Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kondensator

Featured Replies

Napisano

Ostatnimi czasy zaczyna mi taka myśl po głowie chodzić by mój system uzupełnić o ten element. I teraz moje pytanie. Czy koledzy są w stanie polecić jakąś dobrą markę ? Bo temacie kondensatorów kompletnie zielony jestem (a i proszę nie pytać o pojemność bo to jestem sobie w stanie wyliczyć - chodzi mi głównie o jakąś dobry markowy sprzęt)

Napisano
  • Autor

Nie chcę dodatkowego akumulatora - tym bardziej że ten sprzęt aż takich zapasów mocy nie potrzebuje

Napisano

Zawsze możesz kupić żelowy i zamienić z aktualnie posiadanym wink.gif

W sprawie kondensatora to cena ogranicza przeważnie.

Napisano
  • Autor

DoLeCk aku nowe z Polski idzie na PFD o tym pisaliśmy - jednak skłaniam się cały czas ku kondensatorowi bo choć nie ma tam zbyt wielkich mocy to jednak to urządzenie w jakimś stopniu odciążyło by akumulator. Pytanie tylko jaką markę wybrać - wolę coś markowego i porządnego kupić i mieć święty spokój na dłuższy czas

Napisano
  • Autor

O taką odpowiedź mi chodziło - dzięki smile.gif

Napisano

Ze się tak pozwolę podwiesić z pytaniem:

Naprawia ktoś takie kondensatory, mam takiego Dietz-a, któren był nieuprzemy się zepsuć....

Najlepiej Poz i okolice?

Napisano

> to niech odrazu wywali to kosza kase

Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.

Osobiście żaden takowy nie odmówił posługi.

Napisano

> Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.

> Osobiście żaden takowy nie odmówił posługi.

a ja owszem widzialem tone dietzow ktore zjadaly aku przez noc

do tego zadnych plusopw nie bylo

o firmie syfoniks juz lepiej nic nie mowic

Napisano
  • Autor

Jak założę to wtedy będę widział czy faktycznie to są pieniądze w błoto wyrzucone

Napisano

> a ja owszem widzialem tone dietzow ktore zjadaly aku przez noc

> do tego zadnych plusopw nie bylo

> o firmie syfoniks juz lepiej nic nie mowic

No jak była ich tona to się nie dziwię.

Nie wiem jak ze sprawnością kondensatorów ale obecny DIETZ ma już 8 lat i nigdy nie było z nim problemów.

Napisano

> No jak była ich tona to się nie dziwię.

> Nie wiem jak ze sprawnością kondensatorów ale obecny DIETZ ma już 8 lat i nigdy nie było z nim

> problemów.

chodzili o sporo sztuk w roznych autach

nigdy nic nie daly oprocz wyswietlacza

w paru przypadkach wysysaly moc a zaku zlosnik.gif

Napisano

> Jak założę to wtedy będę widział czy faktycznie to są pieniądze w błoto wyrzucone

jak juz sie uparles to moge sprawdzic w warsztacie w wekend .

mialem gdzies 2 sztuki dietaza niebieskiego oddam za skrzynke lecha tongue.gif

Napisano
  • Autor

Heheheeh - ale ja w Holandii jestem. A i już mam parametry dobrane także teraz tylko troszkę pieniędzy odłożyć bo na już to potrzebny nie jest. Jak będzie założony to dam znać. BTW akumulator może rozładowywać gdy ma na stale zasilanie podłączone z ominięciem wzbudzenia. Taka sama sytuacja będzie ze wzmacniaczem jeśli się poda napięcie na stałe

• 2 miesiące później...
Napisano

> Heheheeh - ale ja w Holandii jestem. A i już mam parametry dobrane także teraz tylko troszkę

> pieniędzy odłożyć bo na już to potrzebny nie jest. Jak będzie założony to dam znać. BTW

> akumulator może rozładowywać gdy ma na stale zasilanie podłączone z ominięciem wzbudzenia.

> Taka sama sytuacja będzie ze wzmacniaczem jeśli się poda napięcie na stałe

To jak w takim razie zamontować kondensator żeby dobrze dzialał a nie był podłączony bezpośrednio.

Czytałem dużo opinii psełdo fachowców na innych forach i wszyscy pisali żeby podłączyć kondensator bezpośrednio pod akumulator a następnie pod kondensator podlaczyć wzmacniacz.

Wyświetlacz cały świeci, i zastanawiam się czy jest to prawidłowo podłączone, bo na plaster ma mi świecić całą noc w bagażniku...

Napisano
  • Autor

A jest miejsce podłączenia opisane remote ?? Jeśli tak to szukasz kabelka opisanego tak samo bądź o kolorze niebieskim z kostki w radiu podpinasz się tam i już masz wszystko cacy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.