Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja Rozrusznika X17DTL

Featured Replies

Napisano

Witam!

Panowie mam taką sprawę małą .Otóż dzisiaj Temp -16 stopni i specjalnie astre zostawiłem na mrozie dla testu czy zapali .No i wykryłem małą ustereczkę ,mianowicie na tym wielkim mrozie puszcza bendiks ,objawia się to tak ,że kręci kręci z te 4 sekundu i puszcza ,czekam chwilę kręci kręci i puszcza i tak parę razy.Dodatkowo jest duży opór podczas kręcenia (wiem wiem ,że olej to 15 W-40 ale mimo wszystko powinien szybciej kręcić).No i niestety efekt taki ,że astra dopiero załapała koło 8-9 razu.

Aku - Roczny Sznajder 65AH 640A

Paliwko z pewnej stacji z dodatkiem ,wymienione filtry wszystkie MANN.

Świeczki Nowe Bosch

Masy powymieniane ,plusy też (Wszystko grube 35mm ) .

Bo bendiks to powinien niezależnie od jakichkolwiek mrozów trzymać cały czas sprzężenie podczas odpalenia?

Czy ktoś z was regenerował taki rozrusznik w dieslu ??

Jak to wygląda cenow powiedzmy( wymiana tulejek ,szczotek,bendiks )

Rozrusznim Bosch jest.

Jak już się ciutkę rozgrzeje to bendiks nie puszcza wogóle.

Pozdrawiam

Napisano

> Bo bendiks to powinien niezależnie od jakichkolwiek mrozów trzymać cały czas sprzężenie podczas

> odpalenia?

> Czy ktoś z was regenerował taki rozrusznik w dieslu ??

> Jak to wygląda cenow powiedzmy( wymiana tulejek ,szczotek,bendiks )

Bendiks powinien trzymac, jak jest zimno ma poprostu ciezej, co do ceny to koszt bendiksu to okolo 50 zł, szczotki podobnie. Tulejki to groszowe sprawy, tylko nie pamietam czy tam nie ma lozyska igielkowego z przodu. Regenerowalem rozruszniki we wszystkich 3 nabytkach i nie pamietam w ktorym byly tulejki a w ktorym lozysko. Pamietam ze w DTL jak ciezko palil to okazlo sie ze peknieciu ulegla obudowa przekładni planetarnej, jest wykonana z plastiku kosztuje okolo 15 zł) Rozrusznik daje sie wydlubac bez kanalu jest w miare latwo dostepny, trzeba dac nura miedzy silnik a grodz. Co pewnie wiesz obowiazkowo przynajmniej jedna kleme z aku odłaczyc przed wyciaganiem rozrusznika aby nie bylo bbq.gif

Napisano
  • Autor

> Bendiks powinien trzymac, jak jest zimno ma poprostu ciezej, co do ceny to koszt bendiksu to okolo

> 50 zł. Tulejki to groszowe sprawy, tylko nie pamietam czy tam nie ma lozyska igielkowego z

> przodu. Regenerowalem rozruszniki we wszystkich 3 nabytkach i nie pamietam w ktorym byly

> tulejki a w ktorym lozysko. Pamietam ze w DTL jak ciezko palil to okazlo sie ze peknieciu

> ulegla obudowa przekładni planetarnej, jest wykonana z plastiku kosztuje okolo 15 zł)

> Rozrusznik daje sie wydlubac bez kanalu jest w miare latwo dostepny, trzeba dac nura miedzy

> silnik a grodz. Co pewnie wiesz obowiazkowo przynajmniej jedna kleme z aku odłaczyc przed

> wyciaganiem rozrusznika sby nie bylo

Czy w X17DTL-U były montowane tylko przekładniowe?

Kurde właśnie u Braciaka montowałem taki rozrusznik w vectrze a i kurde teraz tak spojrzałem ,że ten od X17DTL-A jest praktycznie identyczny,krótki elektromagnes ma taki charakterystyczny .

Jeżeli on byłby taki sam to regenerację tego mam w jednym palcu.

Występują tam 3 tulejki, bieżnia plastikowa 10zł , szczotkotrzymacz 40zł a bendiks tak jak piszesz koło 40-50 zł

Obadam dokładnie temat i dam znać

Napisano
  • Autor

Na dniach postaram się wydłubać go ale jeszcze wrzucę wam filmik jak odpala z rana na -15 stopniach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.