Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padło ale nie wiem co

Featured Replies

Napisano

Przedwczoraj w czasie jazdy bez ostrzeżenia zgasł mi silnik. Zjechałem na pobocze, próbowałem go odpalić, bez skutku. Laweta, warsztat, pierwsza diagnoza zapchany filtr paliwa. Filtr wymieniony, brak poprawy. Próba wymigania usterki zakończona niepowodzeniem - lampka nie gaśnie i nie miga. Będę wdzięczny za sugestie.

Napisano

> Przedwczoraj w czasie jazdy bez ostrzeżenia zgasł mi silnik. Zjechałem na pobocze, próbowałem go

> odpalić, bez skutku. Laweta, warsztat, pierwsza diagnoza zapchany filtr paliwa. Filtr

> wymieniony, brak poprawy.

co znaczy brak poprawy - nie odpala? confused.gif

>Próba wymigania usterki zakończona niepowodzeniem - lampka nie

> gaśnie i nie miga. Będę wdzięczny za sugestie.

podpiąc pod kompa

być może układ paliwowy zapowietrza się, sprawdzał ktoś czy jest podawane paliwo, przy kreceniu kopci z wydechu?

Napisano
  • Autor

Dalej nie odpala.

Przy kręceniu nic nie kopci. Dlaczego miałby się zapowietrzyć? Jak padł miałem ponad pół baku.

Napisano

> Dalej nie odpala.

> Przy kręceniu nic nie kopci. Dlaczego miałby się zapowietrzyć? Jak padł miałem ponad pół baku.

powietrze nie tylko moze zaciagac z baku, każde połączenie moze sie poluzować i bedzie zasysał powietrze,

tak samo każdy waz gumowy moze miec mikropękniecie i juz zassie i zapowietrzy układ

sprawdz czy do pompy zasysane jest paliwo, czy w filtrze jest paliwo

Napisano

Odkręć jeden przewód paliwowy przy wtryskiwaczu i zakręć silnikiem. Jeśli nie masz powietrza to będzie mokry od paliwa. A jeśli nie to szukaj jak koledzy radzą, gdzieś masz nieszczelność albo pompa powiedziała papaa

Napisano
  • Autor

Sprawa wyjaśniona. Padł sterownik pompy wtryskowej. Na szczęście udało się go zreanimować. Były jakieś zimne luty więc rebanding płytki załatwił sprawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.