Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wpływ na komputer samochodowy

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak się ostatnio zastanawiałem. Po necie krąży opinia, że gaz nie wpływa na komputer samochodowy. Niby prawda, ale czy na pewno? Przy ustawianiu gazu na Stag 4, ustawiamy go na wtryski. Jeśli jest za ubogo na gazie, wtryski benzynowe idą w górę. Czyli komputer samochodowy zmienia parametry wtrysku benzynowego by mieszanka była optymalna. I teraz zgłupiałem. Bo wydaje mi się, że jeśli mamy źle ustawiony gaz to wtedy wskazania komputera pokładowego będą zgodne z wtryskami, czyli jak na gazie będzie za ubogo, to spalanie na komputerze będzie pokazane po korekcie czyli na zwiększonych wtryskach. Poprawcie mnie, jeśli się mylę?

Napisano

> Witam

> Tak się ostatnio zastanawiałem. Po necie krąży opinia, że gaz nie wpływa na komputer samochodowy.

slowo kluczowe: poprawnie

> Niby prawda, ale czy na pewno? Przy ustawianiu gazu na Stag 4, ustawiamy go na wtryski. Jeśli

> jest za ubogo na gazie, wtryski benzynowe idą w górę. Czyli komputer samochodowy zmienia

> parametry wtrysku benzynowego by mieszanka była optymalna. I teraz zgłupiałem. Bo wydaje mi

> się, że jeśli mamy źle ustawiony gaz to wtedy wskazania komputera pokładowego będą zgodne z

> wtryskami, czyli jak na gazie będzie za ubogo, to spalanie na komputerze będzie pokazane po

> korekcie czyli na zwiększonych wtryskach. Poprawcie mnie, jeśli się mylę?

masz racje

Napisano

> Witam

> Tak się ostatnio zastanawiałem. Po necie krąży opinia, że gaz nie wpływa na komputer samochodowy.

> Niby prawda, ale czy na pewno? Przy ustawianiu gazu na Stag 4, ustawiamy go na wtryski. Jeśli

> jest za ubogo na gazie, wtryski benzynowe idą w górę. Czyli komputer samochodowy zmienia

> parametry wtrysku benzynowego by mieszanka była optymalna. I teraz zgłupiałem. Bo wydaje mi

> się, że jeśli mamy źle ustawiony gaz to wtedy wskazania komputera pokładowego będą zgodne z

> wtryskami, czyli jak na gazie będzie za ubogo, to spalanie na komputerze będzie pokazane po

> korekcie czyli na zwiększonych wtryskach. Poprawcie mnie, jeśli się mylę?

Komp. pokładowy od spalania, jeśli jest wszystko dobrze ustawione musi pokazywać takie samo spalanie chwilowe zarówno na gazie jak i PB. Jest to najprostszy test poprawności regulacji instalki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.