Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra 1.4 92r. problem z rozrusznikiem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, mam problem z rozrusznikiem poprzedni rozrusznik miał uszkodzone tulejki wiec był problem z odpalaniem raz łapał normalnie raz wcale az rozładowywał akumulator postanowiłem kupic drugi rozrusznik z używek aby nie bawić sie w wymiane tulejek, po zalożeniu drugiego autko elegancko odpliło raz drugi itd. ale z rana pojawił sie problem wsiadłem do auta i rozrusznik nie zakręcił tylko było słychać tykanie bendixa pomyślalem że może rozładował się akumulator więc podłaczylem go pod prostownik po naładowaniu i podlaczeniu ten sam efekt tylko tykanie, więc został tylko hol i autko odpaliło , ale po ponownym zgaszeniu nadal rozrusznik nie chcial zakrecić tak go meczyłem tym tykaniem aż wreszcie złapał i zakręcil normalnie teraz przez cały dzień ani razu sie nie zablokował, mysle że z rana potrzebuje wiecej mocy na rozruch a cos nie łaczy dokladnie i przez to jest taki efekt jak mozecie doradzcie gdzie mniej wiecej szukać przyczyny.

Napisano

Najprawdopodobniej styki elektromagnesu nie łączą. Elektromagnes w czasie wyciągania bendiksu zwiera jednocześnie styki do których przykręcone są: z jednej strony przewód od akumulatora a z drugiej wyprowadzenie ze stojana rozrusznika przez co zamyka obwód uruchamiając rozrusznik.

Napisano
  • Autor

I to da jakoś się naprawić czy trzeba cos dokupić?

Napisano

W Astrze nie naprawiałem rozrusznika więc nie wiem. Może będzie trzeba kupić nowy automat. W Omedze można było styki przełożyć.

Napisano

A nuż się uda grinser006.gif powodzenia.

Napisano

> I to da jakoś się naprawić czy trzeba cos dokupić?

W rozeusznikach Delco Remy elektromagnes jest w pelni rozbieralny jak padl mi valeo to z braku takiego samego kupilem wlasnie delco remy i tez nie zawsze odpalal bylo slychac tylko pukniecie przy wyrzuceniu bendixa po oczyszczeniu stykow smiga az milo.

Pozdrawiam

Napisano

Właśnie to chciałem wczoraj koledze podrzucić ale nie mogłem namierzyć. Jakaś pomroczność jasna mnie objęła czy co mlot.gif

Napisano
  • Autor

no dzięki koledzy za cenne porady schemacik jest rewelacyjny, jak trochę się ociepli rozbiorę go i przeczyszczę jak narazie dzisiaj mnie nie zawiódł, nie wiem dlaczego tak sie wtedy stało, zobaczymy jutro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.