Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośne stukanie z okolic nawiewu

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał coś takiego?

Po przekręceniu kluczyka przez kilka sekund z okolic nawiewu słychać głośne stukanie, tak jakby jakaś klapka uderzała o coś. Dźwięk nie metaliczny, raczej uderzanie o tworzywo.

Klima auto. Przy przełączaniu recyrkulacji powietrza stuki pojawiają się na kilka sekund i cisza.

Nawiewy pracują normalnie. Słyszę zmianę kierunku nawiewu. Trwa to już około 1 tygodnia, chociaż nie zawsze się to pojawia. Np. dzisiaj błoga cisza, nic nie pukało. Co się do cholery dzieje? sciana.gifsciana.gif

Napisano

Obstawiam, że po mrozach wszystko wróci do normy i tego ci życzę ok.gif

Napisano
  • Autor

> Obstawiam, że po mrozach wszystko wróci do normy i tego ci życzę

Bardzo bym chciał, dziękuję za słowa otuchy. Jutro jadę na komputer.

Napisano

Raczej ktorys z silnikow od sterowania nawiewami nie dziala.

Napisano

> Raczej ktorys z silnikow od sterowania nawiewami nie dziala.

Jak nie działa.... jak słychać stuki to znaczy,że działa.....

Napisano

> Jak nie działa.... jak słychać stuki to znaczy,że działa.....

Ciężko zrozumieć o co chodziło ?

Napisano

> Ciężko zrozumieć o co chodziło ?

Dziwne pytanie....

Przecież jeśli silniczek nie działa to nie słychać "klapek" a jeśli klepią/stukają to znaczy, że silniczki działają... przecież.

Pozdr

Napisano
  • Autor

Diagnoza serwisu: uszkodzony siłownik klapki recyrkulacji powietrza, a właściwie jego położenie krańcowe. Nie wykluczone również uszkodzenie samej klapki ( myślę że chodzi o jej zawieszenie ). Żeby to wymienić konieczne "rwanie" całej deski. Inaczej nie można się tam dostać. klnie.gif

Napisano

> Dziwne pytanie....

> Przecież jeśli silniczek nie działa to nie słychać "klapek" a jeśli klepią/stukają to znaczy, że

> silniczki działają... przecież.

> Pozdr

icon_eek.gif

no tak świetny popis logicznego myślenia mniej więcej tak, że jak złapiesz kapcia to w sumie nadal masz 3 koła dobre i tylko jedno zepsute czyli wóz sprawy screwy.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> no tak świetny popis logicznego myślenia mniej więcej tak, że jak złapiesz kapcia to w sumie nadal

> masz 3 koła dobre i tylko jedno zepsute czyli wóz sprawy

Ale spokojnie.. po co ta zgryźliwość i agresywność... ja tylko pisałem o samym silniczku gdzie nie wykluczałem innego uszkodzenia mechanizmu.. więc spokojnie, więcej luzu...

Mi tego dystansu też czasami brakuje ale jestem tylko człowiekiem i też popełniam błędy choć staram się pilnować ale niestety nie zawsze mi się udaje... frown.gif

Pozdrawiam,

Piotr Lutyński

Napisano

> Diagnoza serwisu: uszkodzony siłownik klapki recyrkulacji powietrza, a właściwie jego położenie

> krańcowe. Nie wykluczone również uszkodzenie samej klapki ( myślę że chodzi o jej zawieszenie

> ). Żeby to wymienić konieczne "rwanie" całej deski. Inaczej nie można się tam dostać.

No więc sam silniczek wygląda na to, że działa ale padł mechanizm... tak czy inaczej współczuję problemu i wydatku....

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> No więc sam silniczek wygląda na to, że działa ale padł mechanizm... tak czy inaczej współczuję

> problemu i wydatku....

> Pozdrawiam

Auto na gwarancji to wydatku nie będzie, tylko przeraża mnie to zdejmowanie deski.

Napisano

> Auto na gwarancji to wydatku nie będzie, tylko przeraża mnie to zdejmowanie deski.

dopilnuj żeby potem dobrze złożyli, a jakiekolwiek ewentualne stuki, traszki, czy za duże szpary, zgłaszaj aż poprawią. I tyle.

Napisano

> Auto na gwarancji to wydatku nie będzie, tylko przeraża mnie to zdejmowanie deski.

Spokojnie... ludzie to założyli więc ludzie zdejmą , poprawią i złożą....

Pozdrawiam

Napisano

Żeby zdjąć deskę, trzeba zdemontować... drzwi! Miałem to robione 2 tygodnie temu. Nic nie skrzypi a jakby nawet, to masz gwarancję na naprawę. I auto będzie w serwisie. przynajmniej 3 dni.

Tak wyglądało moje auto.

285761435-bbb.jpg

post-39870-14352515560371_thumb.jpg

Napisano

> Dlaczego?

Pod deską jest jakaś belka. Żeby ją odkręcić, trzeba zdemontować drzwi.

Napisano

> Pod deską jest jakaś belka. Żeby ją odkręcić, trzeba zdemontować drzwi.

dobry klucz i drzwi nie trzeba sciagac

Napisano
  • Autor

Zapewniali mnie że w 2 dni to zrobią, pan elektromechanik powiedział że już miał z tym doczynienia.

Napisano

> Zapewniali mnie że w 2 dni to zrobią, pan elektromechanik powiedział że już miał z tym doczynienia.

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.