Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi Colt vs Hyundai Getz lub ...? - co lepsze?

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam zamiar zmienić żonie samochód która teraz pomyka corsą z 2000 roku i mówi że to najlepszy samochód na świecie.... Bo nie jeździła praktycznie niczym innym . A jak większość pewnie wie - nasze kobietki tylko jeżdżą i nie do końca zdają sobie sprawę, że auta się psują, starzeją , zużywają , tracą na wartości itp, idt. Postanowiłem zmienić na coś młodszego (oczywiście samochód a nie żonkę) . Z wielu propozycji wizualnych jakie żonie zostały przedstawione udało wyłonić się kilku faworytów na "nowe" wozidło. Mitsubishi Colt jej się podoba ale ja kompletnie nie znam tych samochodów . Bardzo proszę o jakieś opinie czy wskazówki . W grę wchodzi też Hyundai Getz . Nie wiem który z nich byłby lepszym wyborem. Obiecałem że postaram się kupić coś z klimą bo jednak w lecie ciepełko dokucza . Zastanawiałem się też nad innymi markami ale jak pisałem wyżej to żonie ma się podobać a nie mi. Ja myślałem nawet nad Pandą czy nowszą Corsą albo o którymś z trojaczków C1, 107, Aygo. Budżet jaki chcemy przeznaczyć to max 18-19 tys zł . Rocznik najlepiej po 2005r. Proszę o opinie i porady. Acha ... somochód musi być raczej z mniejszych ...

Napisano

ojciec ma colta cz3, silnik chyba 1,3.

o auto nie dba wcale, jezdzi co roku do aso mitsu na przeglad (tyle razy mu powtarzalem zeby jechal zrobic gdzies taniej) mial pare problemow z elektryka silnika CE sie zapalal, w aso byl problem z wlasciwym zdiagnozowaniem i narazie ucichlo. poza tym nic sie nie dzieje zawieszenie calkiem niezle sie trzyma od 3lat nic nie bylo w samochodzie robione poza przegladami. z zewnatrz mi sie strasznie podoba, ale srodek to masakra te tanie twarde plastiki sa tragiczne na dodatek latwo sie rysuja, zwlaszcza na drzwiachm, wnetrze w moim samochodzie lepiej wyglada (roznica gdzies12lat miedzy nimi). co do spalania to potrafi wypic nawet 10l w miescie przy dynamiczniejszej jezdzie.

edyta:

jak bedziesz szukal to szukaj cz3 a nie cz bo cz3 jest znacznie lepiej wyposarzone no i maja lepsze hamulce (w cz3 tarcza z tylu a w cz beben)

Napisano

> Mitsubishi Colt jej się

> podoba ale ja kompletnie nie znam tych samochodów . Bardzo proszę o jakieś opinie czy

> wskazówki . W grę wchodzi też Hyundai Getz .

jesli nie odstrasza jej takie wnetrze

C22147291_8.jpg

zlosnik.gif

to bylby moj wybor

Napisano

Jeżeli chodzi o Getz to mam z 2004. Jak na razie (170k km z czego 145 na lpg) nic się nie popsuło, a wymiany eksploatacyjne są raczej sporadyczne. Strzelam, że 18-19k to rocznik +/-2007 czyli po lifcie. Szukaj 1.4 (wcześniej był 1.3). Nie kupuj diesel'a (awaryjny i paliwożerny) ani najsłabszej 1.1 (nie jedzie, pali dużo, coś tam jej podobno dolega). Jakość materiałów w środku mocno przeciętna. Ceny części akceptowalne. Prowadzenie poprawne. Zużycie paliwa -przy ciężkiej nodze i krótkich odcinkach w trybie miejskim- zima 8l lpg + trochę Pb, lato (szerokie felgi) 10l lpg + mało Pb

Generalnie: ja kupując kilka lat temu Hultaja, potrzebowałem samochodu skrajnie taniego w eksploatacji i uważam, że lepiej trafić nie mogłem. Do tego stopnia, że obecnie, kiedy mam zamiar zmienić auto, nie mogę znaleźć żadnego sensownego powodu poza własnym kaprysem. Nawet wymiany serwisowe robię -głównie z nudów- przed czasem, bo świadomość, że od bodajże 3 lat poza tankowaniem, samochód niczego ode mnie nie wymaga jest jakaś nie do zniesienia zlosnik.gif

Istotnym jest chyba również fakt, że 3 czy 4 lata temu, kupując samochód, na allegro było może z 5 ogłoszeń, a pierwszy Getz którego zobaczyłem na żywo, to ten którego kupiłem. Teraz jeździ tego 'trochę' więcej wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.