Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu Kropek mi padł...

Featured Replies

Napisano

Witam, tym razem padł mi w centrum miasta.

Samochód całkowicie spada z obrotów i gaśnie przy dodawaniu gazu, a sam gaśnie po paru sekundach po odpaleniu. Nie wiecie co to może być? Dopiero co był wymieniany czujnik położenia wału. Czy mógł być źle podłączony? A może to coś innego? Dolana została benzyna, ale to niestety nie pomogło.

EDYTA: 2 dni temu dzięki uprzejmości "Correy"a podpięliśmy pod komputer Kropka, i widać było że świruje mi Sonda Lambda, czy to może być jej wina?

Napisano

ja miałem podobne objawy w sobotę w Uno. Po nocy spędzonej na dworze, podczas odpalania gasł od razu albo po chwili. Wymiana filtra paliwa, pompy paliwa, sprawdzenie węży doprowadzających paliwo i kostek nic nie dało. A na gazie chodził normalnie. Podejrzewam, że to była wina wtrysku. Dostał 10 litrów benzyny i uszlachetniacz do benzyny co usuwa też wodę. Przepaliłem go na benzynie około 10 km i mu przeszło. Albo przymarzła końcówka wtrysku, albo coś w środku wtrysku. Przepalenie polegało na jeździe na gazie i przełączanie w trakcie na benzynę, a jak zdychał to znów na gaz aż mu przeszło grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ja miałem podobne objawy w sobotę w Uno. Po nocy spędzonej na dworze, podczas odpalania gasł od

> razu albo po chwili. Wymiana filtra paliwa, pompy paliwa, sprawdzenie węży doprowadzających

> paliwo i kostek nic nie dało. A na gazie chodził normalnie. Podejrzewam, że to była wina

> wtrysku. Dostał 10 litrów benzyny i uszlachetniacz do benzyny co usuwa też wodę. Przepaliłem

> go na benzynie około 10 km i mu przeszło. Albo przymarzła końcówka wtrysku, albo coś w środku

> wtrysku. Przepalenie polegało na jeździe na gazie i przełączanie w trakcie na benzynę, a jak

> zdychał to znów na gaz aż mu przeszło

Nie uznaję gazu, więc go nie mam zlosnik.gif

Jak więc zrobić po Twojemu? zlosnik.gif

Napisano

Na ilu kącikach jeszcze zapytasz o to samo? facepalm%5B1%5D.gif

Tak, może to być wina sondy ale raczej w połączeniu z czymś innym (mapsensor, czujnik temperatury itp.)

Napisano
  • Autor

> Na ilu kącikach jeszcze zapytasz o to samo?

> Tak, może to być wina sondy ale raczej w połączeniu z czymś innym (mapsensor, czujnik temperatury

> itp.)

Ale o so chosi? Chyba lepiej żebym napisał tam gdzie tylko mogę, aby zaczerpnąć więcej wiedzy prawda? Jak go oddam ot tak do warsztatu, to mi cały silnik rozbiorą zanim znajdą usterkę, a tak to zabiorę go powiem co mają najpierw zrobić i po kłopocie. Przykład? Parę dni temu oddałem go do warsztatu i nie powiedziałem od razu żeby sprawdził czujnik położenia wału, to zaczął grzebać przy świecach, to powiedziałem mu "proszę sprawdzić najpierw czujnik" i tak zrobił. To była właśnie ta usterka, i tym samym było natychmiast po kłopocie. Nie to że nie chcę dać im zarobić, ale czego ja mam na tym tracić? Się mówi: "Kto pyta, nie błądzi" więc tak robię.

A czego w połączeniu z czymś innym?

Napisano

żeby wykluczyć definitywnie inne problemy z samochodem typu czujniki, sondy można zapalić samochód za pomocą plaka (tak tego do kokpitów 270635636-JUMP2.gif). jeden kręci rozrusznikiem, a drugi daje plaka w dolot filtra powietrza bądź po zdjęciu filtra powietrza w kanał dolotowy. Jak będzie chodził normalnie to wina leży po stronie zasilania benzyny. Jak i tak gaśnie to może być przyczyną elektryka. grinser006.gif Tylko trzeba opanować odpowiednie podawanie plaka.

Napisano
  • Autor

Tyle że on odpala, i po chwili gaśnie więc nie wiem ocb.

Do pomocy pewnie nie będę miał nikogo, bo wszyscy raczej pracują w godzinach kiedy jest jeszcze widmo a po ciemku to sobie można horse.gif... grinser006.gif

EDYTA: Próbowałem wszystkiego, odłączyłem to co kazaliście, a jedynie do sondy się nie dostałem, bo samochód za nisko stoi. NIestety auto tym razem nawet nie odpaliło, myślałem że to aku, ale z pomocą innego auta też nie dało rady. Zauważyłem natomiast że po paru obrotach silnikiem włącza mi się lampka od wtrysku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.