Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rece opadaja :((

Featured Replies

Napisano

musze sie wyzalic... CO ZA GOWNO!!!!!!!!!!!! (juz mi lepiej) a teraz konkretnie nie dalej jak w poniedzialek wymieniono mi sprzeglo w uno.. nie ustapily wszystkie objawy (tylko niektore) jakie mialy zniknac, wiec pozostaje skrzynia frown.gif (ta jest od 1.4 w 1.0 ) do tego pare chwil temu to GOWNO (czyt. uno) zgaslo mi w czasie jazdy, myslalem ze wyjde z siebie, jechalem na 3 pasmowej trasie a tu nagle zaczal zwalniac (jechalem na 5) no to mu na luz zeby doturlac sie do stacji z rozpedu a on zgasl... udalo mi sie co prawda doturlac do stacji kolo domu ale zapalic sie juz nie dal w ogole frown.gif pompa paliwa w baku sie zalacza, iskra chyba jest (na 95%) , kreci jak glupi a zapalic sie nie da frown.gif ktos ma pomysl co moglo sie stac? czy mozliwe aby zatkal sie filtr paliwka? teraz juz podejrzewam wszystko... czy gdyby przeskoczyl pasek rozrzadu (lub pekl?, jest ciemno nie bardzo moglem zobaczyc tam) to wystapily by jeszcze jakies obajy poaz tym ze zgasl i nie daje sie zapalic? jutro rano bede tam jeszcze walczyl i chcialem zesiegnac wiedzy...

Napisano

> (lub pekl?, jest ciemno nie bardzo moglem zobaczyc tam) to

> wystapily by jeszcze jakies obajy poaz tym ze zgasl i nie daje

Jakby pekl to by bardzo szybko chodzil rozrusznik.

Napisano
  • Autor

> Jakby pekl to by bardzo szybko chodzil rozrusznik.

no to juz jakis trop, kreci normalnie tylko nie zapala

Napisano

Na początku chciałem przywitać wszystkich UNOmaniaków 001.gif001.gif001.gif

Jak to mówi jeden kolo w czerwonych okularach alien.gif -> SIEMA!!

No to by było na tyle części oficjalnej a teraz do rzeczy icon_eek.gif

Unochodem zrobiłem już sporo km i mam pewien bagaż doświadczeń z różnymi, różniastymi usterkami frown.gif

Z pożarem włącznie angryfire.gifbbq.gifangryfire.gifgrinser006.gif

W tym przypadku proponuje zacząć od sprawdzenia czy aby napewno jest iskra, jeżeli nie ma to trzeba by sprawdzić rozdzielacz zapłonu, czy pod kopułką nie ma śladów ze iskry sobie biegają, jakies wypalone ścieżki czy coś w tym stylu hmm.gif

bardziej kłopotliwą rzeczą do przetestowania może być elektroniczny moduł sterujący zapłonem (takie małe coś z radiatorem na aparacie zapłonowym) -> u mnie kiedyś to padło zlosnik.gif

Drugą sprawą to jest faktycznie sprawdzenie czy np filtr sie nie zapchał. Bo jeżeli dostaje paliwko i jest iskra to już prawie musi odpalać uzbroj_zlo.gif

Może warto jeszcze zerknąć na te bezpieczniki koło silnika, chociaż nie wiem do czego służą hmm.gif ale może je pominąłeś smile.gif

Pozdrawiam wszystkich i życze powodzenia!

Napisano

> Na początku chciałem przywitać wszystkich UNOmaniaków

cześć 20.GIF

Napisano

WITAJ 20.GIF

Napisano

> Jak to mówi jeden kolo w czerwonych okularach -

Cześć 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Jak to mówi jeden kolo w czerwonych okularach -

> No to by było na tyle części oficjalnej a teraz do rzeczy

> Unochodem zrobiłem już sporo km...

No wiec na 99% nie ma iskry, wlozylem swiece w kabel i na silnik i nic frown.gif

modul zaplonowy mi tez padl i mam nowy (ma ze 4-5 miesiecy) wiec to raczej nie, nie ma iskry w ogole z cewki frown.gif (wlozylem tez swiece w kabel cewka <> rozdzielacz i na silnik a potem na - aku i nic) generalnie to nie wiem co... nie wiarygodne mi sie wydaje zeby padl prawie nowy modul znowu... zwlaszcza ze stary padal tak ze jak vbyl zimny to nie dzialal, czyli generalnie rano nie zapalal, a potem zapalal a potem nie itd. a tutaj jechalem 80 km/h i autko zdechlo w czasie jazdy po przejechaniu jakichs 15 km jednym ciagiem, z tego powodu (silnik byl cieply a powietrze suche, zadnych kaloz czy wilgoci) wykluczam tez raczej uciekajaca iskre w rozdzielaczu,.. juz mam powoli dosyc uniaka :/

Napisano

> juz mam powoli dosyc uniaka

Nie wolno mieć dosyc Uniaka! bokser.gif

Ja bym jednak nadal obstawiał ten moduł hmm.gif

Prosta sprawa grinser006.gif musisz znaleźć kogoś kto Ci na chwilke swój pożyczy grinser006.gif

Napisano

witaj

u mnie było tak: kręcił ale nie odpalał

wszystko działało, swiatła, radio, bezpieczniki oki dokładnie wszystko - tylko silnik nie mógł zaskoczyć

pomogła wymiana kostki przy stacyjce - trzeba było wymienic całą stacyjkę ( podobno koszt całosci to min 240 zeta )

po wymianie wszystko oki

moze i u Ciebie też ten problem

innych pomysłów nie mam

Napisano
  • Autor

witam ponownie!

otoz wczoraj dopiero doszedlem do tego co sie stalo... a stalo sie duzo frown.gif(

w aparacie zaplonowym ZATARL sie na osi czujnik halla!! gdy sie zatarl zaczal sie obracac, obracajac sie pogial sie sam, wyrwal wlasne kable oraz uszkodzil ten plastik z "ufo", ogolnie w aparacie wyglada jak po wybuchu bomby, co wiecej nie moge wyjac tego halla z aparatu, na poczatku nie dawal sie okrecic ,teraz troche sie rusza ale nadal sie blokuje w srodku o nakretke, , wpadlem na pomysl ze kupie aparat zaplonowy (bez modulu, kabli, kopulki, palca) bo na allegro sa do 1.4 za przystepne pieniadze ale.. no wlasnie nie moge znalesc aparatu do 1.0 frown.gif czy ktos z grupowiczow moze ma taki na zbyciu? zalezy mi na czasie generalnie wiec jakby ktos mial to prosze o szybkie info na [email protected] z gory dzieki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.