Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

blokowanie tylnej osi

Featured Replies

Napisano

Mam problem z blokowaniem tylniej osi podczas hamowania. Wymieione juz wszystko, pompa, korektor, przewody. Odpowietrzone i problem ciagle wystepuje. Pedal jest miekki, jego ruch jest zawsze taki sam, nie zmienia sie tez jego twardosc.

Nie jestem pewien czy dobrze przykrecilem przewod idacy od pompy do korektora. Przewod dokrecilem do wejscia korektora oznaczonego strzalka. Podczas hamowania na postojue czuc wysuwajacy sie z korektora tloczek. Sprezyne sciagnalem, zeby sprawdzic jak sie uklad zachowuje. Efekt - bez zmian. Rece mi juz opadaja :/ niewiem.gif

Napisano

> Mam problem z blokowaniem tylniej osi podczas hamowania. Wymieione juz wszystko, pompa, korektor,

> przewody. Odpowietrzone i problem ciagle wystepuje. Pedal jest miekki, jego ruch jest zawsze

> taki sam, nie zmienia sie tez jego twardosc.

> Nie jestem pewien czy dobrze przykrecilem przewod idacy od pompy do korektora. Przewod dokrecilem

> do wejscia korektora oznaczonego strzalka. Podczas hamowania na postojue czuc wysuwajacy sie z

> korektora tloczek. Sprezyne sciagnalem, zeby sprawdzic jak sie uklad zachowuje. Efekt - bez

> zmian. Rece mi juz opadaja :/

A czy regulowałeś siłę działania korektora tak jak to nakazuje mądra książka? Albo jeszcze jedno, mi jak ze starości spężyna pękla, kupiłem nową w ASO to po miesiącu z dziurki w tej blaszce na sprężynę zrobiła się fasolka na wyloa i musiałe znów udać się do ASO, ale chodzi mi o to że zakładając nową blaszkę lub ją demontując i zakładając na nowo możesz zmienić siłę hamowania tylnych kół. Ja sobie niechcący podciągłem i też przód jeszcze nie hamowała a tył już pisk. Sprawdź to

Napisano

> A czy regulowałeś siłę działania korektora tak jak to nakazuje mądra książka?

bez związku, bowiem autor napisał wyraźnie:

Quote:

Sprezyne sciagnalem, zeby sprawdzic jak sie uklad zachowuje. Efekt - bez

zmian.

a - jak wszystkim wiadomo - brak sprężynki owocuje maksymalną korektą, czyli bardzo słabym hamowaniem.

Napisano

A zaglądałeś do cylinderków?

Zmieniałeś płyn z DOT3 na DOT4 podczas ostatniej naprawy?

Napisano
  • Autor

Cylinderki byly wymienione jakies 1,5 roku temu. Przy wymianie szczek w listopadzie sprawdzilem tylko czy plynnie pracuja. Plyn zmieniony oczywiscie. Nie uzywalem nigdy Dot3. Zobacze jeszcze jak wygladaja zaciski z przodu. Wyrzuce te auto za chwile.

Napisano

Tył ma hamować ale nie blokować -może wydaje ci się że coś nie tak.

może sprawdź na stacji diagnostycznej z jaką siłą hamują wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.