Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej wybrać

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Zakupiłem właśnie BMW 320D 136 KM 2000r. Czy możecie mi pomóc jakim olejem go zalać? Gość od którego kupowałem mówił,że zalewał go syntetykiem Shella. Zostać przy nim , czy zmienić na inny confused.gif

Napisano

Moja dawna m47 chodziła na 0w40 mobila, nie brała ani grama i słuzył jej ten olej. W tym samym czasie kumpel mial wlany 5w30 tez mobil 1 i troche mu wciagała - ale mial ponad 320tys przelotu, co skutecznie skorygowal handlarz po sprzedazy oslabiony.gif

Teraz wyprobowalem valvoline i moge polecic - poza tym ze drogo super olej.

A aktualnei leje shella helixa bo najtanszy i tez jezdzi zlosnik.gif

Generalnie unikałbym popularnych czesto podrabianych olejów...

Napisano

> Moja dawna m47 chodziła na 0w40 mobila, nie brała ani grama i słuzył jej ten olej. W tym samym

> czasie kumpel mial wlany 5w30 tez mobil 1 i troche mu wciagała - ale mial ponad 320tys

> przelotu, co skutecznie skorygowal handlarz po sprzedazy

> Teraz wyprobowalem valvoline i moge polecic - poza tym ze drogo super olej.

> A aktualnei leje shella helixa bo najtanszy i tez jezdzi

> Generalnie unikałbym popularnych czesto podrabianych olejów...

No tak mobil i shell sa malo popularne smile.gif

Napisano

> No tak mobil i shell sa malo popularne

Jakos mam wrazenie ze najbardziej podrabiaja castrola - ludzie oszaleli na punkcie EDGE...

Napisano

> Jakos mam wrazenie ze najbardziej podrabiaja castrola - ludzie oszaleli na punkcie EDGE...

A skad takie wrazenie? Mobil jest rownie popularny co castrol, wiec wierzyc mi sie nie chce , ze jest mniej podrabiany. Zwlaszcza ze to tylko kwestia dobrania opakowania.

Ciekaw jestem jak jest teraz z Motulem bo stal sie bardzo popularny i zastanawiam sie czy ktos nie zechce i na tym zarobic.

Napisano

do tego silnika lałem Magnateca 5W40, mial chyba norme LL01 i taka powinna być z tego co pamiętam

Napisano

> A skad takie wrazenie? Mobil jest rownie popularny co castrol, wiec wierzyc mi sie nie chce , ze

> jest mniej podrabiany. Zwlaszcza ze to tylko kwestia dobrania opakowania.

> Ciekaw jestem jak jest teraz z Motulem bo stal sie bardzo popularny i zastanawiam sie czy ktos nie

> zechce i na tym zarobic.

już go podrabiają, gdzieś na forum a4 jest cały opis itd czym najbardziej się róznią i jak odróżnić podróbe, sam kupuje motu o ludi którzy sprzedają na forum a4, moge polecić -mają nawet taniej jak na allegro i olej mam szybciej niż nieraz kupiony w sklepie grinser006.gif

Napisano

> już go podrabiają, gdzieś na forum a4 jest cały opis itd czym najbardziej się róznią i jak odróżnić

> podróbe, sam kupuje motu o ludi którzy sprzedają na forum a4, moge polecić -mają nawet taniej

> jak na allegro i olej mam szybciej niż nieraz kupiony w sklepie

Jakos nie wierze w magie motula, w roznych autach jezdzilem na castrolach, mobilac, motulu i oplowskich olejach. I nie zauwazylem zadnej roznicy pomiedzy nimi. Dlatego najwazniejsze jest aby olej kupowac z pewnego zrodla i brac poprawke na okazje cenowe, bo nieraz oszczednosc kilku zlotych na litrze moze niesc ze soba nieprzyjemne konsekwencje.

Napisano

> Jakos nie wierze w magie motula, w roznych autach jezdzilem na castrolach, mobilac, motulu i

> oplowskich olejach. I nie zauwazylem zadnej roznicy pomiedzy nimi. Dlatego najwazniejsze jest

> aby olej kupowac z pewnego zrodla i brac poprawke na okazje cenowe, bo nieraz oszczednosc

> kilku zlotych na litrze moze niesc ze soba nieprzyjemne konsekwencje.

też nie wierze w tą magie, ale za 5w40 płace 140zł ( czy teraz jest 145zł za 5l) i filtry mam manna albo jakie sobie chce a nie to co aktualnie w sklepie, i to że z trzech wymian zostaje mi oleju na czwartą grinser006.gif

wiec olej i tak tanńszy niż w sklepie za castrola

musze sprawdzi czy oplowski spełnia wymogi dla tego mojego silnika i pewnie jego te lałbym cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.