Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny objaw

Featured Replies

Napisano

Astra 1.6 8 V, jednopunktowy wtrysk, instalacja II generacji, steronik bingo m, reduktor tomasseto.

Problem polega na tym, że jak jest ciepły to po przełaczeniu na zasilanie gazem auto gaśnie, chyba żo go przegazuję, wówczas objaw nie wystepuje. Kiedyś taki objaw miałem po zatankowaniu, ale tylko w sytuacji gdy wyjeżdziłem gaz do końca.

Ustawienia instalacji na bieżąco sprawdzam, sonda oscyluje w każdym zakresie obrotów. W opisanej powyżej sytuacji po przełaczeniu na gaz robi się ubogo, po przegazowaniu wracają oscylacje.

Powymieniałem wszystkie filtry od gazu, jednak nie przysniosło to żadnej poprawy. Chyba, że jest jeszcze jakiś filtr przy zaworze w butli ? Dodam jeszcze, że jak jest zimny silnik problem ten nie wystepuje, reduktor wymieniony ok. rok temu.

Zdaję sobie sprawę, że nie jest to wielki problem, ponieważ instalacja ogólnie działa, ale mam ten nawyk, że po uruchominiu silnika dodaję gazu w celu przełączenia na gaz zanim ruszę. Robię to w celu uniknięcia szarpnieć związanych z brakiem poprawnego ustalenia emulacji.

Napisano

A gdybyś spróbował wydłużyć nakładanie gaz/benzyna? W Bingo było to chyba robione programowo, więc spróbować nie zaszkodzi.

Napisano
  • Autor

> A gdybyś spróbował wydłużyć nakładanie gaz/benzyna? W Bingo było to chyba robione programowo, więc

> spróbować nie zaszkodzi.

Rzeczywiście jest taka opcja w Bingo, nigdy nie przykładałem do niej większej uwagi bo nic się nie działo. Jaka jest zasada jej działania, przez ten czas podawane jest paliwo i gaz?

U mnie jest ustawiona 0,1 sekundy. Jeżeli wydłużyc to jaką wartość proponujesz na początek zastosować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.