK. zlosnik.gif Jak wyłączysz przednie - to się nie włączy . Takie czary-mary GOK'a zlosnik.gif

Napisano

> Problem polega na tym że prawdopodobnie zmienione jest tylko to aby asystent zmiany pasa nie

> reagował tak szybko na naciśnięcie kierunkowskazu. Czyli nie tyle naprawili zbyt luźno

> chodzący przełącznik, co oszukali komp. ... oczywiście rozwali się on dokumentnie gdy skończy

> się gwarancja - tak ?

Raczej nie.

> PS. W gratisie nowego softu dostałem nowy ficzer - gdy masz włączone wycieraczki przednie, to gdy

> wrzucisz wsteczny włączy się wycieraczka tylnia - czy chcesz czy nie ... WYNALAZEK. Jak

> wyłączysz przednie - to się nie włączy . Takie czary-mary GOK'a

W kazdym GP tak jest, ze sie wlacza sama tylna wycieraczka. Z reszta jest to chyba standard w nowszych samochodach oslabiony.gif. Jesli kiedys Ci nie dzialala, to wtedy mogla byc usterka. Ja chetnie bym to wylaczyl u siebie.

Napisano
  • Autor

> W kazdym GP tak jest, ze sie wlacza sama tylna wycieraczka. Z reszta jest to chyba standard w

> nowszych samochodach . Jesli kiedys Ci nie dzialala, to wtedy mogla byc usterka. Ja chetnie

> bym to wylaczyl u siebie.

100% tego nie było, nawet nie wiedziałem że powinno być. Miałem na zleceniu napisane diagnoa : " błąd &^%!!*&^@*&!#" coś tam - kartka w domu jest, teraz nie pamiętam dokładnie numeru. Ale w takim razie naprawili.... tylko ten kierunkowskaz mnie martwi... niby faktycznie pomogło, ale jak tego dotykam oink.gif to mam wrażenie że ten włącznik zespolony jest "za ciężki" w stosunku do elementu który go trzyma przy kierownicy, i to wszystko tak jest luźne i lata, jakby za chwile miało się urwać i spaść na dywanik... ale póki co działa .. ehh... icon_rolleyes.gif

Napisano

problem z asystentem zmiana pasa jest znany i wcześniej faktycznie wymieniano przełącznik zespolony.

Co do tylnej wycieraczki mój z 2007r miał to od początku w "standardzie", Croma też to ma i często mnie to denerwuje jak odmiatam przednia szybe z kropel deszczu ,tylna jest często sucha i wycieraczka szoruje po suchej szybie, rysując ją

Napisano

> Problem polega na tym że prawdopodobnie zmienione jest tylko to aby asystent zmiany pasa nie

> reagował tak szybko na naciśnięcie kierunkowskazu. Czyli nie tyle naprawili zbyt luźno

> chodzący przełącznik, co oszukali komp. ... oczywiście rozwali się on dokumentnie gdy skończy

> się gwarancja - tak ?

jesli to jest swoista cecha manetki, a wszystko na to wskazuje, to na co liczysz?

softwareowy filtr rozwiazuje problem, ktory sam zniknie po kilku latach jak przelacznik zespolony sie zabrudzi, a sprezyna odksztalci.

problem "drgania stykow" w roznych wlacznikach na desce rozdzielczej jest na 100% oprogramowany w ten sam sposob.

gdybys o nim nie wiedzial spalbys spokojniej?

"lepiej byc glupim i szczesliwym niz madrym i nieszczesliwym" ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.