Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szyby Van

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie odnosnie szyb w Van. Bo Moje auto bylo vanem i jest przerobione na osobowke ale zostaly takie szyby te vanoskie cos ala pzyciemnione ale w takie kropki. Moje pytanie brzmi bo ja nie wiem czy to mozna jakos zerwac tak jak folie czy to jest nie zrywalne i trzeba wymienic szyby na zwykle ?

Napisano

możesz próbować zdzierać ale będzie ciężko

Napisano

Nie zrywaj, fajne sooom takie ala przyciemniane grinser006.gif pewnie zasada taka sama jak w zwykłych foliach, musiał byś podgrzać folie i dopiero ściągać

ja u siebie w byłym vanie miałem tak że była jakaś dodatkowa przezroczysta folia którą przez przypadek zadarłem i po podgrzaniu normalnie cała zeszła z szyby ok.gif

Napisano

> Mam pytanie odnosnie szyb w Van. Bo Moje auto bylo vanem i jest przerobione na osobowke ale zostaly

> takie szyby te vanoskie cos ala pzyciemnione ale w takie kropki. Moje pytanie brzmi bo ja nie

> wiem czy to mozna jakos zerwac tak jak folie czy to jest nie zrywalne i trzeba wymienic szyby

> na zwykle ?

jeśli już to zwykłe kupuj, tego nie zerwiesz frown.gif jest to wykonane podobnie jak sitodruk wokół szyby ten czarny wiec dobrze sie trzyma szyby - jest to od razu robione podczas produkcji szyby. zauważ że na czarną obramówkę np. przedniej czy tylnej szyby w SC kładziony jest klej podczas montażu szyby i trzyma to szybę, wiec jest naprawde trwałe waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Aha to kicha troche xP . Nibym soom xD fajne ale mi sie nie podobaja wolalbym czysta szybe miec xD tak sie zastanawialem bo jak to byl wan to ja mam te dziury po kratce i sie zastanawiam czy by sobie odrazu nie kupic tych tylnych szyb uchylanych i mialbym czyste i odrazu uchylane fajnie xP

Napisano

> Aha to kicha troche xP . Nibym soom xD fajne ale mi sie nie podobaja wolalbym czysta szybe miec xD

> tak sie zastanawialem bo jak to byl wan to ja mam te dziury po kratce i sie zastanawiam czy by

> sobie odrazu nie kupic tych tylnych szyb uchylanych i mialbym czyste i odrazu uchylane fajnie

> xP

tylko jak bedziesz chciał zakładac szyby uchylne to bedziesz musiał do kupic nito-nakrętki.

Napisano

> tylko jak bedziesz chciał zakładac szyby uchylne to bedziesz musiał do kupic nito-nakrętki.

I mieć gdzie je założyć bo trzeba dobrą nitownicę do tych nitów. Sam się zastanawiam czy taka zwykła da radę

http://allegro.pl/nitownica-na-nitonakretki-m3-m4-m5-m6-40-110-i2049802872.html

Napisano

>Nibym soom xD fajne ale mi sie nie podobaja wolalbym czysta szybe miec xD

> tak sie zastanawialem bo jak to byl wan to ja mam te dziury po >kratce i sie zastanawiam czy by

> sobie odrazu nie kupic tych tylnych szyb uchylanych i mialbym >czyste i odrazu uchylane fajnie

Najlepsze rozwiazanie: Sprzedaj te, bo i zbyt jest + kup uchyłki i zamontuj wsio waytogo.gif

P.S. Z tego co kojarze to jest to to samo kropkowanie co w okół normlanych szyb / takak obramówka - a to jest gładzone takim wstrętnym tuszem i wygrzewane, przez co ze zdarcie tego może być kłopot wink.gif

Napisano

> I mieć gdzie je założyć bo trzeba dobrą nitownicę do tych nitów. Sam się zastanawiam czy taka

> zwykła da radę

> http://allegro.pl/nitownica-na-nitonakretki-m3-m4-m5-m6-40-110-i2049802872.html

mozna to zdrobic bez nitownicy garazowym sposobem

Napisano
  • Autor

> tylko jak bedziesz chciał zakładac szyby uchylne to bedziesz musiał do kupic nito-nakrętki.

A po co te nito nakretki ??

Napisano

> A po co te nito nakretki ??

jak chcesz zamontowac szyby uchylne to w tych otworach co trzeba zamontowac nie ma gwintu, wiec trzeba zanontowac nito nakrętki.

Napisano
  • Autor

> jak chcesz zamontowac szyby uchylne to w tych otworach co trzeba zamontowac nie ma gwintu, wiec

> trzeba zanontowac nito nakrętki.

znaczy na tym slupku przy drzwiach ja mam juz mam ten gwint tylko tam przy bagazniku gdzie jest ten taki trojkat to nie mam

Napisano

> znaczy na tym slupku przy drzwiach ja mam juz mam ten gwint tylko tam przy bagazniku gdzie jest ten

> taki trojkat to nie mam

to tam musisz zamontowac te nito nakretki,

Napisano
  • Autor

> to tam musisz zamontowac te nito nakretki,

Mam zdjecia ale nie wiem jak je tutaj wrzucic xD

Napisano

Ta folia na tej tylniej szybie to taka sama jak klejone sa np autobusowe reklamy tj ze od srodka patrzy sie przez takie skropkowana folie? Sciagalem cos takiego, potzrebowal troche opalarki, sporo nitro i nozyk do tapet. Cale popoludnie i bylo zrobione.

Napisano
  • Autor

> Ta folia na tej tylniej szybie to taka sama jak klejone sa np autobusowe reklamy tj ze od srodka

> patrzy sie przez takie skropkowana folie? Sciagalem cos takiego, potzrebowal troche opalarki,

> sporo nitro i nozyk do tapet. Cale popoludnie i bylo zrobione.

No to jest takie cos

Napisano

To nie jest to samo Szpyrku wink.gif Ty mówisz o OneWayVision, a na szybkach vanowskich nie jest to folia tylko taki tusz, kropkowanie tak jak ktoś wcześniej napisał nakładane ala metodą sitodruku wink.gif Mam takowy tusz w domu zlosnik.gif Pierońsko ciężko to z czegokolwiek usunąć i jest meeega gęsty - czymś takim robi się 'obramówki' w szybkach, te kropkowane wink.gif Ja mam tak w uchylanych tył wink.gif Jak wyzdrowiejesz i będziesz miał chwilę to sprawdź sobie to u azika (on miał kiedyś komplet na sell) jeśli Ciebie to tak bardzo interesuje zlosnik.gif

p.s. Zdrowiej Panie waytogo.gif

Napisano

> To nie jest to samo Szpyrku Ty mówisz o OneWayVision, a na szybkach vanowskich nie jest to folia

> tylko taki tusz, kropkowanie tak jak ktoś wcześniej napisał nakładane ala metodą sitodruku

> Mam takowy tusz w domu Pierońsko ciężko to z czegokolwiek usunąć i jest meeega gęsty - czymś

> takim robi się 'obramówki' w szybkach, te kropkowane Ja mam tak w uchylanych tył Jak

> wyzdrowiejesz i będziesz miał chwilę to sprawdź sobie to u azika (on miał kiedyś komplet na

> sell) jeśli Ciebie to tak bardzo interesuje

> p.s. Zdrowiej Panie

jak bys chciał zwykłe szyby to daj znac bo powinny u mnie jeszcze byc jak cos to na priva

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.